به گزارش خبرنگار ایرنا،سرپرست ادارهکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس شنبه در آئین گرامیداشت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کارجمهوری اسلامی ایران گفت: هرساله به این مناسبت مراسمات بسیاری در سطح استان و کشور برگزار می شود که مطالبات اصلی کارگران که در این برنامه ها در قالب بیانیه صادر می شود در طول سال پیگیری نمی شود.
مصطفی هاشمی افزود: باید خواستههای کارگران، کارفرمایان و جامعه تولید با شیوهای مطالبه گرایانه در سطح کشور منعکس و پیگیری تا به نتیجه مطلوبی ختم شود.
وی در ادامه به تعیین حداقل دستمزد منطقهای و توافقی که توسط برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است اشاره کرد و اظهار داشت: تشکلات کارگری و کارفرمایی استان فارس نظرات خود را در خصوص تعیین مزد منطقه ای و توافقی به اداره کل تعاون کار و رفاه استان ارایه کنند تا به دبیرخانه کشوری این کارگروه ارسال و در تصمیم گیری لحاظ شود.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس اظهار داشت: یکی از مولفه های اصلی قیمت تمام شده کالا و خدمات میزان حقوق و دستمزد کارگران است در صورتیکه اگر این مزد بصورت منطقهای تعیین شود بر قیمت تمام شده محصولات نیز اثر گذاشته و موجبات نابسامانی قیمتها در مناطق مختلف را به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه موضوع تعیین دستمزد توافقی در حال حاضر نیز در قانون کار دیده شده،گفت: هم اکنون مساله دستمزد توافقی در قانون وجود دارد ،البته میزان آن بیش از حداقل حقوق و دستمزد است.
وی ادامه داد: سختی کار کارگر ساختمانی در روستا یا شهر تفاوتی باهم ندارد که نرخ دستمزد آن متفاوت تعیین شود و در صورتیکه این کار صورت پذیرد مهاجرت از روستا به شهر نیز افزایش یافته و فروپاشی روستاها را به دنبال خواهد داشت.
قانون کار مانع ایجاد شغل و رونق تولید نیست
وی با بیان اینکه با شرایط اقتصادی کنونی جامعه کار و تلاش استان فارس خسته است،گفت: قانون کار جمهوری اسلامی قانونی مترقی است و اصلا مانع ایجاد شغل و رونق تولید نیست.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس افزود: در حال حاضر تمام مفاد قانون کار به درستی اجرا نمی شود و اگر تمام بخش های این قانون به درستی اجرا شود مشکلات جامعه کار و تلاش نیز برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: حذف قراردادهای موقت کارگران مطالبه همیشگی جامعه کارگری استان فارس و کشور است در صورتیکه راهکار آن در قانون کار جمهوری اسلامی ایران دیده شده و باید به آن عمل شود تا امنیت شغلی برای جامعه کارگری ایجاد و تولید نیز پررونق تر خواهد بود.
۱۲۰۰ میلیارد مطالبه کارفرمایان فارس به تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی استان فارس نیز در ادامه این مراسم گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مطالبات تأمین اجتماعی این استان از کارفرمایان است.
ابراهیم کشاورز افزود: ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از اهالی استان فارس تحت پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و علیرغم شیوع بیماری کرونا طی حدود یکسال اخیر پنج درصد به تعداد افراد تحت پوشش این بیمه افزوده شده است.
جلوی فرار بیمهای گرفته شود
کشاورز در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر لزوم جلوگیری از فرار بیمه ای کارفرمایان گفت: مقایسه پوشش بیمهای در فارس به نسبت اصفهان و خوزستان نشان از فرار بیمه ای کارفرمایان در این استان دارد .
وی با بیان اینکه نرخ پوشش بیمه تامین اجتماعی در استان فارس ۴۸ درصد و در استان های همجوار ازجمله اصفهان و خوزستان بیش از ۶۰ درصد است افزود: با جلوگیری از فرار بیمه ای توسط کارفرمایان عدالت اجتماعی در بین جامعه کارگری استان محقق خواهد شد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان فارس با بیان اینکه براساس آخرین اطلاعات حدود ۴۰ درصد فرار بیمهای کارفرمایان در سطح استان فارس وجود دارد،گفت: باید به این جفای بزرگ در حق کارگرانی که کارفرمایان از بیمه آنها سرباز می زنند پایان داد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان فارس اظهار داشت: ماهانه ۸۰۰ میلیارد تومان مستمری به بازنشستگان تامین اجتماعی استان فارس پرداخت می شود و بیش از ۳۰ میلیارد تومان تاکنون غرامت دستمز برای کارگران دچار بیماری کرونا شده در استان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: توسعه خدمات غیرحضوری و حذف دفترچه تامین اجتماعی در این استان بیش از ۷۰ درصد مراجعات حضوری را کم کرده است.
کشاورز عنوان کرد: سازمان تامین اجتماعی ماهیانه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای جامعه تحت پوشش در سطح استان فارس هزینه دارد که وصولی این سازمان در فارس حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است.
مسئول سازمان بسیج کارگران و کارخانجات سپاه فجر استان فارس نیز در این مراسم ضمن تبریک سالروز تصویب قانون کار گفت: کارگران ولی نعمتان انقلاب و نظام اسلامی هستند.
سرگرد پاسدار محمدجواد مختاری افزود: ۴۰ درصد اهالی استان فارس را جامعه کارگران تشکیل دادهاند و از این جهت پیگیری مطالبات این قشر اولویت امروز جامعه است.
وی با بیان اینکه خانهدار شدن کارگران باید مدنظر قرار گیرد،اظهار داشت: با همکاری دستگاههای متولی ازجمله مسکن و شهرسازی و تخصیص زمین،میتوان برای سرپناه کارگران فکری کرد.
مختاری بیان کرد: طرح ازدواج آسان برای کارگران استان فارس در دستور کار قرار دارد که بزودی جزئیات آن نیز اطلاع رسانی خواهد شد.
کارگزاریهای بیمه تعطیل شود
رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان فارس نیز در ادامه این مراسم گفت: کارگزاری های بیمه کارایی چندانی برای کارگران ندارد و درخواست داریم که به فعالیت این کارگزاری ها پایان داده شود.
مهرزاد مویدی افزود: توسعه خدمات مجازی و غیرحضوری به جای توسعه کارگزاری های بیمه دنبال شود و براساس گزارشات تشکلات کارگری ،فعالیت کارگزاریها کمتر از ۱۰ درصد هم موفقیت آمیز نبوده است.
بنویسیم قانون کار و بخوانیم قانون بیکاری
وی به تصویب قانون کار اشاره کرد و گفت: بهتر است بنویسیم قانون کار و بخوانیم قانون بیکاری.
مویدی ادامه داد: موضوع تعیین مزد توافقی مساله ای است که از سوی برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است در صورتیکه مزد کارگر روستایی و شهری تفاوتی ندارد و این موضوع از نظر اخلاقی و انسانی هم درست نیست.
وی اضافه کرد: تعیین مزد توافقی با هیچ منطقی درست نیست حتی اگر با کلمات بازی و نام نذر اشتغال بر آن نهاده شود.
سفره کارگران اگر خالی است اما این قشر پشتوانه نظاماند
رئیس خانه کارگر استان فارس نیز با ابراز گلایه از عدم حضور نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی و بعضی مدیران ارشد استان در این آیین علارغم دعوت از آنها گفت: سفره کارگران خالی است اما کشور،نظام و میهن و حتی مدیران و مسئولان را دوست داشته و در همه بزنگاههای تاریخی پشتوانه کشور بوده و خواهند بود.
علی راستگو کارگران را خاکریز اول جبهه اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: همسان سازی حقوق بازنشستگان اقدام خوبی بود که در سال ۹۹ پیاده و سال ۱۴۰۰ اجرا شد اما تورم سرسام آور امسال نگذاشت شیرینی این مساله چند صباحی کام بازنشستگان را شیرین نگه دارد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان فارس ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۴۰ هزار نفر بازنشسته در استان فارس وجود دارد.
وی اضافه کرد: بازنشستگان در اغلب نقاط دنیا این دوران را به جهانگردی می روند اما اینجا بازنشستگان به دلیل مستمری کم راننده تاکسی شده و اغلب شرمنده خانواده هستند.
راستگو با اشاره به اینکه دولت اکنون ۴۵۰ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است،گفت: این بدهی باید تسویه شود زیرا حق جامعه تحت پوشش تامین اجتماعی است.
وی معتقد است که در شرایط موجود کارگر فقط بتواند مایحتاج روزانه خود را تامین کرده و زنده بماند هنر کرده است.
رییس خانه کارگر استان فارس در ادامه به روند خصوصی سازی اشاره کرد و افزود: در سالیان گذشته کارخانجات اغلب با رانت به افراد غیرمتخصص واگذار شده که نتیجه آن تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری هزاران کارگر بوده است.
وی تاکید کرد: اهلیت افراد در واگذاری کارخانجات مدنظر دولت باشد.
راستگو در ادامه گفت: بسیاری از کارگران از سهام عدالت جاماندهاند که باید روند واگذاری این سهام به این قشر تسریع شود.
وی عنوان کرد: مطالبات و سنوات کارگران بسیاری در کارخانه زیمنس در شیراز حدود ۱۰ سال است که پرداخت نشده که امیدواریم در دولت سیزدهم این مشکل رفع شود.
رئیس خانه کارگر استان فارس در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: درمانگاه کارگران زرقان که یکی از شهرهای صنعتی استان است حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با تلاش خیرین کار به اینجا رسیده و انتظار می رود با منابع سازمان تامین اجتماعی تکمیل شود.
وی ادامه داد: شهر جدید صدرا با بیش از ۴۰ هزار نفر کارگر فاقد درمانگاه کارگران است که امیدواریم ایجاد یک درمانگاه در این شهر جدید نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی در بخش پایانی گفت: ۹۷ درصد سهام بانک رفاه کارگران متعلق به کارگران و ۳ درصد متعلق به دولت است و انتظار می رود برای تصمیمات پیرامون این بانک به نظر کارگران که سهامداران اصلی هستند نیز توجه شود.
نوید ایجاد و تکمیل درمانگاه کارگران صدرا و زرقان
فرماندار شیراز نیز در این آیین گفت: قانون کار کشور ما یکی از قوانین پیشرفته است.
محمدرضا امیری افزود: کارگران دلی پردرد دارند اما همواره پای نظام ایستادهاند و باید قدردان آنها باشیم.
وی عزم و اراده دولت و رییس جمهور سیزدهم را رفع مشکلات کارگران و رونق تولید دانست و پیگیری مطالبات کارگران و تخصیص زمین برای درمانگاه کارگران در شهر جدید صدرا و تکمیل درمانگاه زرقان را نوید داد.
نظر شما