۲۷ آبان ۱۴۰۰، ۲۰:۰۱
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84546454
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس شورای ملی زعفران: اجرای طرح جامع زعفران ضروری است

گناباد- ایرنا- رییس شورای ملی زعفران گفت: اجرای طرح جامع زعفران برای ساماندهی مسائل و مشکلات مربوط به این محصول در کشور ضروری است و دولت هم باید تحقق این امر را محور فعالیتهای خود قرار دهد.

محسن احتشام پنجشنبه در حاشیه همایش ملی زعفران در گناباد به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح جامع زعفران از سال ۱۳۹۰ با همفکری وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و تشکل های بخش خصوصی به تصویب رسید ولی به دلیل نبود منابع اعتباری هنور به مرحله اجرا درنیامده است.

وی ادامه داد: شورای ملی زعفران در سال ۱۳۹۸ طرح مشابهی با عنوان جهش تولید و یا صادرات زعفران تهیه کرد و با وجودی که این طرح به تصویب سازمان توسعه تجارت ایران رسیده بود با مخالفت برخی از مسوولان مربوطه در دولت ابتر ماند.

رییس شورای ملی زعفران گفت: با وجود مسائل و مشکلات و دغدغه های متعدد زعفرانکاران و فعالان بازار زعفران تاکنون دولتهای مختلف و مجلس شورای اسلامی نتوانسته اند در این خصوص به وحدت رویه دست یابند و باید از مانع‌تراشی برخی اشخاص در مسیر عملیاتی شدن طرح جامع زعفران جلوگیری شود.

وی قاچاق و تقلب در زعفران را از مشکلات مهم این بخش برشمرد و گفت: پیاز زعفران کشور ما به کشورهای دیگر و از جمله افغانستان ارسال می شود و با وجودی ظرفیتهای خاص ایران در تولید این محصول، بخش زیادی از این محصول به صورت خام صادر و به نام سایر کشورها در بازار مصرف عرضه می شود.

احتشام گفت: با وجود قیمت بالای زعفران، زعفران ‌کاران با مشکلات اقتصادی دست به گریبانند و به نحو مطلوب از فروش محصول خود منتفع نمی شوند و بیشترین سود به جیب واسطه ها می رود که همین امر سوداگری و دلالی در این عرصه را افزایش داده است.

وی تصریح کرد: در تجارت زعفران باید سهم زعفرانکار، که نقش اصلی را در تولید دارد، دیده شود و اگر درآمد حاصل از فروش زعفران‌ به منطقه‌ تولید آن بازگردد، دیگر این نواحی محروم نخواهند ماند. 

رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه تولید زعفران به صورت سنتی دیگر به صرفه نیست، گفت: تولید ۳.۵ کیلوگرم در هکتار بهره‌وری پایینی است و باید با استفاده از روشهای علمی و تحقیقاتی این رقم را افزایش داد.
احتشام ادامه داد: در همین راستا طرح شناسنامه دار کردن زعفران را آغاز کرده ایم و در ۱۰۰ روستا هم اجرا شده، اما بعد از چهار سال به دلیل عدم حمایت توسط سازمان های دیگر، نتوانستیم این طرح ها را ادامه دهیم.

وی افزود: شورای ملی زعفران در اساسنامه خود هیچگونه وظیفه ای بابت خرید، فروش و تجارت زعفران ندارد و به عنوان یک شورای سیاستگذاری مشورتی برای کاهش مشکلات این بخش، فضای کسب و کار زعفران را تجزیه و تحلیل و برای تصمیم گیری بهتر به مسووولان طرح و ایده می دهد.

ششمین همایش ملی زعفران ۲۶ و ۲۷ آبان ماه به میزبانی مجتمع آموزش عالی گناباد برگزار شد.

در این همایش مسوولان و صاحبنظرانی در سطوح مختلف ملی و استانی و از جمله معاون وزیر و تعدادی از مدیران تابعه وزارت جهاد کشاورزی، اعضای شورای ملی زعفران، اساتید برتر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی استانهای مختلف در حوزه زعفران و اساتید برتر حوزه اقتصاد کشور شرکت دارند. 

۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار کشتزار زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است که در این میان گناباد با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه زعفران، سالانه ۱۲ تن محصول تولید می کند و نیمی از زمین های زیر کشت این شهرستان به این گونه اختصاص دارد.

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha