به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، موراویتسکی درمصاحبه با روزنامه بیلد آلمان مدعی شد بلاروس از مهاجران به عنوان سلاح استفاده می کند و آلمان، فرانسه و هلند را هدف قرار می دهد.
وی افزود: ما با دفاع از مرز لهستان از کل اروپا دفاع می کنیم و ما لهستانی ها مصمم هستیم با همه توان از مرز خود دفاع کنیم که همچین مرز شرقی اروپا و ناتو نیز محسوب می شود.
نخست وزیر لهستان در حالی ادعا کرد، "لوکاشنکو و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه راهبردی را دنبال می کنند که هدف از آن ایجاد ناآرامی و بی ثباتی در غرب است" که در سال های پیشتر همین مرزهای لهستان و بلاروس شاهد عبور شهروندانی از لیتوانی و لتونی برای رسیدن به اروپا بوده است.
از زمان شروع بحران در تابستان امسال دستکم هشت نفر در مرز لهستان جان خود را از دست دادهاند. برخی از سازمانهای غیردولتی شمار جانباختگان را حداقل ۱۲ نفر اعلام کردهاند. کشورهای همسایه لیتوانی و لتونی نیز تلاش برای عبور از مرز بلاروس را تجربه کردهاند.
وی افزود: معلوم نیست بلاروس و روسیه چه برنامهای دارند. ممکن است که بحران مرزی فقط به منظور منحرف کردن توجهات از حملات نظامی جدیدی باشد که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در اوکراین آماده میکند.
ماتئوش موراویتسکی هشدار داد که اگر سیاستهای مرزی ضعیف بماند، اروپا با هجوم «میلیونها» مهاجر مواجه خواهد شد.
او گفت: اگر قاطعانه از مرزهای خود در اروپا محافظت و دفاع نکنیم، صدها میلیون نفر از آفریقا یا خاورمیانه تلاش خواهند کرد به اروپا و به ویژه آلمان بیایند.
در عین حال رسانه های بین المللی در انعکاس اظهارات تازه موراویتسکی درباره شدت بحران مرزی در منطقه، از قول وی نوشتند که وقوع جنگ منتفی منتفی نیست.
در مقابل حکومت بلاروس ضمن رد این اتهامات، اتحادیه اروپا را به دلیل جلوگیری از ورود مهاجران به نقض حقوق بشر متهم کرده است.
همچنین گزارش های دریافتی حاکی است که افرادی که در نقاط مرزی میان لهستان و بلاروس متوقف شده اند، در شرایطی بسر می برند که سرمای هوا می تواند برای آنان مرگبار باشد. براساس گزارش های رسمی از زمان شروع بحران در تابستان امسال دستکم هشت نفر در مرز لهستان جان خود را از دست دادهاند، اما برخی از سازمانهای غیردولتی شمار جانباختگان را حداقل ۱۲ نفر اعلام کردهاند.
با اینحال، اتحادیه اروپا می گوید، برای این افراد کمک های انساندوستانه ارسال می کند، اما اجازه ورود نمی دهد.
وزارت دفاع لهستان نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای لهستانی بامداد پنجشنبه گروهی متشکل از صد مهاجر را که قصد ورود از بلاروس به این کشور را داشتند، بازداشت کردهاند.
این وزارتخانه در پیامی توئیتری نیروهای نظامی بلاروس را متهم کرد که برای عبور دادن عمدی مهاجران، ابتدا شناسایی انجام داده و «به احتمال زیاد» به حصار سیم خاردار در امتداد مرز آسیب رساندهاند.
در پیام وزارت دفاع لهستان آمده است: «نیروهای بلاروس سپس مهاجران را مجبور کردند به سمت سربازان لهستانی سنگ پرتاب کنند تا حواس آنها پرت شود و افراد دیگر بتوانند چند صد متر دورتر از مرز بگذرند.»
با ادامه این وضعیت، وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جلسه روز دوشنبه ۲۴ آبان خود در بروکسل مفاد تحریمهای قبلی علیه بلاروس را به شکلی تغییر دادند که از این پس میتواند در مورد شرکتهای هوایی، آژانسهای مسافرتی و افراد دخیل در بحران مهاجرت در مرزهای این کشور با لهستان، لیتوانی و لتونی به اجرا درآید.
این تشدید تحریمها در حالی صورت گرفت که الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس، تهدید کرده است اگر تحریمهای جدیدی علیه آن کشور وضع شود انتقال گاز به اروپا را قطع خواهد کرد.
بحران مرزی به کانون جدیدی از رویارویی بین روسیه و غرب بدل شده است. روسیه در اقدامی به نشانه حمایت از حکومت بلاروس بمبافکنهای مجهز به کلاهکهای هستهای استراتژیک را در آسمان این کشور به پرواز درآورد.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز دوشنبه ۲۴ آبان پیش از آغاز نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفته بود: «لوکاشنکو میخواهد ما تمامی تحریمها را لغو کنیم. ما به روش غیرانسانی استفاده ابزاری از پناهجویان با تشدید تحریمها پاسخ خواهیم داد.»
نظر شما