پیمان فتاحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به صورت همزمان در ۱۱ استان زاگرس نشین اجرا می شود که سهم کردستان ۶۵ هکتار است.
وی افزود: این طرح در مسیرهای ورودی با مناطق جنگلی و مستعد احیا پایگاه ثابت اجرا می شود و بذر مورد نیاز در اختیار دوستداران طبیعت قرار می گیرد.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: بانه، مریوان، سقز، سنندج، کامیاران و سروآباد ۶ شهرستان میزبان پویش مردمی بذرکاری برای احیا جنگلهای زاگرس هستند که چهارشنبه هفته جاری آغاز می شود و محدود به مهلت خاصی نیست و تا پایان فصل بذرکاری ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به نقش مهم جنگلهای زاگرس در حفظ خاک، تولید آب و تعدیل آب و هوا، افزود: این جنگلها نقش مهمی در تولید اکسیژن داشته و در جذب گرد و غبار نیز نقش مهمی دارند.
فتاحی با بیان اینکه جنگلهای زاگرس در معرض تهدیدات طبیعی و انسانی قرار دارند، افزود: تهدیدات متعددی مانند تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، چرای دام، تهاجم آفات و بیماریها، آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی این جنگلها را تهدید میکند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار را مراتع و جنگل تشکیل می دهد در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
نظر شما