احمد فعله گری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این ۴۱ حادثه، ۴۰ مورد آن مربوط به انفجار و آتش سوزی و یک مورد نیز گازگرفتگی بوده و در مجموع پنج نفر بر اثر این حوادث، جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از گازگرفتگی به دلیل نصب اشتباه دودکش و استفاده ناایمن از آن است، افزود: مهار نکردن شلنگ وسایل گازسوز به وسیله بست فلزی، غیراستاندارد بودن شلنگ، عدم استفاده از درپوش مناسب برای مسدود کردن شیرهای گاز، از دلایل بروز انفجار و آتش سوزی است.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان به اشتباه برخی مشترکان مبنی بر استفاده از بخاری گازسوز بدون دودکش در منزل اشاره و اضافه کرد: هیچ وسیله گازسوزی نباید بدون دودکش باشد، چرا که گاز مونواکسید کربن به راحتی در محل سکونت پخش شده و باعث ایجاد مسمومیت و خفگی میشود.
فعله گری عدم آگاهی و استفاده نادرست از وسایل گازسوز را مهمترین عامل بروز این اتفاقات عنوان کرد و یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد موارد خفگی ناشی از استفاده از دودکش نامناسب و مسدود شدن است.
وی با بیان اینکه مسیر دودکش باید از داخل دیوار عبور کرده باشد، گفت: دودکش باید یک متر از کف پشت بام ارتفاع داشته باشد و حتما از کلاهک اچ (H) مانند برای آن استفاده شود.
در حال حاضر، ۳۱ شهر، یک هزار و ۴۲۵ روستای کردستان با ضریب نفوذ ۱۰۰ درصد در جمعیت شهری و ۹۶.۵ درصد در جمعیت روستایی تحت پوشش شرکت گاز هستند.
نظر شما