«مهدی خدابخشی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس نتایج آماری ایستگاه پایش وضعیت کیفی هوای دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست، کیفیت هوای شهر همدان در حال حاضر از نظر غلظت بر روی عدد ۹۰ و شاخص کیفی بر روی ۱۶۰ میکرون قرار دارد که ناسالم برای همه گروه ها محسوب می شود.
وی اظهار داشت: آلودگی هوای همدان پس از برودت هوا شدت گرفت و امروز نیز به اوج خود رسیده است هر چند روزهای گذشته به علت بارش باران و وزش باد آلودگی زود رفع می شد.
خدابخشی ادامه داد: این شرایط به دلیل پایداری هوا، وجود گرد و غبار و همچنین آلاینده های ناشی از تردد وسایل نقلیه موتوری و براساس پدیده وارونگی دما(اینورژن) پیش آمده است.
مسئول برنامه بهداشت هوا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، به افراد سالمند، کودکان، بانوان باردار، بیماران تنفسی و ریوی، مبتلایان به کرونا و بیماران قلبی و عروقی توصیه کرد که در این شرایط از منزل خارج نشوند.
به گفته خدابخشی، در چنین شرایطی انجام ورزش و فعالیت بدنی در فضاهای باز شهری نیز به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
وی تاکید کرد: استفاده از ماسک نیز نمی تواند از ورود گرد و غبار به ریه ها جلوگیری کند و این ماسک ها تنها برای پیشگیری از کرونا موثر هستند.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلاینده های جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
به گزارش ایرنا، کیفیت هوای استان همدان طی هفت ماه نخست امسال در ۴۰ روز ناسالم برای گروه های حساس و سه روز ناسالم برای همه گروه ها بوده است.
کیفیت هوای شهر همدان نیز از ابتدای سالجاری تا پایان مهر ماه ۱۰ روز آلوده بوده است.
نظر شما