به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز شنبه به نقل از مولوسئو مامو نماینده کمیساریای عالی پناهندگان در بلاروس در جمع رسانه ها گفت: سازمان ملل بشدت نگران شیوع گسترده کووید-۱۹ در بین پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان است.
وی که به تازگی از اردوگاه پناهجویان در منطقه مرزی بلاروس و لهستان بازدید کرد، گفت: شرایط زیستی در اردوگاه پناهجویان به نسبت بهتر از مناطق جنگلی مرز بلاروس و لهستان است اما این شرایط را نمی توان شرایط خوب خواند.
نماینده کمیساریای عالی پناهندگان در بلاروس با بیان اینکه پناهجویان با کمبودهای بسیاری مواجه هستند، اظهار کرد: ما تلاش می کنیم این کمبودها را برطرف کنیم و لباس، مواد غذایی و کمک های دارویی از طریق صلیب سرخ در اختیار پناهجویان قرار گرفته می شود.
در همین حال ریانووستی اعلام کردکه بسیاری از پناهجویان عراقی در مرز بلاروس و لهستان در کشور خود، با واکسن فایزر واکسیناسیون شده اند.
بحران تجمع پناهجویان گرسنه و سرمازده در مرز بلاروس و لهستان درسرمای زیر صفر درجه، به مناقشهای جدید بین روسیه و غرب تبدیل شده است. اتحادیه اروپا، روسیه و بلاروس را به ایجاد این وضعیت متهم می کنند و خواستار اقدامات متقابل علیه آنها شده است؛ اتهاماتی که روسیه و بلاروس آن را رد می کنند.
هزاران پناهجو در مرزی تجمع کرده اند که سیم های خاردار و مرزبانان لهستانی انتظارشان را می کشیدند و بارها از ورودشان به لهستان جلوگیری کردند.
ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو روسای جمهوری روسیه و بلاورس روز جمعه در تماسی تلفنی در خصوص بحران در مرز بلاروس-لهستان، از آنچه که اقدامات غیرقابل قبول ورشو در قبال پناهجویان نامیدند، ابراز نگرانی جدی کردند.
به گزارش ایرنا از مسکو به نقل از سایت مطبوعاتی کرملین، در گفت و گوی پوتین و لوکاشنکو در مورد اقدامات غیرقابل قبول مرزبانان لهستان، از جمله استفاده مدام از تجهیزات ویژه برای سرکوب پناهجویان ، ابراز نگرانی جدی شد.
الکساندر لوکاشنکو از اقدامات انجام شده توسط مینسک برای کاهش تنش و ارائه کمک های بشردوستانه به پناهجویان و همچنین گفت و گوی تلفنی منظم با آنگلا مرکل صدراعظم فدرال آلمان در همین مورد خبر داد.
نظر شما