عضو شورای شهر شیراز:سگ‌های ولگرد تهدیدی برای سلامت مردم هستند

شیراز-ایرنا-رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز گفت: چالش سگ‌های ولگرد که به عنوان مشکلی زیست محیطی و اجتماعی در شیراز قلمداد می‌شود و به تهدیدی برای سلامت شهروندان تبدیل شده، در این کمیسیون در حال پیگیری است.

مسعود زارعی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: موضوع سگ‌های ولگرد یک پدیده چندوجهی است و برای حل این مشکل باید همه موارد و دیدگاه‌ها در ابعاد مختلف را در نظر بگیریم تا بتوانیم با برنامه‌ریزی، مدیریت صحیح، انجام هماهنگی و اقدامات اساسی این مشکل را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز ادامه داد: جولان سگ‌های ولگرد در برخی از مناطق شهر یکی از مهمترین مشکلاتی است که این روزها با آن مواجه هستیم. حضور سگ‌های ولگرد در شهر موجب نگرانی و وحشت مردم شده است و پرسه زدن این حیوان‌ها در شهر به معضلی برای شهرداری‌ها و شهروندان تبدیل شده که رفع این مشکل نیازمند برنامه‌ریزی اصولی است.

زارعی افزود: در حال حاضر گزارش‌های مختلفی از اداره کل حفاظت محیط زیست، سامانه ۱۳۷ شهرداری و مرکز بهداشت شهدای والفجر دریافت می‌شود که در این گزارش‌ها به مشکلات حضور سگ‌ها در شهر اشاره شده است. از سوی دیگر انجمن حمایت از حیوانات مخالف هرگونه حیوان‌آزاری و برخورد نامناسب با سگ‌های ولگرد است که این موضوع هم جای تأمل دارد.

عضو شورای ششم شهر شیراز عنوان کرد: برخی افراد بدون هماهنگی با شهرداری اقدام به راه‌اندازی مراکز و کلینیک‌های غیرقانونی در منزل برای نگهداری سگ‌ها کرده‌اند که این امر موجب اعتراض همسایگان شده است و این مشکل هم نیاز به رسیدگی دارد.

رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز اعلام کرد: مدیریت صحیح پسماندها در شهر و طرح جمع‌آوری و عقیم سازی سگ‌های ولگرد راهکارهایی برای جلوگیری از تجمع این حیوانات در مناطق مختلف شهر است. البته فرآیند جمع‌آوری سگ‌ها و تأمین اعتبارات لازم برای عقیم سازی این حیوانات نیاز به برنامه منسجمی دارد. همچنین باید از پتانسیل بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد برای تکمیل این پروسه بهره ببریم و ضروری است که چگونگی استفاده از این ظرفیت‌ها را مورد توجه قرار بدهیم.

پیش از این، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفته بود: سگ های ولگرد از چالش های جدید در کشور برای حفاظت از تنوع زیستی است.  سگ های رها شده در طبیعت یا فرال عمدتا ناشی از رها کردن سگ های گله در طبیعت، رها کردن زباله و پسماند در  محیط های طبیعی، عدم مدیریت صحیح پسماند در شهر ها و روستاها و بدتر از همه غذا رسانی به سگ ها ی ولگرد است که بیشتر جنبه حیوان دوستی دارد و امروزه باعث افزایش جمعیت و گسترش آن ها به حاشیه شهرها شده است.
حمید ظهرابی با برشمردن آسیب های ورود سگ ها به مناطق حفاظت شده افزود: آمیختگی نژاد سگ ها با گونه های وحشی سگ سانان مثل گرگ و شغال ،تشکیل گله های درنده خوتر از سگ ها با ظاهر و خلق و خو و رفتار مشابه سگ ها، انتقال بیماری هایی مانند هاری و دیستمپر به گوشتخواران وحشی ، حمله به حیات وحش و شکار و تغذیه از بعضی گونه ها در نتیجه تهدید برای گونه های در معرض انقراض و حذف آن ها از جمله این آسیب ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha