سید رسول منفرد روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری نشست خبری ستاد پاسداشت های مردمی یکصدمین سالگرد شهادت میرزا کوچک جنگلی در خانه تاریخی میرزا کوچک در محله استاد سرای رشت ،در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : امسال گروه های مردمی تصمیم گرفتند بخشی از تولیت پاسداشت سردار جنگل را به عهده بگیرند تا در کنار نهادهای دولتی و حاکمیتی سهمی در پاسداشت، یاد و شهادت این اسطوره مقاومت ایفا نمایند.
وی افزود: قرار است پاسداشت های مردمی در ۱۰ نقطه استان برگزار شود و نهادهایی مثل حوزه هنری اگرچه برگزار کننده این پاسداشت ها نیستند اما همراه این حرکت مردمی شدند تا متناسب با امکانات پشتیبان آنها باشند.
رئیس حوزه هنری گیلان رونمایی از کتاب و آلبوم موسیقی مرتبط با نهضت جنگل را از برنامه های این نهاد در ایام پاسداشت میرزاکوچک خان جنگلی عنوان و خاطرنشان کرد: گرد آوری و ثبت روایت های مردمی در رابطه با نهضت جنگل از اولویت های حوزه هنری گیلان است.
نهضت میرزا کوچک خان اسلامی بود
پدر شهید مدافع حرم سردار سرتیپ ۲ پاسدار مرتضی حسین پور شلمانی بعنوان دبیر افتخاری در نشست مطبوعاتی ستاد پاسداشت های مردمی یکصدمین سالگرد شهادت میرزا کوچک جنگلی که به پشتیبانی حوزه هنری گیلان برگزار شد گفت: نهضت میرزا کوچک خان صد در صد اسلامی و شخص وی طلبه بود و هیچ انگ و تهمتی برای این اسطوره پذیرفته نیست.
محمد حسین پور شلمانی ادامه داد: میرزا کوچک خان جنگلی زنده است؛ اما متاسفانه ما نسبت به داشته ها و اسطوره های خویش کوتاهی کردیم و سردار جنگل را بعنوان الگو معرفی نکردیم.
وی با انتقاد از رسانه ملی و دیگر رسانه ها افزود : باید جامعه هدف را بشناسیم و الگوسازی نماییم چرا که اگر چنین نکنیم دشمن بیکار نخواهد نشست و ذهن و زندگی نسل نو و جوانانمان را هدف می گیرند.
وی با بیان اینکه امنیت امروزمان را مدیون شهدا هستیم گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و میرزا کوچک جنگلی یک مکتب بودند و می بایستی اهدافشان بعنوان الگو برای نسل نو معرفی شود.
میرزا کوچک جنگلی از معدود قهرمانان انقلاب مشروطیت و نهضت جنگل است که با رشادت و شجاعت و جوانمردی به جنگ استبداد و استعمار رفت و در راه کسب آزادی و استقلال ایران عزیز و حفظ و حراست مرزهای وطن بزرگمان به شهادت رسید.میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال ۱۲۹۸ هجری قمری در محله استادسرای رشت و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.
جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان، بعد از نهضت مشروطه خواهی، یکی از مردمیترین نهضت های محلی ایران است که خواستار قطع دست بیگانگان از کشور و استقلال و سربلندی ایران بود.نهضت جنگل اگرچه نتوانست به آرمان های سیاسی خود دست یابد، ولی جنگلی های به جا مانده از این نهضت، منشأ جریان های فرهنگی مهمی در گیلان شدند.
میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمعآوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوههای تالش در برف و بوران اسیر و به شهادت رسید.با شهادت میرزاکوچک خان در روز دوشنبه یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به کنگره بزرگداشت میرزاکوچک خان جنگلی در سال ۱۳۹۱ ، منشأ حرکت میرزا کوچک خان را یک منشأ صد در صد دینی و اعتقادی دانستند و تاکید کردند: ایشان یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی را در همان محدوده خاص خود - گیلان - ایجاد کرد.
نظر شما