تله‌های زنده‌گیری هوبره در شهرستان زیرکوه جمع‌آوری شد

بیرجند - ایرنا - رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه گفت: با برگزاری رزمایش پدافند زیستی جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری "هوبره" در این شهرستان، تعداد زیادی تله زنده‌گیری این پرنده جمع‌آوری و معدوم شد.

امیر صادقی روز پنجشنبه به رسانه‌ها اظهار داشت: این رزمایش در نقطه صفر مرزی شهرستان زیرکوه با حضور یگان حفاظت محیط زیست استان و شهرستان‌های زیرکوه و درمیان، یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان، نیروهای مرزبانی، تشکل‌های محیط زیست، همیاران محلی، پلیس امنیت و اطلاعات شهرستان برگزار شد.

وی افزود: با متخلفان حوزه شکار و صید به‌ویژه شکارچیان هوبره در این شهرستان برخورد قاطع می‌شود و تا پاکسازی کامل تمامی دشت‌های منطقه، کار جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری هوبره ادامه خواهد داشت.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه پیش از این اعلام کرد که ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه طی چند ماه گذشته موفق به کشف و جمع‌آوری بیش از ۲۰۰ عدد تله زنده‌گیری هوبره شدند.

وی افزود: متاسفانه برخی متخلفان حوزه شکار و صید با تله‌گذاری اقدام به زنده‌گیری پرنده کمیاب هوبره می‌کنند که با حضور مستمر و منظم محیط‌بانان در سطح مناطق شهرستان با آنها برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

صادقی گفت: هوبره پرنده بزرگی از خانواده درناسانان تیره هوبره است که زیستگاه آن از شبه‌جزیره سینا گرفته تا قزاقستان و مغولستان ادامه دارد.

وی بیان کرد: هوبره پرنده‌ای نیمه‌مهاجر است که در مناطق سردسیر شمالی‌تر زندگی می‌کند و در فصل زمستان به نقاط گرم شبه‌جزیره عربستان و جنوب ایران و جنوب عراق و بلوچستان و جنوب غرب هند مهاجرت دارند و از  جمله زیستگاه‌های مستعد این پرنده کمیاب مناطق مرزی شهرستان زیرکوه است.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه افزود: این پرنده از جمله پرندگان در معرض خطر انقراض بوده و براساس قوانین بین‌المللی، هرگونه صید، زنده‌گیری، خرید و فروش و شکار آن جرم محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی از تمامی دوستداران محیط زیست، افراد و جوامع محلی درخواست کرد در دستگیری قاچاقچیان این پرنده کمیاب و هرگونه تخلفات زیست‌محیطی اعم از شکار و صید غیرقانونی محیط زیست را یاری کنند تا از ارتکاب این گونه اعمال غیرقانونی و ظالمانه در حق طبیعت و نسل‌های آینده پیشگیری شود و این مواهب الهی را که متعلق به آحاد مردم و نسل‌های آینده است،  حفاظت و حراست کنیم.

صادقی گفت: در غیر این صورت با از بین رفتن گونه‌های امثال هوبره و تخریب زیستگاه‌ها و بر هم خوردن تعادل اکولوژی محیط زیست امکان تجدید گونه‌های ارزشمند در طبیعت وجود نخواهد داشت.

وی افزود: از آنجایی که اکثر متخلفان دستگیر شده افراد محلی و بومی منطقه بوده‌اند، مردم محلی می‌توانند بهترین همیاران محیط زیست در برخورد با پدیده قاچاق پرندگان و جانوران باشند.

رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه تصریح کرد: باندهای قاچاق هوبره بیشترین ضرر را به زندگی مردم بومی و محلی می‌رسانند زیرا هوبره در مبارزه با پدیده بیابان‌زایی، یک حلقه از زنجیره حیات برای حفظ پوشش گیاهی در مناطق کویری است و کم شدن پوشش گیاهی و افزایش ریزگردها از آسیب‌هایی است که در شکار هوبره به مردم بومی و محلی منطقه وارد می‌شود.

زیرکوه یکی از چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی در مجاورت کشور افغانستان است.

استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر حاجی‌آباد مرکز شهرستان زیرکوه در فاصله ۱۶۰ کیلومتری بیرجند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha