شهریار نورزی زاده شنبه در توضیح آخرین وضعیت مناطق زلزله زده در فین بندرعباس در گفت وگوبا ایرنا افزود: آوار برداری براساس برنامه زمانبندی و درخواست اهالی با استفاده از ماشین آلات بنیاد مسکن درحال انجام است.
وی با بیان اینکه ۳۰ روستا در زمین لرزههای ۶ و چهار دهم و ۶ و سه دهم ریشتر آسیب دیدند، ادامه داد: همزمان با آوار برداری عملیات اجرایی منازل تخریب شده در زمین لرزههای ۲۳ آبان ماه در روستاهای متاثر از این زمینلرزه از روستای گیشان غربی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا زمان تصویب مبالغ پیشنهادی برای منازل احداثی و تعمیری توسط هیات دولت از محل کمکهای حساب ۱۰۰ مصالح مورد نیاز را تهیه و به مناطق زلزله زده منتقل میکند تا عملیات اجرایی منازل مردم متوقف نشود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هرمزگان یادآور شد: سه هزار و ۲۰۰ واحد در زمین لرزههای ۲۳ آبان خسارت دیدند که ۲ هزار و ۴۹۸ واحد احداثی و ۷۰۲ واحد هم تعمری هستند که پیشنهاد این بنیاد به هیات دولت و وزارت کشور اختصاص ۲۵۰ میلیون تومان وام بانکی است.
نورزی زاده ادامه داد: برای واحدهای احداثی ۱۸۰ میلیون تومان وامهای قرض الحسنه با نرخ سود چهار درصد و بقیه آن بلاعوض است، همچنین برای واحدهای تعمیری پیشنهاد ۵۰ میلیون تومان وام شده که ۳۰ میلیون تومان آن وام قرض الحسنه چهار درصد و ۲۰ میلیون تومان بلاعوض است.
وی اضافه کرد: همچین با توجه به تخریب ۲۰۰ واحد دامی پیشنهاد شده وام بانکی در اختیار صاحبان آنها گذاشته شود تا نسبت به تعمیر یا احداث آنها اقدام کنند.
زمین لرزه ۶.۴ ریشتری حدود ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰ بخش فین هرمزگان را به لرزه درآورد، این لرزه پس لرزههای متعددی به دنبال داشت. شدت این زمین لرزه به حدی بود که در سایر استانهای همجوار از جمله فارس و کرمان نیز احساس شد.برخی منازل بخش فین بر اثر این زمین لرزه بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
سفر محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری که با دستور آیت الله سید ابراهیم رییسی در سریع ترین زمان ممکن در محل وقوع زلزله در هرمزگان حضور یافت و از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از این حادثه را بررسی کرد، عصر دوشنبه هفته گذشت با تصویب مصوبات مهم برای زلزله زدگان این استان پایان یافت.
احداث، بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راهاندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راهاندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده ، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی، از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر به هرمزگان بود.
مخبر به همراه وزرای نیرو و بهداشت، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و دیگر مسوولان ارشد کشوری در ابتدا پس از ورود به بندرعباس به اتفاق مهدی دوستی استاندار هرمزگان و هیات همراه عازم منطقه زلزله زده بخش فین شد و از شب گذشته تا سحرگاه امروز (دوشنبه) از مناطق زلزله زده روستاهای بخش فین و بندرعباس بازدید و به صورت میدانی وضعیت را بررسی کردند.
وی از آخرین وضعیت راههای شمال بندرعباس و مناطق زلزله زده فین و مصدومان زلزله در بیمارستانهای این شهربه صورت میدانی بازدید کرد و از تلاش نیروهای امدادی و خدماتی برای خدمت رسانی به مردم قدردانی کرد.
زمین لرزه ای که در نزدیکی زمین و در عمق ۱۵ کیلومتری ثبت شد، قدرت این دو زمین لرزه آنقدر بالا بود که علاوه بر استان های همجوار هرمزگان در برخی از کشورهای همسایه از جمله امارات و عربستان نیز احساس شد و تاکنون بیش از ۹۰ مصدوم و ۲ فوتی داشته است.
نظر شما