به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این سلول نکسوس گلیا (nexus glia) نام دارد. سلولهای گلیال در مغز و سیستم عصبی و در برخی اندامهای اصلی نیز وجود دارند؛ ولی تاکنون هیچ سلول گلیالی در قلب دیده نشده بود.
محققان دانشگاه نوتردام هنگام بررسی قلب ماهی زبرافیش، نوعی سلول مشاهده کردند که شبیه آستروسیتها هستند. آستروسیت نوعی سلول گلیال موجود در مغز است. تحقیقات بیشتر نشان داد چنین سلولهایی در قلب انسان و موش نیز وجود دارد. این سلول در مجرای خروجی و جایی که خون هنگام خروج از مغز از آن عبور میکند، قرار دارد.
تحقیقات بیشتر نشان داد که سلولهای نکسوس گلیا در تنظیم ضربان و ریتم قلب نقش دارند. هنگامی که محققان این سلولها را از قلب موشها خارج کردند، ضربان قلب آنان افزایش یافت. در ادامه مدلهای حیوانی به گونهای مهندسی شدند که فاقد ژنی باشند که باعث رشد سلولهای گلیال میشود؛ نتایج نشان داد ضربان قلب این حیوانات نامنظم است.
محققان هنوز به طور کامل عملکرد این سلولها را نمیدانند و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. آنها بر این باورند این یافته میتواند کلید شناخت بسیاری از نواقص مادرزادی قلب و بسیاری از بیماریها باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه PLOS Biology منتشر شده است.
نظر شما