حامد قربانی روز دوشنبه در حاشیه مانور زلزله در هنرستان نمونه علم و صنعت گناباد طی گفتگو با خبرنگاران افزود: این مدارس اغلب در مناطق روستایی و قبل از سال ۱۳۷۰ ساخته شدهاند و واحدهای آموزشی و اداری بعد از این سال با پیوست پدافند غیرعامل و مقاوم در برابر حوادث غیرمترقبه ساخته شدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت جغرافیایی این شهرستان باید همیشه آمادگی لازم در برابر بلایای طبیعی از جمله زلزله وجود داشته باشد و ایمنی ساخت و سازها در اولویت همه بخشها قرار گیرد.
فرماندار گناباد گفت: آماده سازی جامعه برای مقابله با حوادث غیرمترقبه در دستور کار قرار دارد و از چند سال قبل تفاهمنامههایی بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد هماهنگی مدیریت بحران منعقد شده و همه ساله مانورهایی برای ارزیابی عملکرد بخشهای مختلف امدادی، مدارس و دانش آموزان برگزار می شود.
وی افزود: فرهنگ سازی و آموزش برای ایمنی در برابر حوادث و به خصوص زلزله باید از کودکی انجام شود و برگزاری چنین مانورهایی نقش مهمی در این زمینه دارد.
قربانی نقش بانوان و خانواده را در این فرهنگ سازی بسیار مهم دانست و ادامه داد: همانگونه که در زمان شیوع ویروس کرونا با آموزشهای همگانی مخاطرات آن برای مردم تبیین شد، باید خطرات و آسیبهای حوادث غیرمترقبه و ضرورت آمادگی در برابر آنها هم بین مردم نهادینه شود.
وی نقش رسانه های ارتباط جمعی را در فرهنگ سازی برای ایمنی در برابر زلزله مهم دانست و خواستار افزایش توجه در این زمینه شد.
از مجموع ۱۷ هزار و ۶۱۴ نفر دانش آموز که در قالب ۹۱۱ کلاس درس و ۲۲۴ مدرسه در مناطق شهری و روستایی گناباد مشغول تحصیل میباشند، ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره متوسطه اول و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره متوسطه دوم هستند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما