مرمت کاروانسرای نو در لارستان بدون مشارکت مالکان ممکن نیست

لارستان- ایرنا- مجری طرح بازسازی کاروان سرای نو لارستان فارس گفت: ۱۸ میلیارد ریال برای مرمت و بهسازی این اثر تاریخی نیاز است که تامین آن بدون مشارکت بخش خصوصی و مالکان این اثر ممکن نیست.

مصطفی عزمی چهارشنبه در مصاحبه با ایرنا افزود: عملیات اجرایی برای مرمت و بهسازی این اثر باستانی از حدود دو ماه پیش تاکنون آغاز شده و رقمی افزون بر چهار میلیارد ریال برای استحکام بخشی و ساماندهی آن هزینه شده است.

وی گفت: اجرای کانال تاسیساتی، ساماندهی و احیای هزاره‌ها و جداره ‌سازی و همچنین احیای سقف کروانسرا از جمله عملیات در حال اجرای برای مرمت این اثر است.

عزمی بیان کرد: بر اساس تفاهم نامه با مالکان و سرقفلی داران این اثر باستانی قرار بود که ۵۰ درصد از هزینه های مربوط به مرمت و بازسازی این اثر را مالکان بپردازند که تاکنون محقق نشده است.

 وی ابراز داشت: در حالی که تعهد دستگاه های دولتی محقق شده اما مالکان این اثر بدون توجه به تفاهم نامه و بی تفاوتی نسبت به مرمت و بازسازی این اثر تاریخی از انجام تعهدات خودداری می کنند.

او گفت: با توجه به عدم پرداخت سهم مالکان و حجره داران این اثر تاریخی میزان تعهد آنها از ۵۰ به ۴۰ درصد کاهش یافت اما همچنان تمایلی به انجام تعهدات خود و کمک برای بهسازی و مرمت این کاروان سرا ندارند.

مدیر دفتر تسهیل‌گری ایراهستان و مجری طرح بهسازی این کاروان سرا همچنین با اشاره به اینکه طرح توجیهی مرمت کاروانسرای نو از سوی این دفتر تهیه و برای اختصاص بودجه به ستاد بازآفرینی استان و شهرستان ارسال شده است، افزود: این اقدام زمینه مشارکت و همراهی و همکاری بیشتر ادارات مربوط را فراهم کرده است.

عزمی همچنین از برخی اقدام های بدون هماهنگی حجره ‌داران و مالکان در مرمت و بهسازی حجره‌ها گلایه کرد و گفت: برخی افراد و حجره داران به صورت شبانه اقدام به بهسازی و مرمت های غیراصولی با مصالح ساختمانی بی کیفیت در این کاروانسرا کرده اند.

وی گفت: این گونه اقدامات و مرمت های غیراصولی مورد تایید کارشناسان و متولیان امر به ویژه میراث فرهنگی و گردشگری قرار نگرفت و مجبور هستیم که بخشی از کارهای عمرانی و مصالح به کار رفته در این بنای تاریخی را دوباره تخریب کنیم.

وی این کاروانسرا را دارای ۵۴ حجره و مساحت آن را ۲ هزار و ۷۱۶ متر مربع عنوان کرد و افزود: علاوه بر حجره‌های متعدد در طول و عرض ، حوض آب هشت گوش، پنجره‌های مشبک سنگی و گچی، نمای آجر کاری‌های مختلف و ستون‌های سنگی مارپیچ که به وسیله طاق‌هایی به هم وصل شده اند از مشخصات این بنای تاریخی است.

این اثر باستانی یکی از آثار باستانی با ارزش روزگار صفویه در لارستان کهن است که در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۱۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

شهرستان لارستان دارای بیش از یک هزار و ۴۰۰ یادمان تاریخی است که تا کنون حدود ۲۰۰ مورد از این یادمان‌ها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha