۱ آذر ۱۴۰۰، ۸:۴۶
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84550498
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک فوق تخصص دیالیز: نارسایی کلیه بیماری خاموش است

شهرکرد- ایرنا- یک متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، پیوند و دیالیز، نارسایی کلیه را بیماری خاموش دانست و گفت: اگرچه این بیماری در مراحل پایانی پیشروی خود را نمایان می‌کند اما با کنترل دیابت و فشار خون و داشتن تحرک بدنی می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

لیلا محمودنیا روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: نارسایی کلیه به ۲ نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود که تفاوت این ۲ نوع در آن‌ است که در نارسایی حاد، بیماری به تازگی در فرد ایجاد شده و نارسایی قابل برگشت است اما در حالت مزمن نارسایی از سال‌های گذشته ایجاد شده و امکان برگشت و احیای بافت کلیه وجود ندارد و تنها کاری که می‌توان برای بیمار انجام داد دیالیز یا پیوند کلیه است.

وی با بیان اینکه نارسایی کلیه در مراحل اولیه بی‌علامت است، تصریح کرد: در دوران ابتدایی ابتلا به نارسایی کلیه هیچگونه علامتی در فرد ایجاد نمی‌کند و تنها می‌توان با انجام آزمایش تشخیص داد که فرد دچار نارسایی کلیه شده است.

محمودنیا، ابتلا به دیابت و فشار خون کنترل نشده را مهمترین عوامل ایجاد نارسایی کلیه عنوان کرد و گفت: علاوه بر آن بی‌تحرکی و ورزش نکردن درصد ابتلا به نارسایی کلیه را تشدید می‌کند از این رو برای پیشگیری از این بیماری باید دیابت و فشار خون در بیماران کنترل شود و تحرک و ورزش در سبک زندگی افراد گنجانده شود.

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، پیوند و دیالیز ادامه داد: دیابت در مراحل پایانی پیشروی خود را با علائمی نظیر تهوع، استفراغ، شکل‌گیری علائم عصبی، گیجی و منگی، تورم و تنگی نفس خود را نشان می‌دهد که در این زمان فرد بیمار باید تحت دیالیز قرار گیرد.

محمودنیا یادآور شد: بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون، حداقل سالی یک بار آزمایش‌های مربوط به کلیه را انجام دهند تا از سلامتی خود در این خصوص اطمینان کسب کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۰ بیمار در چهارمحال و بختیاری دیالیز می‌شوند، تعداد افراد مبتلا به نارسایی کلیه در استان زیاد است و تعدادی نیز در نوبت پیوند کلیه قرار دارند.

محمودنیا با اشاره به اینکه نارسایی کلیه چهار مرحله دارد، اظهار داشت: بیمارانی که به مرحله چهارم می‌رسند از کارافتاده می‌شوند و از نظر اقتصادی در شرایط بدی قرار می‌گیرد که می‌طلبد مردم نیکوکار کمک‌های خود را برای حمایت از این افراد به انجمن حمایت از بیماران کلیوی ارائه دهند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، پیوند و دیالیز با بیان اینکه بیمارانی که موفق به پیوند کلیه می‌شوند عمر بیشتری نسبت به بیماران که دیالیز می‌شوند، دارند، خاطرنشان کرد: دیالیز و انجام پیوند کلیه در کشور رایگان است اما از آنجا که بیماران کلیوی توان کار را از دست می‌دهند و با مشکلات مالی روبرو می‌شوند، می‌طلبد کمک‌های نیکوکارانه برای کمک به این افراد نیز هدایت شد.

به گزارش ایرنا، ۲۳ تا ۳۰ آبان با عنوان هفته حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha