به گزارش ایرنا، ماموستا مُلا قادر قادری عصر پنجشنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با خطبه خوانی که با حضور جمعی از روحانیون تازه فارغ التحصیل شده منطقه اورامانات در مسجد قبا پاوه برگزار شد، افزود: روحانیون باید به هدف خود ایمان داشته، اخلاق و اعتدال را رعایت و زمانه شناس باشند، در غیر این صورت موفق نخواهند بود.
وی با بیان اینکه همه ما واقفیم که تندروی جواب نداده است و همچنان که تندروی و افراط محکوم است، کندروی و تفریط هم محکوم است تصریح کرد: دشمنان از نماز و امر به معروف و نهی از منکر ما ترس دارند پس باید هوشیار و زمانه شناس و آگاه به دانش روز باشیم.
امام جمعه پاوه ادامه داد: ما در عصری هستیم که فضای مجازی و اینترنت حریمها را شکستهاند و در حقیقت سخن ما علما در مقابل هجمۀ فضای مجازی زیاد تأثیر ندارد اما با این وجود ما باید ادای تکلیف کنیم و مأیوس نشویم.
ماموستا قادری اضافه کرد: هرکسی که کارش امربهمعروف و دعوت است و خطبه میخواند همواره مشکل دارد؛ همچنان که کوههای بلند روی آنها برف و ابر و بارندگی است.
وی گفت: معتقدم یک روحانی در عصر ما باید در مساجد در درجه اول برای مخاطبان خود در خصوص عقیده و اخلاق صحبت کند زیرا آنچه امروز بیشترین ضربه را خورده است عقیده و اخلاق مردم است.
این روحانی برجسته اهل سنت اظهار داشت: با مشاهدۀ قرآن درمییابیم حتی پیامبران و سفیر الهی همواره درخواست فصاحت و شفاف گویی را کردهاند و از خداوند خواستهاند در بیان کلمات و مطالب به آنها کمک کند.
ماموستا قادری در خصوص تاریخچۀ خطابه افزود: باملاحظۀ تاریخ درمییابیم یونانیان در سخنوری و خطابه پیشروتر از سایر ملتها بودهاند و در یونان فن خطابه مثل یک هنر بوده است و بعد از یونانیان، ایرانیان به خصوص سلاطین ایرانی در فن بیان و خطابه سرآمد و سپس اعراب جاهلی در خطابه و شعر و مناظره مطرح بودهاند.
وی با بیان اینکه با ظهور اسلام، بین خطابه و دین مبین اسلام پیوند قوی ایجاد شد و علمای اصول و منطق ما خطابه را یک فن و یک هنر دانستند بیان کرد: در تاریخ ۱۴۰۰ سالۀ اسلام تحت فرهنگ قرآن خطبای زیادی پرورش یافتهاند و در میان خطبا که اسلام به ما معرفی کرده امثال امام فخر رازی و سید جمالالدین افغانی و شکیب ارسلان لبنانی و ماموستا کیشک مصری و هزاران خطیب و گویندۀ ماهر بوده و زیستهاند.
امام جمعه پاوه ادامه داد: در میان اکراد هم از سلیمانیه و سنندج و مهاباد و اورامانات خطبای بزرگواری داشتهایم و اگر از بنده سؤال شود بنده میگویم در این عصر در بین تمام فصحا مقام معظم رهبری فصیحترین خطیب است.
ماموستا قادری تاکید کرد: استعداد ذاتی ، مطالعۀ آثار بخصوص مطالعۀ قرآن کریم و سنت رسولالله (ص)، ایمان به مطالبی که برای مردم بیان میکند، اعتمادبهنفس، تمرین و ممارست و علم و اخلاق خصوصیاتی است که یک خطیب باید داشته باشد.
وی گفت: علاوه براین خصوصیات یک خطیب باید ظاهری آراسته داشته و لباس مرتب به تن کند و بهداشت خود را رعایت نماید.
امام جمعه پاوه خاطرنشان کرد: روانشناسی و خطابه روابط تنگاتنگی با هم دارند و اگر خطیب روانشناس نباشد و نداند منطبق بر روز مطالب خود را ارائه نماید، خطبهاش تأثیری در مخاطبین نخواهد داشت.
ماموستا قادری افزود: اطاله و طولانی بودن خطبه آثار منفی دارد لذا درخواست ما این است برای مخاطبان خود کمتر صحبت کنید و موضوعاتی که انتخاب میکنید کوتاه و مختصر باشد.
اورامانات به منطقه ای در شمال غربی استان کرمانشاه شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
شهرستان مرزی پاوه با ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی استان کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما