گسترش رنگ آبی کرونایی در مازندران

ساری - ایرنا - اگر چه رنگ کرونایی آبی در مازندران با رسیدن ۱۰ شهرستان به محدوده کم خطر گسترش یافته ، ولی بدتر شدن وضعیت بابل به عنوان پرجمعیت‌ترین و بابلسر توریستی‌ترین شهرستان استان نگرانی‌ها را نسبت به ثبات اندک رنگ‌بندی کرونایی افزایش داده است.

به گزارش ایرنا، سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در تازه ترین ارزیابی خود از وضعیت کرونایی کشور ، رنگ ۱۶ شهرستان مازندران را آبی اعلام کرده که نسبت به یک هفته پیش دو برابر شده است.

طیق ارزیابی این سامانه که امروز شنبه ۲۹ آبان منتشر شد ، ۶ شهرستان مازندران هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند. هفته پیش ۱۰ شهرستان مازندران در وضعیت زرد قرار داشتند.

بر اساس نقشه تازه سامانه ماسک ، رنگ کرونایی شهرستان های کلاردشت، عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، قائمشهر، ساری ، گلوگاه و جویبار از امروز آبی شده است. وضعیت شهرستان های فریدونکنار، سوادکوه شمالی ، سوادکوه ، میاندرود ، نکا و سیمرغ نیز که از هفته پیش آبی بود ، همچنان باثبات باقی مانده است.

بااین وصف ، رنگ کرونایی شهرستان های بابل و بابلسر که هفته پیش در وضعیت آبی قرار داشتند از امروز به زرد تغییر یافته است . علاوه بر این رنگ کرونایی شهرستان های رامسر، تنکابن، آمل و بهشهر نیز مانند هفته پیش زرد باقی مانده است.

نقطه مثبت ارزیابی جدید سامانه ماسک برای مازندران ، عدم بازگشت رنگ نارنجی به استان برای دومین هفته پیاپی است. رنگ نارنجی هفته پیش از مازندران رخت بربست و این نگرانی وجود داشت که با کاهش استقبال مردم به واکسیناسیون و افزایش عادی انگاری کرونایی ، رنگ پرخطر کرونایی بار دیگر به استان برگردد.

ارزیابی جدید سامانه ماسک در حالی منتشر شده است که طبق اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۶۹ بیمار جدید به ۳۵۰ نفر رسید که ۶۷ نفر از آن‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه تحت مراقبت قرار دارند.

اگر چه شیوع کرونا در مازندران طی یک ماه اخیر در وضعیت تقریبا با ثباتی قرار داشته ، ولی آمارهای مجموع بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر در نوسان بوده است که نشانگر شکننده بودن وضعیت است.

مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی استان و کارشناسان زنگ خطر کمین کرونا در مازندران را هفته پیش با کاهش استقبال از واکسیناسیون به صدا در آوردند چون هنوز حدود ۱۰ درصد از جمعیت گروه های هدف برای دریافت واکسن اصلا مراجعه نکرده اند و ۲۵ درصد دریافت کنندگان دز نخست هم با وجود سپری شدن موعد مقرر از مراجعه برای دریافت دز دوم امتناع می ورزند.

کارشناسان هشدار داده اند که در صورت مراجعه نکردن این جمعیت حدود ۳۵ درصدی گروه هدف برای دریافت یا تکمیل روند واکسیناسیون ، وضعیت کرونایی مازندران مانند بستری و مرگ و میر طی زمستان افزایش خواهد یافت چرا که تا آن زمان ایمنی بخشی دز اول در شهروندانی که دز دوم را دریافت نکردند به کمترین میزان خواهد رسید.

طبق هشدار این کارشناسان ، خوشحالی از رنگ بندی جدید سامانه ماسک هم در صورت تداوم نداشتن روند واکسیناسیون چندان بادوام نخواهد بود و احتمال بازگشت رنگ های نارنجی و قرمز به استان وجود دارد.

رنگ قرمز در فرهنگ ارزیابی وضعیت کرونایی کشور به معنای فوق العاده پرخطر است. این رنگ به مناطقی تعلق می گیرد که بستری روزانه در آنجا بیشتر از ۱۰ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت باشد.

رنگ نارنجی به معنای وضعیت کرونایی پرخطر است و مقررات آن در مناطقی اعمال می شود که آمار روزانه بستری بیشتر از ۶ نفر از میان یکصد هزار نفر جمعیت باشد.

رنگ زرد به معنای خطر متوسط محسوب می شود. مناطقی که با این رنگ مشخص می شوند به این معناست که در آنجا بستری روزانه کرونایی در بیمارستان ها بین چهار تا ۶ نفر از میان هر یکصد هزار نفر جمعیت است.

رنگ آبی در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنی خطر کم است. این رنگ به مناطقی داده می شود که آمار بیماران کرونایی بستری روزانه در آنجا ۲ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha