درآمد ۲.۵ میلیون دلاری چارت‌های تولیدی سازمان نقشه‌برداری

تهران- ایرنا- سرپرست سازمان نقشه‌برداری کشور گفت: چارت‌های تولیدی سازمان نقشه‌برداری جایگزین چارت‌های بیگانگان شده و ضمن اعمال حاکمیت کشور بر آب‌های پیرامونی و جلوگیری از خروج ارز، موجبات ارزآوری برای کشور را نیز فراهم کرده است، به‌طوریکه تاکنون ۲.۵ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور داشته است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از سازمان برنامه و بودجه، «علی جاویدانه» اظهار داشت: تعداد چهار چارت ناوبری دریایی از آب‌های کشور بر اساس اولویت‌های کمیته ملی هیدروگرافی و پس از تایید مراجع بین‌المللی در سطح جهانی منتشر می‌شود.

وی با اشاره به سابقه سازمان نقشه‌برداری کشور در امر هیدروگرافی و تولید چارت‌های دریایی، افزود: مدیریت آب‌نگاری و امور جزر و مدّی این سازمان از ابتدای دهه ۶۰ عهده‌دار مسوولیت هیدروگرافی (نقشه‌برداری دریایی) و تهیه چارت‌های دریایی از آب‌های پیرامونی کشور بوده است و در این راستا تاکنون بخش‌های عمده‌ای از آب‌های تحت حاکمیت کشور هیدروگرافی شده‌اند که این امر با توجه به الزام‌های سازمان جهانی دریانوردی (IMO) و سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) در زمینه تهیه و انتشار چارت‌های دریایی از اهمیت بسزایی برخوردار است. 

سرپرست سازمان نقشه‌برداری کشور ادامه‌داد: از ابتدای دهه ۹۰ کمیته ملی هیدروگرافی با هدف ایجاد هماهنگی به منظور تهیه و انتشار چارت‌های دریایی، با مسوولیت سازمان بنادر و دریانوردی و عضویت سازمان نقشه برداری کشور تشکیل شده و در سال ۹۴ انتشار چارت‌های تولیدی سازمان نقشه برداری کشور پس از اخذ تاییدیه‌های بین‌المللی لازم در سطح جهانی آغاز شد. 

وی گفت: تلاش‌های این سازمان در مدیریت آب‌نگاری و امور جزر و مدّی منجر به تولید چهار چارت جدید شده است که این چارت‌ها به‌تازگی در کمیته ملی هیدروگرافی پس از طی مراحل لازم به منظور انتشار بین‌المللی مورد تایید قرار گرفته و هم اینک در آستانه انتشار بین‌المللی است.

جاویدانه یادآور شد: این چارت‌های دریایی شامل چارت‌ های ناوبری بندر کنگان و نوشهر، چارت دسترسی به بندر کنگان و چارت پهلوگیری بندر شهید رجایی است که با انتشار این چارت‌ها، باندهای کاربری بندرگاهی تا ساحلی برای بنادر نوشهر و کنگان تکمیل شده و شناوران می‌توانند با ایمنی بالاتری به بنادر تردد کنند.

وی بیان‌داشت: چارت پهلوگیری شهید رجایی بزرگ‌مقیاس‌ترین چارت از این بندر مهم تجاری کشور است که پس از انجام مراحل کنترلی لازم و اطمینان از دقت آن، به‌عنوان نخستین چارت پهلوگیری در مرحله انتشار قرار گرفته است.

این مقام مسوول با اشاره به ناوگان هیدروگرافی سازمان نقشه‌برداری کشور، اظهار داشت: عملیات هیدروگرافی و تهیه چارت‌های دریایی از آب‌های تحت حاکمیت کشور با استفاده از شناور ایران آبنگار همچنان ادامه دارد و شناورهای آبنگار یک و آبنگار ۲ هم اینک در حال تعمیر و راه اندازی هستند که با اضافه شدن این شناورها به ناوگان هیدروگرافی کشور در سال جاری، این عملیات با سرعت بالاتری ادامه خواهد یافت.

هیدروگرافی شاخه ای از علوم کاربردی است که به اندازه‌گیری و نقشه‌برداری از عوارض بستر دریا، سطح دریا و سواحل می‌پردازد. این عملیات توسط پرسنل متخصص هیدروگرافی و با استفاده از تجهیزات خاص و شناورهای هیدروگرافی انجام می‌شود و از این نظر در زمره دشوارترین عملیات‌های نقشه‌برداری است. داده‌های جمع‌آوری شده سپس به‌صورت چارت‌های دریایی به تصویر کشیده شده و در قالب‌های رقومی و کاغذی در اختیار کاریران و به‌ویژه دریانوردان قرار می‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha