عباس رضاییان زاده یکشنبه گفت: سالمندان از افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید۱۹ محسوب می شوند و میزان عوارض شدید بیماری کووید ۱۹ و مرگ در این گروه از افراد نسبت به دیگر گروه های سنی بالاتر است.
او افزود:با توجه به آغاز تزریق نوبت سوم واکسن کرونا با اولویت افراد در معرض خطر، سالمندان (گروه سنی ۶۰ سال و بالاتر) برای دریافت واکسن نوبت سوم (یادآور کووید ۱۹) به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
او با بیان این توضیح که تاثیر واکسن کرونا نیز مانند هر واکسن دیگری با گذشت زمان کاهش مییابد و ضروری است با دریافت دُز یادآور، این کاهش اثرگذاری جبران شود، اضافه کرد: در افراد بالای ۶۰ سال به ویژه سالمندانی که مستعد ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، این نگرانی وجود دارد که با کاهش اثر واکسن، موارد ابتلا به کرونا در آنان افزایش یابد.
رضاییان زاده با اشاره به اینکه تحقیقات جهانی نیز نشان داده است، بهتر است افراد پس از گذشت چند ماه از تزریق نوبت دوم، دز یادآور را دریافت کنند، گفت: کروناویروس مرتب در حال جهش است و احتمال میرود برخی سویهها به رغم تزریق دو مرحله واکسیناسیون، بتوانند به سیستم ایمنی بدن آسیب برسانند.
او ادامه داد: تمام جهشهای کروناویروس قابل شناسایی نیست و انتظار میرود شماری از جهشها در برخی کشورها معرفی نشوند، بنابراین تزریق دُز یادآور واکسن کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی نظیر رعایت فاصله ایمن فیزیکی، شست و شوی مرتب دستها و استفاده مداوم از ماسک، حتما باید پس از تزریق واکسن نیز ادامه داشته باشد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: سالمندانی که در نوبت اول و دوم، واکسن های «اسپوتنیک» یا «آسترازنکا» دریافت کرده و دست کم ۶ ماه از زمان دریافت نوبت دوم آنها گذشته است نیز میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون، نوبت سوم واکسن خود را دریافت کنند.
او اظهار داشت: سالمندانی که دو نوبت واکسیناسیون آنها از واکسن های غیرفعال شده «کووایران برکت»، «بهارات» و «سینوفارم» استفاده کرده اند، باید نوبت سوم واکسن ترجیحاً مشابه نوبت اول (غیر فعال شده) به فاصله ۴ ماه از نوبت دوم دریافت کنند.
نظر شما