دبیر هشتمین جشنواره ملی پسته ایران-دامغان عصر جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: اولویت و هدف اصلی جشنواره پسته، معرفی دامغان و محصول راهبردی پسته بود که در طول سالهای اخیر همه تلاش خود را در این زمینه به کار گرفتیم و امیدواریم با بازگشت شرایط جهان به قبل از شیوع کرونا، بتوانیم بیشتر از گذشته شاهد حضور گردشگران در منطقه باشیم.
رضا زارع زاده تصریح کرد: تجاری سازی و فرآوری پسته، زمینهسازی برای صادرات ۷۰ درصد پسته خشک دامغان و راه اندازی مرکز نوآوری پسته با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری در دانشگاه دامغان از مهمترین دستاوردهای این جشنواره به مدت ۲ روز بود.
وی اظهار داشت: در جشنواره امسال، کارگاه های آموزشی مختلف با حضور استادان مجرب و باغداران با تجربه برگزار شد که با استقبال خوبی از سوی کشاورزان و بهره برداران همراه بود.
زارع زاده ادامه داد: تجاری سازی ایدههای جدید در زمینه کاشت، داشت، برداشت و مکانیزاسیون از دیگر دستاوردهای این دوره از جشنواره است که تجاری شدن این ایدهها با همکاری پارک علم و فناوری و کمیته علمی جشنواره انجام میشود.
وی به برپایی نمایشگاه در قالب ۱۵ غرفه اشاره کرد و گفت: نمایشگاه عرضه محصولات، ادوات و تجهیزات بخش کشاورزی با نگاه ویژه به تولید و عرضه محصول پسته و صنایع دستی با ۱۵ غرفه از شرکت های داخلی و خارجی در مجموعه مرکز همایشهای دانشگاه دامغان ایجاد شد.
دبیر هشتمین جشنواره ملی پسته ایران-دامغان گفت: در آیین اختتامیه این دوره جشنواره، از ۱۰ کارآفرین، باغدار پسته نمونه و حامیان برگزاری جشنواره تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان، قطب تولید پسته کشور، دارای بیش از ۱۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که نزدیک به ۳۰ درصد از آن به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده است. تولید امسال محصول پسته در این شهرستان ۳۸ هزار تن پیشبینی میشود.
۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نظر شما