ایمان، اخلاص، ایثار و شجاعت، ویژگی های یک بسیجی است که در دامن فرهنگ اصیل و غنی اسلامی رشد کرده است.
حضور پر رنگ و موفق این نهاد مردمی در هشت سال جنگ تحمیلی، ارزش این مجموعه ولایتمدار را بیش از گذشته در برابر چشم ها قرار داد و از این رو، بیشتر مردم، آن را به عنوان نهادی نظامی می شناسند؛ هرچند از وظیفه های مهم بسیجیان، آمادگی نظامی برای دفاع از خطرهای نظامی است، ولی در نظر امام خمینی(ره)، تکلیفی فراتر از این دارد.
در اندیشه سیاسی بنیانگدار جمهوری اسلامی، بسیج، نهادی اجتماعی و گسترده که پاسخگوی بسیاری از نیازهای اساسی و حیاتی جامعه است و چنان با بخش های دیگر نظام پیوند دارد که جدایی آنها از هم امکان پذیر نیست.
بسیج پس از تشکیل در پنجم آذرماه سال ۱۳۵۸ شمسی با کارکردهای گوناگون خود، یاری رسان نیازهای آموزشی ، عمرانی، سیاسی، دفاعی است؛ بسیج سوادآموزی، بسیج سازندگی و بسیج محرومیت زدایی، قسمتی از برنامه های آن است.
به بهانه هفته بسیج( ۲۹ آبان تا پنجم آذرماه) گزارشگر ایرنا با چند فعال این حوزه در استان یزد به گفت و گو نشست.
نقش بسیج سازندگی در نظام انکارناپذیر است
به گفته رییس سازمان بسیج سازندگی سپاه الغدیر یزد، بسیج یعنی مردمی کردن تمامی امور حکومت و این سیاست حضرت امام(ره) بود که با این حرکت تمامی سیستم حکومت داری دموکراسی را یکجا به نتیجه رساند.
سرهنگ مجید صادقی با بیان اینکه بسیج در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و در دیگر عرصه ها حرف های زیادی برای گفتن دارد، تاکید کرد:، هر کس دل در گروی اسلام و عرق ملی دارد بسیجی است.
وی با بیان اینکه بسیج یعنی جمع شدن آحاد مردم در زیر یک پرچم و نوعی تفکر است و این اندیشه را هر کس داشته باشد، بسیجی است تصریح کرد: حضرت علی(ع) اولین بسیجی تاریخ بود و تا آخر زمان هر کس این تفکر را داشته باشد، بسیجی است.
صادقی اظهارکرد: هر وقت مشکلی بروز می کند، با حضور بسیجیان در صحنه رفع می شود، در بحران های طبیعی و حوادث در هیچ جای دنیا این طور نیروهای مردمی به صورت بسیجی وار، وارد میدان نمی شوند و این یک ارزش اسلامی است.
این فعال بسیج سازندگی استان با بیان اینکه وقتی دشمن فتنه ای را برنامه ریزی و به قول خود می خواهد کار را یکسره کند با حضور نیروهای بسیج همه فتنه ها نقش بر آب می شود، گفت: برخی ها کج فهم هستند و نمی دانند با آمدن و حضور نیروهای مردمی بسیج، مشکل رفع می شود و اینها نشان دهنده قدرت عظیم نظام و دلاورمردان بسیجی است.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون تمامی ظرفیت های این مجموعه شناخته نشده است، با تبریک هفته بسیج افزود: تبریک به همه کسانی که دل در گرو اسلام ناب محمدی (ص) دارند.
رییس سازمان بسیج سازندگی سپاه الغدیر یزد ادامه داد: تمامی ۳۶۵ روز سال ،روز بسیج است و این یک هفته بهانه ای است برای یادآوری جان فشانی های بسیجیان.
حضور بسیج، توطئهها را خنثی میکند
همچنین به گفته مسوول روابط عمومی سپاه پاسداران استان یزد حضور نیروهای مردمی بسیج در تمامی عرصه های انقلاب توانسته است نظام را در برابر توطئه ها بیمه کند.
سرگرد پاسدار محمد برزگر افزود: انقلاب ایران که الهام گرفته از اسلام ناب محمدی (ص) است از نخستین روز های پیروزی با توطئه های گسترده و سازمان یافته دشمنان اسلام روبرو شد .
به گفته وی عظمت اهداف انقلاب و گستردگی توطئه های دشمنان ایجاب می کرد که برای حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی ،ارزش ها و اهداف آن در برابر شبیخون ابر قدرتها دفاع کند.
برزگر ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب ،اقشار میلیونی به طور خودجوش ، حرکتی در جهت حفظ و حراست از دستاوردهای نظام و پیروزی بزرگی که نصیب مردم ایران شد ، بوجود آمد و بسیج شکل گرفت .
وی نهاد بسیج را حرکت اجتماعی نامید و تاکید کرد که این مجموعه در هر جامعه ای با توجه به فرهنگ مردمان آن منطقه به اشکال مختلف و با توجه به شرایط خاص بوجود می آید .
به گفته این فعال رسانه در سپاه استان یزد حتی در صدر اسلام هنگام حمله کفار و منافقان علیه مسلمانان زمانی که فرمان تشکیل نیروهای مبارز علیه آنها صادر می شد، مسلمانان داوطلبانه در مسجدها گردهم می آمدند تا تمامی توان خود را از نظر نیروی انسانی و تجهیزات نظامی برای مقابله با دشمنان اسلام بسیج کنند.
برزگر افزود: امسال به مناسبت هفته بسیج در استان یزد ۵۳ عنوان مطلب و هزار و ۵۰۰ برنامه تهیه و تدوین شد، تعدادی از برنامه ها برگزار و یا در حال اجراست.
بسیج در حوزه اشتغال و اقتصاد هم پیشتاز است
یکی از بسیجیان فعال استان یزد هم گفت: فلسفه تشکیل بسیج ایجاد جبهه مردمی بود و انقلاب اسلامی هم بر این محور پیاده شد زیرا مردم ولی نعمت انقلاب هستند.
امیر عباس حیران افزود: در گذشته نیروهای بسیج، فعالیت خود را در ایجاد نظم و امنیت در کشور آغاز کرد و پس از آن با آغاز جنگ تحمیلی در عرصه های دفاع مقدس ایفای نقش کرد و یکی از رموز پیروزی در جنگ ، مشارکت مردم در قالب بسیج و جبهه بسیجیان بود.
به گفته وی امروز که با گذشت ۴۰ سال از انقلاب و با توجه به مردمی بودن این نهاد مقدس پا به عرصه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فعالیت های مردم محور گذاشت به نحوی که ، این نهاد در حوزه اشتغال و کمک به چرخه اقتصادی و رفع آسیب های اجتماعی ورود کرد و با همراهی مردم تلاش دارد بتواند معضل جامعه را جبران کند.
بسیج، عشق به همه خوبی هاست
به باور یکی از بانوان فعال بسیج یزد، نهاد بسیج، ثمره خون شهدا و عشق به همه خوبی هاست.
اعظم حسینی افزود: هم اکنون نهال انقلاب با حضور اقشار مختلف مردم محکم و قوی شد، لازم است بسیجیان با ورود به همه عرصه های انقلاب و همه حوزه ها ، یاری رسان مردم باشند همانطور که تاکنون اینطور بوده است.
وی ادامه داد: بسیجیان دل در گرو لطف خدا دارند و با همه وجود در عرصه های انقلاب حاضر هستند و هرجا حس کنند توطئه ای در حال شکل گیری است پا به میدان می گذارند و آن را در نطفه خفه می کنند.
بسیج مستضعفان با فرمان امام خمینی(ره) پنجم آذرماه سال ۱۳۵۸ تشکیل شد و پس از تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیماه ۱۳۵۹ به صورت قانونی رسمیت پیدا کرد.
هم اکنون ۳۲۰ هزار نفر از یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت استان یزد در اقشار مختلف بسیج سازماندهی شده اند.
نظر شما