به گزارش ایرنا، "علی بایگانه" روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سال زراعی گذشته به دلیل کاهش بارندگی، حدود ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان برداشت شد که بخش عمده آن غلات، نباتات علوفه ای، سیب زمینی و چغندر بود.
وی اظهار داشت: سطح اراضی زیرکشت محصولات زراعی استان همدان ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار هکتار است که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن آبی و مابقی به صورت دیم کشت می شود.
وی گفت: محصولات کشت آبی استان همدان شامل گندم، جو، سیب زمینی، چغندر قند و نباتات علوفه ای و محصولات کشت دیم نیز شامل غلات است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: همدان قطب تولید سیب زمینی کشور است و سالانه حدود یک میلیون تن سیب زمینی و نزدیک به ۵۰۰ هزار تن چغندر قند در استان تولید می شود.
بایگانه افزود: یک امکانی کشاورزی که در مناطق سردسیر از جمله استان همدان وجود دارد، کشت انتظاری است که از اوایل آذر آغاز و محصول تولیدی نیز خرداد ماه برداشت می شود.
به گفته وی، محصولاتی چون حبوبات، نباتات علوفه ای و دانه های روغنی همچون گلرنگ را میتوان به صورت انتظاری کشت کرد، این نوع کشت به واسطه حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد در زمین های آیش انجام می شود.
بایگانه افزود: در کشت انتظاری مراحل رشد گیاه نسبت به کشت بهاره سریع تر است.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.
نظر شما