وضعیت آبی کرونایی تا نگرانی از آمار پایین واکسیناسیون دانش‌آموزان قمی

قم- ایرنا- آبی شدن وضعیت کرونایی، نگرانی از احتمال ورود به موج ششم کرونا، واکسیناسیون ۸۰ هزار دانش‌آموز، صدور کارت واکسن ۹۲ درصد از کارمندان و نگرانی از میزان پایین واکسیناسیون بین دانش‌آموزان از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در استان قم است

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت و گویی با بیان این‌که ۳۳ بیمار بدحال کرونایی در مراکز درمانی این استان بستری هستند، گفت: تاکنون یک‌میلیون و ۳۲۱ هزار و ۳۵۶ دُز واکسن به مردم قم تزریق شده است.

محمدرضا قدیر آخرین وضعیت کووید۱۹ در قم را مورد توجه قرار داد و افزود:  در ۲۴ ساعت منتهی به پنجم آذرماه جاری ۳۳ تن با علائم مشکوک به کرونا پذیرش و ۲۶ بیمار بستری شدند.

وی با بیان این‌که در این مدت ۳۷ بیمار با بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند، اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته یک بیمار کرونایی جان خود را از دست داد، ۱۳۱ بیمار هم‌اکنون در مراکز درمانی قم بستری هستند.

قدیر در پایان گفت: طی شبانه‌روز گذشته از ۱۹۶ تست کرونا انجام گرفته در قم نتیجه ۲۵ تست مثبت گزارش شده است.

وضعیت کرونایی قم «آبی» شد

وضعیت کرونایی استان قم از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ «آبی» در آمد.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، ۲۰  شهریورماه سال جاری در رنگ‌بندی جدید کرونایی کشور، به رنگ نارنجی و از ابتدای آبان ماه به رنگ زرد درآمده بود.

بر اساس جدیدترین اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور هم‌اکنون هیچ‌کدام از شهرهای ایران در وضعیت قرمز این بیماری قرار ندارند.

آمار واکسیناسیون کرونا در قم با اقناع افکار عمومی افزایش می‌یابد

استاندار قم اقناع افکار عمومی را موثرترین راهکار برای افزایش آمار تزریق واکسن در این استان دانست و گفت: موضوع گروه‌هایی که نظر دیگری در رابطه با واکسیناسیون دارند نیز باید بر اساس ضوابط پیگیری شود و برای توجیه مردم تلاش کنیم.

سید محمدتقی شاه‌چراغی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری ضمن بیان مطلب فوق، واکسیناسیون کارکنان اداره‌های استان بر اساس مقررات تعیین شده را نیز مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری این مهم را پیگیری کند.

وی در ادامه توجیه کردن مدیران مدارس در زمینه واکسیناسیون و استفاده از ظرفیت انجمن اولیا و مربیان به هر شیوه‌ای که مقدور است را از جمله اقدام‌های لازم برای واکسیناسیون در حوزه آموزش‌وپرورش ذکر کرد و بیان داشت: البته نکته جالب این است که برخی از دانش‌آموزان باعث شدند که والدین واکسن بزنند، و در این خصوص عزم بیشتری داشتند.

استاندار قم با بیان این‌که باید بپذیریم بخش‌هایی از مدارس استان مشکلاتی دارند، تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای تهویه هوای کلاس‌ها، توسط اداره‌ کل نوسازی مدارس با هماهنگی اداره ‌کل مدیریت بحران استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: معضل‌ مدارس را به‌صورت آنی نمی‌توان رفع کرد، مگر این‌که اقدام به چند شیفته کردن واحدهای آموزشی کنیم که این امر امکان‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مشکل کرونا را مدیریت نماییم.

شاه‌چراغی با مکلف نمودن اداره ‌کل مهاجرین خارجی استان به بررسی وضعیت واکسیناسیون اتباع مجاز و غیرمجاز، تصریح کرد: فارغ از ابلاغیه‌های دولت آن چیزی که به‌صورت قطعی اهمیت دارد، اقناع عمومی است.

این مقام ارشد اجرایی استان با بیان این‌که هوشمندسازی محدودیت‌های هیچ راه و چاره‌ای ندارد و باید به آن تَن بدهیم، افزود: اجرای دقیق این طرح نیازمند مراقبت و نظارت می‌باشد.

استاندار قم در بخشی از سخنان خود بیان کرد: رسانه‌ها، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و همه دستگاه‌های تاثیرگذار در قم باید متناسب با ظرفیت‌های موجود در این استان، خلاهایی که در زمینه واکسیناسیون وجود دارد را به‌عنوان یک مطالبه مطرح کنند تا هر چه بیشتر شاهد کاهش آمار مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌های کرونایی که برای جامعه هزینه‌هایی را در پی دارد، باشیم.

۹۲ درصد کارمندان ادارات قم واکسن کرونا را دریافت کردند

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۹۲ درصد از کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان واکسن کرونا را دریافت کردند، گفت: بخش از کارکنانی که بنا به دلیلی واکسن تزریق نکرده‌اند، پزشک مورد اعتماد، برای آن‌ها گواهی صادر کرده است.

محمدرضا گروسی افزود: برای نیروهایی که بدون هیچ دلیلی از واکسن زدن خودداری نمودند نیز غیبت منظور شده و اگر ظرف یک هفته اقدام به تزریق واکسن کنند، غیبت آن‌ها تبدیل به مرخصی می‌شود، و در غیر این صورت، تذکر و موارد دیگر در مورد آن‌ها اجرا می‌شود.

۸۰ هزار دانش‌آموز متوسطه در قم واکسن کرونا دریافت کردند

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم گفت: از مجموع ۱۰۱ هزار دانش‌آموز مقاطع متوسطه اول و دوم تحصیلی شامل کلاس‌های هفتم تا دوازدهم ۸۰ هزار تَن واکسن کرونا را دریافت نمودند.

حمیدرضا شیخ‌الاسلام در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری، اظهار داشت: واکسیناسیون دانش‌آموزی کرونا در قم از ۱۸ مهرماه آغاز شده و تعدادی از دانش‌آموزان هنوز به مرحله دُز دوم نرسیده‌اند.

وی ادامه داد: تاکنون ۳۵ هزار دانش‌آموز قمی دُز دوم را نیز دریافت کرده‌اند.

وی همچنین با اشاره به طراحی ۱۲۰ تیم برای ارزیابی وضعیت اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس استان، گفت: این تعداد از ۶ آذرماه به مدارس اعزام خواهند شد و کلیه موارد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

شیخ‌الاسلام اضافه کرد: تا این لحظه ۸۷ مدرسه توسط مدیران مورد ارزیابی قرار گرفته که ۵۳ مورد بالای ۹۰ نمره، چهار مورد ۱۰۰ نمره، ۲۴ مورد بین ۸۰ تا ۹۰ و ۹ مورد نیز زیر ۸۰ نمره را گرفتند که چهار مورد زیر ۵۰ بوده است.

وی بیان داشت: تلاش داریم تا ۱۰ آذرماه همه یک‌هزار و ۴۰۰ مدرسه استان را مورد ارزیابی قرار دهیم.

وی با اشاره به برگزاری چهار ساعت آموزش ضمن خدمت برای هزار و ۴۰۰ مدیر مدرسه در استان، گفت: بیش از ۹۷ درصد از فرهنگیان قم واکسینه شدند که در کشور بی‌سابقه است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم با بیان این‌که در صورتی که واکسیناسیون دانش‌آموزان قبل از ثبت‌نام مدارس آغاز می‌شد ما کنترل بیشتری داشتیم، گفت: فهرستی تهیه شده که مدیران باید زمان و مکان تزریق دُز اول و دوم واکسن دانش‌آموزان را قید کنند و اگر دانش‌آموزی واکسن نزده نیز باید علت آن مشخص شود.

وی در بخشی از سخنان خود معضل وجود نداشتن هواکش و وسایل تهویه هوا در کلاس‌های درس مدارس قم را مورد توجه قرار دارد و گفت: ۱۰ هزار کلاس درس در قم دارای این مشکل هستند که اداره‌کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس قم و اداره‌کل مدیریت بحران استان باید اعتبار مورد نیاز را پیگیری کنند.

قم بیشترین استعداد را برای ورود به موج ششم کرونا دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نرخ واکسیناسیون کرونا در این استان را ۱۵ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری دانست و گفت: قم جزو مناطقی است که از استعداد بیشتری برای ورود به موج ششم کرونا برخوردار می‌باشد.

محمدرضا قدیر  در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم، اظهار داشت: تعداد بیماران بستری در استان طی یک هفته به ۱۴۵ و بیماران بدحال به ۳۰ و تعداد فوتی‌ها نیز به کمتر از ۲ تَن کاهش پیدا کرده که از میانگین کشوری پایین‌تر است و تداوم این وضعیت، قم را وارد مناطق آبی کرونایی خواهد کرد.

وی در عین حال با بیان این‌که استقبال از واکسیناسیون در قم خوب نیست، گفت: ۳۰ درصد از مردم استان، نخستین دُز واکسن کرونا را دریافت نکردند، که آمار بسیار بالایی است.

قدیر نرخ واکسیناسیون در قم را ۱۵ درصد پایین‌تر از میانگین کشوری ذکر کرد و گفت: قم از جمله مناطقی است که بیشترین استعداد را برای ورود به پیک ششم کرونا دارد.

رییس علوم پزشکی افزود: ۲۰ درصد از جمعیت واکسن نزده در قم، افرادی هستند که دچار تردید هستند و باید با روش‌های مختلف از جمله بسیج محلات، مدارس و شبکه آموزش دانش‌آموزی آن‌ها را توجیه کنیم، تا آمار واکسیناسیون به بیش از ۸۰ درصد لازم برای ایمن‌سازی جامعه برسد.

وی با اشاره به تزریق دُز اول واکسن به ۶۹ درصد جمعیت استان، گفت: ۴۹ درصد نیز هر ۲ دُز واکسن را دریافت کردند که آمار مناسبی نیست.

قدیر با اشاره به ایجاد ۱۲۰ مرکز واکسیناسیون در استان، خاطرنشان کرد: بیشترین دسترسی به مراکز واکسیناسیون در کشور مربوط به قم است.

بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها بدون اعمال محدودیت هوشمند اشتباه است

رییس علوم پزشکی قم حرکت به سمت محدودیت هوشمند را ضروری خواند و یادآور شد: بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و ورزشگاه‌ها بدون اِعمال محدودیت هوشمند اشتباه است.

وی همچنین تاکید کرد: نقطه آسیب‌پذیر قم در بحث کرونا، مدارس است و اگر وارد موج ششم شویم از این محل وارد شده‌ایم، ازاین‌رو باید فاصله‌گذاری، زدن ماسک و تهویه مناسب اجرا شود.

وی گفت: به دلیل نبودن تهویه مناسب در مدارس استان و باز بودن پنجره‌های کلاس‌های درس، عفونت‌های ویروسی غیر کرونا در قم افزایش پیدا کرده و بیش از ۷۰ تَن از کل بستری‌ها در بیمارستان‌های قم دچار این مشکل هستند.

رییس علوم پزشکی قم با اشاره به مثبت شدن آزمایش آنفلوانزای فصلی اچ وان اِن وان در بیمارستان کودکان استان، گفت: مطابق قانون اگر در یک کلاس نتیجه آزمایش یک دانش‌آموز مثبت شد باید آن کلاس تعطیل شود.

وی ادامه داد: همچنین اگر تعداد دانش‌آموزان کرونا مثبت در مدرسه زیاد بود نیز کل مدرسه باید ۲ هفته تعطیل باشد.

وی با اشاره به این‌که طبق آمار ارائه شده از سوی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان ۶۰ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن دریافت کردند، گفت: بیش از ۸۹ درصد دانشجویان علوم پزشکی قم نیز واکسینه شدند که جز بیشترین دریافت‌کنندگان واکسن به شمار می‌آیند.

رییس علوم پزشکی قم در بخشی از سخنان خود با یادآوری این‌که معیار رنگ‌بندی اپلیکیشن ماسک بیماران بستری است، گفت: چون در شهرستان‌های کهک و جعفرآباد استان بیمارستان و بیمار بستری کرونایی نداریم، در رنگ‌بندی قرار نمی‌گیرند.

میزان پوشش واکسیناسیون دانش‌آموزان قمی نگران‌کننده است

معاون فنی مرکز بهداشت قم گفت: میزان پوشش دُز اول واکسن در دانش‌آموزان گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال حدود ۶۳ درصد و ۲ دُز واکسن نیز ۳۹ درصد می‌باشد که نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین و نگران‌کننده است.

محمدجواد باقریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: اگرچه واکسیناسیون به‌عنوان قانون و اجبار در نظر گرفته نشده است، ولی برای حفظ سلامت دانش‌آموزان بالای ۱۲ سال در محیط مدارس راهکار مناسبی است.

وی از والدین دانش‌آموزان درخواست کرد: نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند و والدینی که دانش‌آموز زیر ۱۲ سال دارند نیز واکسیناسیون خود را کامل کنند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای بازگشایی مدارس ۸۰ تیم از کارشناسان بهداشت محیط با همکاری نیروهای بهداشتی مدارس بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی نظارت دارند تا آموزش‌ها به‌صورت حضوری ادامه پیدا کند.

باقریان همچنین از کادر مدرسه درخواست کرد: بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، تهویه کلاس‌ها و سرویس‌های مدارس نظارت کنند.

وی تاکید کرد: تلاش این است تا محیطی امن برای دانش‌آموزان مهیا کنیم و در این راستا کارشناسان بهداشت آموزش‌وپرورش با مدارسی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، برخورد می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که هفته گذشته تست ۱۵۰ دانش‌آموز استان مثبت و از حضورشان در مدارس جلوگیری شد، بیان کرد: با توجه به این‌که مدارس متوسطه اول و ابتدایی از اول آذرماه بازگشایی شده است، این دانش‌آموزان در محیطی غیر از مدرسه به ویروس کرونا مبتلا شده‌ بودند.

معاون مرکز بهداشت قم افزود: به‌محض مثبت شدن تست یک دانش‌آموز، کل کلاس باید به مدت ۱۴ روز به‌صورت غیرحضوری اداره شود و درصورتی‌که تست ۲ دانش‌آموز در یک زمان در ۲ کلاس مختلف مثبت شود، کل مدرسه تعطیل می‌شود.

وی تاکید کرد: تاکنون گزارشی از مثبت شدن تست دانش‌آموزانی که سر کلاس حضور دارند، در استان قم نداشتیم.

واکسیناسیون مادران باردار در قم رضایت‌بخش نیست

مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این‌که آمار واکسیناسیون مادران باردار در این استان رضایت‌بخش نیست، گفت: در قم تاکنون ۶ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن به مادران باردار و تازه زایمان کرده تزریق شده است.

معصومه فرشید مقدم با بیان این‌که شیوع بیماری کرونا در مادران باردار و تازه زایمان کرده مانند بقیه افراد است، افزود: مادران باردار باید این موضوع را بدانند که در صورت ابتلا امکان بستری شدن و نیاز به خدمات ویژه در این جامعه هدف افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: در بررسی به‌عمل‌آمده از پرونده مادران باردار مبتلا به کرونا در آبان ماه مشخص شد ۸۸ درصد مادران بیمار سابقه هیچ‌گونه واکسیناسیون علیه کرونا نداشتند، ۱۰ درصد فقط یک دُز واکسن دریافت نموده‌اند و تنها ۲ درصد ۲ نوبت واکسن را آن هم ۶ ماه قبل از بارداری دریافت کرده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که اهمیت سلامت مادران باردار و کاهش شاخص‌های مرگ‌ومیر در این گروه هدف در بحران کووید ١٩ از اهمیت بسزایی برخوردار است، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون علیه کرونا در مادران باید با تاکید بیشتر پیگیری شود که این امر نقش مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین دارد.

فرشیدمقدم به مادران باردار توصیه کرد: تمام مادران بالای ۱۸ سال که ۱۲ هفته از زمان بارداری آنان می‌گذرد، در اولین فرصت با مراجعه به یکی از مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود واکسن کرونا را تزریق نمایند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست ‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌ است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha