دکتر حسن اکبری که به عنوان نماینده تام الاختیار سازمان حفاظت محیط زیست به زنجان سفر کرده است عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قوچ ارمنی از نژاد خالص و گونه های شناخته شده در کشور می باشد وجود این گونه شاخص، زیبایی خاصی را به طبیعت این استان بخشیده است.
وی با اشاره به بازدید ۲ ساعته خود از منطقه حفاظت شده انگوران در شهرستان ماهنشان گفت: بالغ بر ۱۵۰ راس قوچ و میش ارمنی در این منطقه مشاهده شد که این نشان از تلاش اداره حفاظت محیط زیست برای حفظ و حراست از گونه های جانوری و گیاهی متنوع دارد.
اکبری، تصریح کرد: در این منطقه از استان زنجان گونه های ارزشمندی همچون قوج و میش، سیاه گوش، کبک، انواع پرندگان شکاری وجود دارد و همچنین انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر نیز به خاطر وجود رودخانه قزل اوزن، اطراق دارند.
وی با بیان اینکه محیط زیست تلاش دارد گونه های جانوری و گیاهی متنوع در این منطقه از استان زنجان همچنان حفظ شده و آسیب نبینند افزود: آهوان دشت سهرین زنجان نیز از گونه جانوری شاخصی است که در گذشته جمعیت خوبی داشت اما اقدامات توسعه ای صورت گرفته باعث شده تا تعداد آنها روند کاهشی به خود گیرد.
اکبری، تصریح کرد: خوشبختانه همکاری کشاورزان، دامداران و مردم با محیط زیست استان و محیط بانان منطقه، در پایداری آهوان دشت سهرین زنجان، بسیار موثر بوده است که امید می رود این تعامل مدام و مستمر باشد.
استان زنجان پیشرو در صنعت روی و معدن است
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه استان زنجان در زمینه توسعه روی، پیشگام بوده و متخصصان خوبی را در این راستا پرورش داده است، گفت: صنعت روی علاوه بر ارزش افزوده بالا، تبعاتی نیز به ویژه در حوزه پسماندها به همراه داشته و دارد.
اکبری با بیان اینکه متاسفانه پسماندهای روی، مشکلات زیست محیطی را ایجاد می کند، افزود: در گذشته خیلی به مدیریت پسماند توجه نشده اما اکنون همگرایی خوبی در استان زنجان بوجود آمده است تا مسایل و محاسبات زیست محیطی، در نظرگرفته شده و به آن توجه کافی و جدی شود.
وی، اظهار داشت: برای پیشگیری از تبعات پسماند روی باید توسعه واحدها به صورت نظام مند شود و برای تضمین آینده استان و سلامتی مردم در شیوه فعالیت صنعتی به ویژه صنعت روی، مدیریت پسماند جدی گرفته شود.
اکبری با بیان اینکه روز گذشته تعدادی از سمن ها و برخی مردم زنجان به مساله انباشت پسماند روی و در مقابل عده از صنعتگران نیز به اقدام محیط زیست در برخی نقاط و محدود کردن واحدهای تولید روی، معترض بودند گفت:با این وجود، همگرایی بوجود آمده و حرکت محیط زیست مثبت است. اگر بتوان این همگرایی را تداوم بخشید در این صورت با روند توسعه ای مشکلی ایجاد نخواهد شد و آلایندگی نیز رفع و کم کم طبیعت خود پالایی خواهد کرد.
نظر شما