۲ آذر ۱۴۰۰، ۱۱:۲۵
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84552016
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

راهکارهای گسترش همکاری علمی-آموزشی ایران و پاکستان بررسی شد

اسلام‌آباد - ایرنا - رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در «لاهور» و اعضای هیات علمی دانشکده اسلامی از بزرگترین و قدیمی‌ترین نهادهای آموزشی در ایالت پنجاب پاکستان، راهکارهای گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و همچنین مشارکت برای تقویت حوزه زبان فارسی در این کشور را بررسی کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، «جعفر روناس» وابسته فرهنگی کشورمان در شهر لاهور به عنوان قلب فرهنگی پاکستان ضمن بازدید از کالج اسلامی با دکتر «اختر حسین» ریاست این دانشکده تاریخی و اعضای هیات علمی آن دیدار و درباره راه‌های گسترش همکاری‌های فیمابین در حوزه آموزشی و فرهنگی به تبادل نظر پرداخت.

رئیس دانشکده اسلامی لاهور با اشاره به ظرفیت‌های ایران و پاکستان برای گسترش همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های علمی، آموزش و ترویج زبان فارسی گفت: تبادلات دانشجویی و استاد بین دو همسایه مسلمان نقش مهمی در تقویت پیوندها و اشتراکات و رفع کاستی‌ها بین ایران و پاکستان دارد.

وی با بیان اینکه گروه زبان و ادبیات فارسی کالج اسلامی سول لاین در دهه‌های اخیر مسیری پرپیج خم را طی کرده است، گفت: به دلیل برخی مسائل مرتبط با آینده شغلی برای فارغ التحصیلان زبان و ادبیات فارسی علاقه مندان به این حوزه در دانشگاه‌ها و کالج‌های دولتی پاکستان با چالش‌های مواجه هستند.

دکتر اختر حسین برخی اقدامات از جمله تاسیس مراکز دارالترجمه برای ترجمه کتاب‌های فارسی به اردو به منظور ایجاد فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان را مهم خواند و گفت: این نوع اقدامات می‌تواند به رشد فعالیت‌های پژوهشی و همچنین شناخت مردم پاکستان از دستاوردها و ظرفیت‌های ایران منجر شود.

وی همچنین پیشنهاد برگزاری رویدادهای علمی از جمله همایش با مشارکت خانه فرهنگ ایران در شهر لاهور را مطرح کرد.

راهکارهای گسترش همکاری علمی-آموزشی ایران و پاکستان بررسی شد

جعفر روناس رئیس خانه فرهنگ کشورمان نیز با اظهار خرسندی از بازدید از دانشکده اسلامی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزش عالی در شهر لاهور گفت: خانه فرهنگ ایران در لاهور آماده برگزاری همکاری‌های مشترک با این نهاد آموزشی برای برگزاری سیمنارهای علمی، تخصصی و فرهنگی برای آشناسازی بهتر و موثرتر دانشجویان پاکستانی با فرهنگ و زبان ایران اسلامی است.

در این نشست «ریاض شاهد» رئیس اتاق ایران شناسی نیز با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰ دانشجو در گروه زبان و ادبیات فارسی در حال تحصیل هستند درباره ظرفیت‌های موجود و چالش‌های پیش رو توضیحاتی ارائه کرد.

دانشکده دولتی اسلامی لاهور در سال ۱۸۸۴ میلادی در زمان تسلط انگلیسی‌ها بر شبه قاره هند توسط یک شخصیت فرهنگی و اجتماعی هندو تاسیس شد. این کالج پس از تشکیل پاکستان در سال ۱۹۵۷ دانشکده دولتی اسلامی نام گذاری شد.

در حال حاضر ۲۰۰ نفر عضو هئیت علمی این کالج و ۱۱ هزار دانشجو نیز در حال تحصیل در این مرکز آموزشی هستند. این دانشکده دولتی همچنین یکی از ساختمان‌های میراث فرهنگی و آموزشی پاکستان محسوب می‌شود. این ساختمان در مساحتی به ابعاد ۷ هکتار ساخته شده است و یکی از بزرگترین کالج‌های دولتی در ایالت پنجاب و پاکستان محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha