انتقال برق خورشیدی از شیلی تا چین

۱ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۱۴
کد خبر: 84550727
انتقال برق خورشیدی از شیلی تا چین

تهران - ایرنا - شیلی در حال برنامه ریزی برای احداث یک کابل زیردریایی ۱۵ هزار کیلومتری با هزینه بیش از ۲ میلیارد دلار برای انتقال انرژی خورشیدی به چین است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، با گذشت حدود شش ماه از افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی آمریکای لاتین در شیلی، اکنون این کشور در نظر دارد در قالب پروژه‌ای موسوم به «آنتی پوداس» (Antipodas) و با احداث یک کابل زیر دریایی به طول ۱۵ هزار کیلومتر انرژی حاصل از انرژی خورشیدی را به چین انتقال دهد.  

این طرح بر اساس ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی صحرای آتاکامای شیلی ساخته خواهد شد و هزینه آن بیش از دو میلیارد دلار برآورد شده است.

در حالی که دما در آتاکاما معمولاً نسبتا معتدل است، اما می‌تواند تا ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۰ درجه سانتیگراد) افزایش یابد. این بیابان تقریباً بدون ابر بوده و بالاترین میزان تابش خورشیدی را دارد؛ از همین روی آن را به مکانی مناسب برای مزرعه صفحه های خورشیدی تبدیل می‌کند.

سباستین پینیرا رئیس‌جمهوری شیلی ضمن اعلام این خبر گفت: ما از بیابان‌هایی با بالاترین تابش خورشیدی در جهان برخورداریم و ظرفیت بسیار بالایی برای تولید انرژی خورشیدی پاک، تجدیدپذیر و اقتصادی داریم که می‌توان آن را به کشورهای آسیایی صادر کرد.

احداث کابل برق زیردریایی از شیلی به چین

به گزارش تارنمای اویل پرایس، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که در مسیر دستیابی به یک انتقال ۱۰۰ درصدی به انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد، این واقعیت است که منابع کلیدی انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد و خورشید، متغیر و نا متناوب بوده و میزان دسترسی به آن‌ها در طول ساعات مختلف شبانه‌روز، فصل‌های مختلف و پاره ای عوامل دیگر دستخوش تغییر می‌شود.

حال با درک این مشکل آشکار در مسیر وابستگی کامل به انرژی‌های تجدیدپذیر، پروژه اعلام شده توسط شیلی به عنوان راهکاری در تامین متناوب انرژی خورشیدی محسوب می‌شود. امری که این پروژه را برای چین که مشتاق است تا حد ممکن انرژی  تامین کند به رغم وجود مشکلات، بسیار جذاب می کند.

با این حال، انتقال این همه انرژی خورشیدی به بازارهای چین ممکن است دشوار باشد. علاوه بر قیمت بالای کابل، چین باید به طور جدی در ایجاد زیرساخت‌های نیروگاه خورشیدی خود سرمایه‌گذاری کند تا راه را برای ظرفیت عظیم ۳۱۰۶ مگاواتی شیلی از ظرفیت فتولتائیک باز کند. همچنین این امر مستلزم انجام معاملات ژئوپلیتیکی زیادی بین شیلی، چین و سایر کشورهای آسیایی است.

چین مشتاق است واردات انرژی را از سرتاسر جهان تضمین کند، زیرا دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان در حال گسترش است و بخش صنعتی آن همچنان به تقاضای بیشتر انرژی ادامه می‌دهد. چین امروزه نه تنها بزرگ ترین بازار انرژی های تجدیدپذیر جهان محسوب می شود، بلکه بزرگ ترین تولید کننده تجهیزات انرژی پاک نیز به حساب می آید.

از طرفی چین همکاری های بین المللی حوزه انرژی خود را در بسیاری از نقاط جهان ارتقاء داده و همواره از قواعد و اصول سود دو جانبه و منافع برد-برد حمایت کرده است؛ شرکت های چینی پروژه هایی با استانداردهای فوق العاده در حوزه انرژی اجرایی می کنند که نیازهای ضروری کشورهای شریک چین را تامین می کنند.

بنابراین معامله با شیلی نوید خوبی برای تامین انرژی چین و همچنین توانایی این کشور برای تحقق اهداف کربن‌زدایی است.

نخستین نیروگاه خورشیدی در آمریکای لاتین (لینکانا) اوایل ماه ژوئن سال جاری (خرداد ماه) با توانایی ذخیره سازی ۵.۱ گیگاوات، در زمینی به مساحت یکهزار هکتار در مرکز صحرای آتاکاما در شمال شیلی افتتاح شد.

این مجتمع عظیم علاوه بر کمک به کاهش انتشار سالانه ۶۳۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن (CO۲)، تولید برق سراسری این کشور را به میزان ۱۰۰ درصدی از انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha