به گزارش ایرنا، وزنهبرداری زنان این سالها و با وجود نوپا بودن، شاهد تاریخسازی دخترانی بود که امید به آینده را روشن کردهاند، دخترانی که از سال ۹۶ با راهاندازی این رشته گام بر تختههایی گذاشتند تا با بالا بردن پولاد آهنین و قرار گرفتن بر روی سکوهای قهرمانی یکی پس از دیگری افتخارآفرین باشند.
یکی از وزنهبردارانی که در این مدت توانست برای ایران نخستین مدال جهانی را کسب کند، «یکتا جمالی» بود. نوجوان ۱۶ سالهای که در مسابقات قهرمانی جوانان جهان به مدال برنز رسید و شگفتیساز شد.
وی در مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۱ جوانان جهان در ازبکستان در دسته ۸۷ کیلوگرم با مهار وزنه ۹۲ کیلوگرم در یک ضرب و ۱۱۶ کیلوگرم در دوضرب به مدال نقره رسید تا نخستین دختر ایرانی باشد که سکوهای مسابقات قهرمانی جهان را در این رده سنی فتح میکند.
«اورسلا پاپاندرا» سرپرست سابق فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری با اشاره به اینکه کار «یکتا جمالی» بسیار عالی بود، افزود: این حرکت قابل تقدیر و چشمگیر است. به نظر میرسد اقدامی که فدراسیون ایران برای توسعه این رشته در بین زنان در دستور کار قرار داده نتیجه بخش بود و زنان ایران در رشته وزنهبرداری به سرعت در حال رشد و رسیدن به عناوین آسیایی و جهانی هستند.
اما این مدال، آغازی برای رسیدن به به سکوهای بالاتر بود. جمالی که پیش از این در رده جوانان در پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۱ به برنز رسیده بود، برای رسیدن به مدالی خوشرنگتر از برنز راهی مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان عربستان شد تا برای ایران تاریخسازی دیگری داشته باشد. وی در دسته ۸۱ کیلوگرم با رکورد ۹۰ کیلوگرم یکضرب، ۱۱۵ کیلوگرم دوضرب و مجموع ۲۰۵ کیلوگرم یک مدال برنز و دو مدال نقره گرفت و نایب قهرمان نوجوانان جهان شد تا نام خود را به عنوان یکی دیگر از افتخارآفرینان رده نوجوانان ثبت کند.
هر چند جمالی پس از این تاریخسازی عنوان کرد که توقع بیشتری از خود داشت و باید به مدال طلا میرسید و تصور نمیکرد که به نقره این رقابتها دست یابد.
بعد از افتخار آفرینی «یکتا جمالی» برنزی شدن «غزاله حسینی» در این رقابتها، اکبر خورشیدی مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری زنان گفت: وزنهبرداری زنان نیازمند زمان است و خوشحالیم که با گذشت چهار سال نتیجه تلاشهای دختران وزنهبردار را با کسب مدال در مسابقات جهانی عربستان دیدیم. ایستادن بر روی سکوی رقابتهای جهانی آسان نیست و کشورهای روسیه و آمریکا سرمایهگذاری زیادی در این زمینه کردهاند و عملکرد خوبی در این رقابتها داشتند. با توجه به این شرایط باید در این زمینه سرمایهگذاری خوبی داشته باشیم.
پیکارهای وزنهبرداری قهرمانی بزرگسالان جهان چند روز دیگر در ازبکستان آغاز میشود و جمالی در کنار سیدهالهام حسینی، الناز باجلانی و فاطمه یوسفی راهی این رقابتها خواهد شد. حسینی که عنوان نخستین مدالآور تاریخ وزنبرداری زنان را در مسابقات بینالمللی ترکیه به عنوان یکی از گزینشیهای المپیک توکیو در سال ۹۸ کسب کرده است، میتواند در کنار سایر نفرات از شانسهای کسب مدال جهانی باشد.
مسابقات قهرمانی ۲۰۲۱ جهان در ۲ بخش زنان و مردان از شانزدهم تا بیست و ششم آذرماه در شهر تاشکند ازبکستان برگزار می شود.
الناز باجلانی در دسته ۷۶ و فاطمه یوسفی در دسته به اضافه ۸۷ کیلوگرم در گروه B وزنه خواهند زد.
رکورد ورودی الناز باجلانی در این دوره ۲۱۲ کیلوگرم است و فاطمه یوسفی نیز با رکورد ۲۲۰ کیلوگرم گام در این مسابقات می گذارد.
رکورد ورودی سیده الهام حسینی نیر ۲۲۷ کیلوگرم است. او در دسته ۸۱ کیلوگرم وزنه خواهد زد و در این دسته بیشترین رکورد ۲۶۰ کیلوگرم است.
رکورد ورودی یکتا جمالی نیز ۲۲۱ کیلوگرم است.
نظر شما