یک‌هزار و ۲۸۳ روستا در برنامه جامع محرومیت زدایی هدفگذاری شده است

اراک - ایرنا - مسئول بسیج سازندگی کشور گفت: یک‌هزار و ۲۸۳ روستا و یک‌هزار و ۸۷ محله حاشیه‌ای در برنامه جامع محرومیت‌ زدایی هدفگذاری شده است و این برنامه در راستای تعامل با دولت سیزدهم در بازه زمانی پنج سال اجرایی می‌شود.

سردار «محمد زهرایی» روز یکشنبه در کارگروه بسیج سازندگی استان مرکزی در اراک، افزود: این برنامه به‌زودی اجرایی شود و دولت سیزدهم رویکرد خوبی در راستای اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی دارد که قابل تقدیر است.

مسئول بسیج سازندگی کشور ادامه داد: ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی در دولت‌های نهم و دهم و ۴۰ طرح در دولت‌های ۱۱ و ۱۲ ارایه شد اما شمار محدودی از آن‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

سردار زهرایی اظهار داشت: دولت سیزدهم قصد دارد از همه ظرفیت‌های مردمی برای تحقق شعارهایش استفاده کند و جهاد سازندگی را با نگاه ساماندهی به روستاها با مبانی اصولی مطرح کند.

وی عنوان کرد: کارگروه بسیج سازندگی از گروه‌های جهادی که در جغرافیای خود فعالیت دارند، مانند مسجدمحورها، گروه‌هایی که مهاجر هستند و گروه‌های مهمان از نقاط مختلف، حمایت می‌کند.

مسئول بسیج سازندگی کشور افزود: در قانون به بسیج سازندگی اجازه داده شده تا با سایر دستگاه‌ها و دوایر دولتی قرارداد مستقیم ببندد و یا از طریق سازمان مدیریت استان‌ها موافقت‌نامه‌ مبادله کند.

سردار زهرایی گفت: طرح‌هایی که بسیج سازندگی در آن فعالیت می‌کند غیرانتفاعی است و سود آن‌هادر مسیر استمرار اقدامات  محرومیت‌زدایی هزینه می‌شود.

وی عنوان کرد: جنس طرح‌های بسیج سازندگی کوچک و محرومیت‌زدا است و اگرچه این امور اثربخش هستند اما، جای راهبردها و ماموریت‌های دولت را نمی‌گیرد  و بسیج سازندگی پیمانکار نیست و تنها به‌عنوان بازوی اجرایی برای دستگاه‌های متولی عمل می‌کند.

مسئول بسیج سازندگی کشور خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی، هر جایی که کاری بر زمین مانده باشد ورود پیدا می‌کند و با روحیه انقلابی و متعهدانه بازوی اجرایی می‌شود.

سردار زهرایی تاکید کرد: اولویت اول بسیج کشور در روستاها، تامین و بهبود آب آشامیدنی بهداشتی، آب کشاورزی، مسکن سازی برای محرومان با اولویت مددجویان نهادهای حمایتی و ایجاد زیرساخت‌های اشتغال است.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی هم در این نشست گفت: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی کارگروه بسیج سازندگی در کشور با راهبری وزیر کشور و در استان‌ها با مدیریت استانداران برگزار می‌شود و با حضور تمام اعضا هر فصل یک نشست با موضوعات خدمت‌رسانی تشکیل می‌شود.

سردار سرتیپ دوم پاسدار «محسن کریمی» افزود: تمرکز عمده بسیج سازندگی در استان مرکزی بر سه حوزه اصلی گروه‌های جهادی، اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی است.

وی بیان کرد: در مجموع بسیج سازندگی استان مرکزی پنج سال اخیر بیش از ۴۷۰ میلیارد تومان خدمات در راستای محرومیت زدایی و ارایه خدمت داشته که در زمینه‌های عمرانی، فرهنگی، اقتصادی، خدماتی و سایر بخش‌ها صورت گرفته است. 

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی ادامه داد: بسیج سازندگی متولی هدایت، نظارت و صیانت از گروه‌های جهادی است و در این زمینه اقدامات ارزشمندی برای سازماندهی گروه‌های جهادی در قالب اقشار ۲۲ گانه بسیج صورت داده است. 

سردار سرتیپ دوم کریمی عنوان کرد: اجرای طرح‌های خدمت‌رسانی بسیج با به‌کارگیری گروه‌های جهادی تخصصی و جغرافیامحور بسیج سازندگی به استعداد یک‌هزار و ۲۵۰ گروه جهادی با ۲۵ هزار جهادگر در استان انجام می‌شود به‌نحویکه این گروه‌ها به‌صورت میانگین  بیش از ۱۰۰هزار نفر روز در سال ارایه خدمت صادقانه دارند و گامی استوار  در مسیر خدمت صادقانه برمی دارند.

وی گفت: تشکیل گروه‌های جهادی محله‌محور نیز گام دیگری از اقدامات بسیج سازندگی است که باعث شده است نقش‌آفرینی مردم در اجرای طرح های محرومیت‌زدایی  پررنگ شود. 

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی ادامه داد: اجرای تمام اقدامات بسیج سازندگی استان همواره بر پایه مشارکت مردم، اهالی روستاها و همت گروه‌های جهادی است و اجرای هر طرح در مناطق محروم بدون نقش‌آفرینی مردم محکوم به شکست است.

سردار کریمی اظهار داشت: پیشبرد کار مردم توسط مردم رویکرد محوری بسیج سازندگی در مناطق محروم است.

وی عنوان کرد: ضرورت توجه  و پشتیبانی گروه‌های جهادی از وظایف محوله به دولت در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و آئین نامه مصوب هیات وزیران است که در سال‌های اخیر این موضوع ابتر مانده بود.

 فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی ادامه داد: در زمینه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی به‌دنبال تحقق سیاست‌های ۲۴گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی است و در این زمینه بسیج سازندگی در کنار آموزش و توانمندسازی متقاضیان می‌کوشد بعد از افزایش مهارت افراد با ارایه تسهیلات برنامه‌های خود را ارتقا دهد.

سردار کریمی گفت: بسیج سازندگی موفق شده  که یک سال اخیر بیش از  ۹۰۰شغل پایدار در استان ایجاد کند و برای نقش‌دهی بیشتر به آحاد مردم نسبت به ایجاد صندوق‌های قرض الحسنه مسجدمحور اشتغال‌زا اقدام کرده  و تاکنون ۷۰۰صندوق قرض الحسنه و ۵۰تعاونی در استان مرکزی با هدایت و نظارت تسهیلگران و کارآفرینان جهادگر فعال شده است. 

وی گفت: بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ طرح عمرانی محرومیت‌زدایی  در مناطق محروم استان مرکزی به ارزش بیش از ۱۴۵میلیارد تومان چهار سال اخیر شامل لایروبی قنوات، اجرای کانال های کشاورزی، خطوط انتقال آب، استخرهای ذخیره آب، راه های بین مزارع، مخازن آب شرب،مسکن، پل و راه های روستایی، تکمیل مساجد و مدارس و خانه‌های عالم عملیاتی شده است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی اظهار داشت: در مناطق مستعد اجرای طرح‌های لوله‌گذاری و خطوط انتقال آب نقش پررنگی در امیدآفرینی و ایجاد رضایت‌مندی در بین اهالی مناطق محروم استان داشته است.

سردار کریمی افزود: بسیج سازندگی استان ۲ سال اخیر با تحویل ۷۰۰مسکن محرومان به ارزش بیش از ۱۲۰میلیارد تومان، گام ارزشمندی را در زمینه سرپناه مناسب محرومان، معلولان و اقشار آسیب‌پذیر برداشته است.

وی عنوان کرد: بسیج سازندگی دژ مستحکم جریان انقلاب اسلامی در دفاع اصولی از خط مستضعفان است و باید قدر این ظرفیت الهی را دانست.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی گفت: در هفته بسیج امسال نیز ۱۳۰ طرح محرومیت‌زدایی شامل مسکن محرومان و معلولان، کانال‌ها و خطوط انتقال آب، پل، جاده و استخر در مناطق محروم استان مرکزی به‌صورت تصویری با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

استان مرکزی با یک‌میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت در قلب ایران قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha