بازگشایی‌ها مورد بازبینی مجدد قرار گیرند

تهران- ایرنا- دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: توصیه این کمیته این است که در بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و مجامع حتما دقت شود و مورد بازبینی مجدد قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر حمیدرضا جماعتی روز سه شنبه در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه جوانان کمتر از ۱۸ سال به طور کامل واکسینه نشده اند، بازگشایی ها باید با ملاحظات انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه برخی کشورها مانند آمریکا و چین واکسیناسیون را آغاز کرده اند، گفت: تزریق واکسن در آمریکا به افراد بالاتر از پنج سال و در چین به کودکان بالاتر از سه سال آغاز شده است،  اما ما هنوز پروتکلی برای این افراد نداریم.

جماعتی گفت: با توجه به اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیده ایم، بازگشایی های بی محابا در مدارس، دانشگاه ها، رستوران ها و سینماها می تواند عاملی برای بروز پیک ششم کرونا باشد. 

وی ادامه داد: در یک سری از کشورهای اروپا از جمله آلمان و هلند دوباره با موج بیماری کرونا مواجه هستیم.

جماعتی اظهار داشت: واکسیناسیون این کشورها شاید از لحاظ درصدی از ما بالاتر و همچنین رعایت قوانین و پروتکل های بهداشتی بیشتر باشد، اما نکته ای که وجود دارد این کشورها واکسیناسیون کمتر از ۱۸ سال را به طور جدی مورد پیگیری قرار نداده بودند.

وی تاکید کرد: یکی از عواملی که سبب بروز این پیک ها در این کشورها بود، افراد کمتر از ۱۸ سال بودند و نکته دوم بازگشایی خیلی های بی محابا در مدارس، دانشگاه ها و رستوران ها بود. این موضوعات سبب بوجود آمدن پیک کرونا در این کشورها شده است.

جماعتی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته علمی کشوری با بازگشایی های انجام شده موافق است؟ گفت: از حدود یک ماه پیش این موضوع را بیان کردیم که در صورتی موافق بازگشایی ها هستیم که به ایمنی جمعی و واکسیناسیون کافی در کشور برسیم و همچنین پروتکل های بهداشتی در مدارس به طور کامل رعایت شود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیده ایم و هنوز واکسیناسیون افراد کمتر از ۱۸ سال کامل نشده، بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و مجامع می تواند خطرناک باشد و سبب بروز پیک بعدی در کشور شود.

دز تقویتی واکسن ضروری است

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره تزریق دز سوم واکسن در افراد بالای ۱۸ سال عنوان کرد: نتایج مطالعات نشان داده است تقریبا ۶ تا هشت ماه بعد از دریافت دز دوم واکسن سطح آنتی بادی در خون پایین آمده و ایمنی می تواند از بین برود. در نتیجه نیاز به دز بوستر یا یادآور بسیار ضروری به نظر می‌رسد. 

وی ادامه داد: توصیه می‌شود بعد از دریافت دز دوم بر اساس پروتکل دز بوستر را تزریق کنیم و چند وقتی است تزریق آن برای کارکنان بهداشت و درمان آغاز شده است. 

جماعتی با بیان اینکه برای افراد بالای ۱۸ سال هم این پروتکل وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که این مورد به زودی از طریق وزارت بهداشت اعلام شود و وارد موضوع دز یادآور این افراد شویم.

وی گفت: بر اساس مطالعات حداقل باید ۶ ماه از تزریق دز دوم گذشته باشد تا دز بوستر را تزریق کنیم. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه دز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند، بنابراین هنوز برای آغاز این کار زود است، اما احتمالا باید از یکی دو ماه آینده تزریق دز یادآور را به افراد بالای ۱۸ سال آغاز کنیم.

جماعتی درباره تزریق ویتامین دی برای پیشگیری از کرونا، گفت: یک سری مطالعات نشان می‌دهد اگر کسی دچار کمبود ویتامین دی باشد، می تواند در درگیری ریوی موثر باشد و اگر میزان این ویتامین به حد مناسب برسد، می‌تواند اثر پیشگیرانه داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha