به گزارش ایرنا ، مهدی دوستی دراین سفر قرار است از روستاهای زلزله زده گیشان غربی و شرقی، رضوان، ذرتو ، کوه سیاه، آب بالا و پایین، مزرا بالا و پایین و سایرروستاهای زلزله زده بازدید میدانی کند و آخرین روند خدمات رسانی و باز سازی این منطقه بررسی کند.
۲ زلزله مهیب ۶.۴ و۶.۳ امواج درونی زمین با بیش از ۱۴۰ بار پس لرزه بعد از ظهر یکشنبه ۲۳ آبان در روستای گیشان غربی از توابع بخش فین بندرعباس رخ داد که بلافاصله با حضور مسوولان بلند مرتبه کشور و استان به کانون همدلی برای رفع مشکلات مردم تبدیل شد.
زمین لرزه ای که در نزدیکی زمین و در عمق ۱۵ کیلومتری ثبت شد، قدرت این دو زمین لرزه آنقدر بالا بود که علاوه بر استان های همجوار هرمزگان در برخی از کشورهای همسایه از جمله امارات و عربستان نیز احساس شد و تاکنون بیش از ۹۰ مصدوم و ۲ فوتی داشته است.
سفر محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری که با دستور آیت الله سید ابراهیم رییسی در سریع ترین زمان ممکن در محل وقوع زلزله در هرمزگان حضور یافت و از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از این حادثه را بررسی کرد، عصر دوشنبه با تصویب مصوبات مهم برای زلزله زدگان این استان پایان یافت.
احداث، بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راه اندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راه اندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده ، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی، از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر به هرمزگان بود.
مخبر به همراه وزرای نیرو و بهداشت، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و دیگر مسوولان ارشد کشوری در ابتدا پس از ورود به بندرعباس به اتفاق مهدی دوستی استاندار هرمزگان و هیات همراه عازم منطقه زلزله زده بخش فین شد و از شب گذشته تا سحرگاه دوشنبه از مناطق زلزله زده روستاهای بخش فین و بندرعباس بازدید و به صورت میدانی وضعیت را بررسی کردند.
وی از آخرین وضعیت راههای شمال بندرعباس و مناطق زلزله زده فین به صورت میدانی بازدید کرد و از تلاش نیروهای امدادی و خدماتی برای خدمت رسانی به مردم قدردانی کرد.
مردم این روستا، در حاشیه این بازدید از حضور میدانی استاندار هرمزگان از دقایق اولیه وقوع زلزله و پیگیری برای رفع نیازهای اولیه آن ها قدردانی کردند.
همچنین معاون اول رییس جمهوری در ادامه بازدید از مناطق زلزله زده هرمزگان با حضور در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سحرگاه دوشنبه از مصدومان زمین لرزه های ۶ و چهار دهم و ۶ و سه دهم ریشتری فین عیادت و با آن ها به گفت و گو پرداخت واز کمپ اضطراری مستقر در ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس نیز بازدید کرد.
۲ هزار و ۷۶۰ واحد مسکونی آسیب دیده و نیازمند بازسازی هستند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و جانشین رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران هرمزگان گفت: براثر زلزله روز یکشنبه در این استان، ۲ هزار و ۷۶۰ واحد مسکونی آسیب دیده و نیازمند بازسازی هستند.
رضا مدرس افزود: برآورد اولیه ای که خسارت های وارد شده صورت گرفته، حدود هفت هزار میلیارد ریال است اما باید وضعیت راه ها و دیگر زیرساخت ها به طور کامل بررسی و رقم دقیق اعلام شود که به احتمال زیاد بیش از این رقم خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: آوار برداری از مناطق زلزله زده فین از عصر امروز و با حضور تجهیزات لجستیکی نیروی دریایی سپاه و راهداری از روستای گیشان غربی آغاز شد.
مدرس تصریح کرد: آوربرداری مناطق زلزله زده، معمولا چند روزی پس از وقوع زلزله انجام می شود، اما با توجه تاکیدهای رییس جمهور و استاندار مبنی بر سرعت بخشی به این کار، آواربرداری مناطق زلزله زده هرمزگان در فاصله ۴۸ ساعت آغاز شده است.
این مقام مسوول تاکید کرد: وضعیت مناطق زلزله زده و مشکلات مردم را به طور مرتب رصد و در تلاش برای رفع آنها در کوتاهترین زمان ممکن هستیم.
پی کنی و اجرای فونداسیون منازل زلزله زدگان روستایی فین آغاز شده است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: همزمان با آوار برداری و پی کنی و اجرای فنداسیون در روستای گیشان غربی که بیشترین آسیب را دیده آغاز شده است.
مهرداد حسنزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آوار برداری در روستای ذرتو از عصرپنجشنبه آغاز شده و امید میرود بعد از ظهر به اتمام برسد، در آوار برداری اولویت با روستاهایی است که بیشترین آسیب را متحمل شدهاند.
وی ادامه داد: خانهها در برخی روستاها ترک خوردگی دارد که شاید بتوان آنها را تعمیر کرد، اکنون مردم به خاطر ترس از پس لرزهها و آوار شدن خانهها در چادر اسکان داده شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اضافه کرد: شاید افراد علاقهمند به تعمیر خانه و بازگشت به آنها پس از پایان پس لرزهها باشند، همچنین واحدهایی که تخریب شده اند بایستی بازسازی شوند.
تعیین سقف تسهیلات به زلزله زدگان روستاهای فین بندرعباس
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان گفت: پس از رایزنی مسوولان و مصوبات اخذ شده، سقف تسهیلات واحدهای آسیب دیده مناطق زلزله زده استان برای واحدهای احداثی ۲۵۰میلیون تومان و واحدهای تعمیری ۵۰ میلیون تومان مصوب شد.
شهریار نوری زاده چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اثر ۲زلزله شدید عصر یکشنبه ۲۳ آبان ماه، ۳هزارو۳۷۰ واحد مسکونی در هرمزگان خسارت دیدند که از این شمار ۲ هزار و ۱۵۰ واحد نیازمند نوسازی و احداث و مابقی نیاز به تعمیرات دارند.
وی ادامه داد: سقف تسهیلات برای واحدهای احداثی ۲۵۰ میلیون تومان مشخص شده که از این مبلغ ۷۰ میلیون تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات بانکی و برای واحدهای تعمیری سقف ۵۰ میلیون تومان مصوب شده که ۲۰ میلیون تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات بانکی است.
نوری زاده خاطرنشان کرد: برای ۲۰۰ واحد مسکونی که دام های آنها دچار آسیب شدند نیز از طریق مصوبه های دولت ، کمک های لازم را خواهیم داشت.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان ابراز داشت: هم اکنون ستاد بازسازی در شهر فین راهاندازی شده و نیروها در منطقه حضور دارند و آواربرداری از منطقه گیشان غربی شروع شده است.
به گزارش براساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۴ در مقیاس امواج درونی زمین در ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه و ۴ ثانیه و در عمق ۱۵ کیلومتری از زمین و زلزله دیگری با بزرگی ۶.۳ در ساعت ۱۵ و ۳۸ دقیقه و ۳۸ ثانیه، به فاصله یک دقیقه در عمق ۱۵ کیلومتری زمین روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه استان هرمزگان را لرزاند.
همچنین پس از آن ۶۱ پسلرزه به بزرگی بین ۳ تا ۵ در مقیاس امواج درونی زمین در این منطقه از جنوب کشورمان رخ داد.
طبق آخرین اطلاعات مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پس از این ۶۱ پسلرزه، ۹ پسلرزه با بزرگی بین ۴ تا ۵، ۳۰ پسلرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پسلرزه با بزرگی کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است.
بر اثر این زلزله دو نفر جان خود را از دست دادند و حدود ۱۰۰ نفر نیز مصدوم شدند.
نظر شما