به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این روزها افزایش چشمگیر آلودگی هوا که نفسها را به شماره انداخته، نگاهها را متوجه نوع سوخت مصرفی در نیروگاهها کرده است و برخی اعتقاد دارند که مازوت سوزی در نیروگاهها از عوامل مهم در آلایندگی هوا است.
در همین رابطه و براساس اعلام روابط عمومی شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید نیروی برق حرارتی ایران، «ساناز جعفرزاده» که مسوولیت محیط زیست در شرکت برق حرارتی را برعهده دارد با اشاره به نقش مازوت در آلودگی هوا، افزود: خروجی نیروگاهها در زمان احتراق مازوت، ترکیبات اکسید گوگردی است که بایستی سهم آنها در آلودگی روزهای ناسالم مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: مازوت سهم قابل توجه و عمدهای را در آلودگی هوا به خود تخصیص نمیدهد، به استناد آمار و اطلاعات موجود از سال ۹۴ تاکنون ۱۸ درصد روزهای آلاینده متوجه آلاینده ازن و ۸۸ درصد متوجه آلاینده ذرات بوده و هیچ روز منتسب به آلاینده ساکس و ترکیبات اکسید گوگرد نداشتهایم.
جعفرزاده در باره نیتروژن موجود در سوخت مازوت کشور، گفت: اگر در سوخت مازوت، نیتروژن وجود داشته باشد طبیعتا زمانی که در محفظه احتراق و در دمای چند هزار درجه سوزانده میشود میتواند منجر به تولید ناکس شود ولی در مازوت مصرفی کشورمان براساس آنالیز صورت گرفته، نیتروژن اولیه در سوخت مازوت وجود ندارد. در این میان بایستی به این مسئله توجه کنیم که تولید ناکس ارتباطی با نوع سوخت مصرفی در نیروگاهها ندارد چون در فرایند احتراق سوخت به هر حال ناکس احتراقی تولید خواهد شد.
مسئول محیط زیست شرکت برق حرارتی افزود: سوخت به صورت مستمر مورد پایش قرار میگیرد و بدین منظور در کشور ما فیلتر اکسید نیتروژن برای مازوت استفاده نمیشود. اما در این میان عمده اقدامهای صورت گرفته ما در این بخش مربوط به نیروگاههای سیکلترکیبی است که عمده اکسید نیتروژن تولیدی نیروگاهها نیز مربوط به این بخش است.
وی ادامه داد: سوخت مایع موجب بروز محدودیتهای بهرهبرداری در نیروگاههای حرارتی میشود.
امروز نیز مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: از هفت سال گذشته تاکنون در تنها نیروگاه بخار استان تهران، حتی یک لیتر مازوت هم توزیع و مصرف نشده است.
«کرامت ویسکرمی» افزود: برخی علت آلودگی هوا در شهر تهران را مازوت مصرفی در نیروگاهها میدانند، در حالی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون تنها ۱۰ درصد از مصرف سوخت نیروگاهی سوخت مایع بوده که از این میان سهم استان تهران از نفت کوره، صفر است.
وی با تأکید بر اینکه امسال حدود ۱.۵ برابر ظرفیت ذخیرهسازی نیروگاهها سوخت مایع تحویل دادهایم، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۹۰ درصد سوخت تحویلی به نیروگاهها گاز طبیعی و تنها ۱۰ درصد آن سوخت مایع شامل گازوییل و نفت کوره بوده که البته این معادله در ماههای سرد زمستان با تغییر همراه است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تاکید کرد: در آبانماه با توجه به مصرف سوخت مایع نیروگاهها در فصل تابستان، مقدار ذخیره گازوییل و نفت کوره نیروگاهی بیش از ۷۲ درصد بوده است.
نظر شما