رییس دانشگاه فردوسی: فناوری‌های نوین در دانشکده‌ها تشکیل شود

مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به ایجاد اطلاعات و خوراک مناسب برای تکنولوژی‌های نوین همچون هوشی مصنوعی، باید در دپارتمان‌ها و دانشکده‌های قدیمی، فناوری‌های جدید مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر محمد کافی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از دانشگاه‌ها، پژوهشکده فناوری نوین ایجاد کرده یا یک دانشکده خود را برای این موضوع اختصاص داده‌اند تا مباحث علمی در آن به صورت میان رشته‌ای مورد تدریس و پژوهش قرار گیرد.

وی ادامه داد: بر همین اساس نباید فاصله ای بین فناوری‌های نوین با دانشکده‌های قدیمی وجود داشته باشد و افراد فارغ از اینکه عضو کدام دانشکده و تخصص هستند باید بتوانند در کنار یکدیگر جمع شده و با استفاده از فناوریهای نوین به فعالیت علمی بپردازند.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد به فعالیت پردیس هوشمند این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در آینده بسیار تاثیرگذار خواهد بود و به تدریج هر چقدر جامعه دانش بنیان‌تر شود به همان نسبت به اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی نیاز بیشتری خواهد داشت.

وی در تشریح ویژگیهای این سامانه هوشمند افزود: در راستای پیاده‌سازی حکمرانی هوشمند، چابک و شفاف سازی، پس از چند سال تلاش مستمر، این دانشگاه با مشارکت بخش خصوصی برای استفاده از هوش مصنوعی به ایده پردیس هوشمند رسید.

دکتر کافی ادامه داد: ممکن است در حال حاضر به دلیل دانش و داده‌های محدود، کاربرد و کارآمدی این نوع سامانه‌ها کمتر باشد ولی با جمع‌آوری و به روز کردن اطلاعات می‌توان در آینده نزدیک مصرف انرژی های مختلف همچون آب، برق و گاز را که تاکنون بدون حساب و کتاب مورد استفاده قرار می‌گرفت نظارت کرد و با برنامه ریزی مناسب از انرژی های تجدید ناپذیر محافظت دقیق‌تر انجام داد.

وی گفت: مدیریت دانشگاه فردوسی چنین برنامه‌هایی را با شرکتهای دانش‌بنیان فعال در مراکز رشد دانشگاهی یا پارک علم و فناوری به مشارکت گذاشته تا حوزه تجاری‌سازی آنها در این شرکتها صورت گرفته و به نتیجه لازم منجر شود.

دانشگاه فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد سومین دانشگاه با سابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز است. هم اینک ۲۵ هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی نیز از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل می‌کنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.

مجموعه دانشگاه فردوسی مشهد با ۱۳ دانشکده، هفت پژوهشکده، ۱۳ خوابگاه، کتابخانه مرکزی، ساختمانهای اداری، تاسیسات و محوطه‌های ورزشی و فضای سبز در گستره ۳۰۰ هکتاری در جنوب غربی کلانشهر مشهد واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha