جمعیت فعال آذربایجان‌شرقی روبه کاهش است

تبریز- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: بر اساس سرشماری های انجام شده در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۵ شاهد افزایش جمعیت فعال یعنی جمعیت واقع در سنین ۶۴ - ۱۵ ساله استان بودیم ولی در سرشماری  ۱۳۹۵ این رقم کاهش نسبی نسبت به دوره قبل داشته است.

داود بهبودی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: جمعیت واقع در این گروه سنی از ۷۰.۶ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۶۹.۹ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: جمعیت ۶۵ سال به بالای استان نیز از ۶.۳ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۷.۲ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.

بهبودی اظهار کرد: جمعیت استان طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ سه میلیون و ۹۰۹ هزار و ۶۵۲ نفر بود که از این تعداد ۲۸۳ هزار و ۷۶ نفر معادل ۷.۲ درصد جمعیت استان در سنین بالای ۶۶ سال قرار داشتند. 

وی با بیان اینکه این استان در رتبه ۱۴ کشور از لحاظ نرخ زاد ولد قرار دارد، یادآور شد: در سال ۱۳۹۸ میزان کلی باروری زنان در کشور، با استفاده از داده های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور برابر با ۱.۶ فرزند بود؛ بیشینه میزان کلی باروری مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده و استان آذربایجان‌شرقی با میزان ۱.۶ فرزند، برابر با متوسط کشوری است. 

وی گفت: در سال ۱۳۹۵ ، حدود ۲۲.۹ درصد جمعیت استان در گرو ه سنی صفر تا ۱۴ سال، ۶۹.۹ درصد در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال و ۷.۲ درصد در گروه سنی ۶۵ سال و بیشتر قرار داشته اند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی افزود: درصد جمعیت سالمندان ساکن در شهرهای استان ۶.۹۲ و در روستاها ۸.۰۴ است.

بهبودی ابراز داشت: بر اساس اطلاعاتی که اداره کل ثبت احوال استان طی سال‌های اخیر منتشر کرده است، نرخ موالید استان سالانه در حال کاهش بوده و در مقابل با توجه به افزایش بهداشت عمومی، نرخ مرگ و میر نیز در سنین بالای ۶۵ سال(سالمندان) رو به کاهش است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش میانگین سنی جمعیت استان می‌تواند افزایش مهاجرت افراد جوان به خارج از استان باشد. 
وی متذکر شد: هرچند عبور از فرصت طلائی پنجره جمعیتی و بسته شدن تدریجی آن در آینده بدون استفاده موثر از آن برای کشور خسارت بار است ولی هنوز نرخ جمعیت سالمندی استان کمتر از میانگین کشوری است.

بهبودی با بیان اینکه آذربایجان شرقی بر اساس آمارهای سرشماری سال ۱۳۹۵به لحاظ تعداد جمعیت در رتبه ۶ کشوری قرار دارد؛ افزود: ۴.۹ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن می باشند و نسبت جنسی جمعیت استان ۱۰۴ می باشد. (به ازاء هر ۱۰۰ نفر زن ۱۰۴ نفر مرد)

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی افزود: متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت استان طی سالهای ۹۵ - ۹۰ برابر ۰.۹۷ و متوسط بعد خانوار استان در سال ۹۵  برابر ۳.۲ نفر است؛ ۷۲ درصد از جمعیت استان در مناطق شهری ساکن هستند و میانگین سنی جمعیت ۳۲.۴  سال است .

وی خاطرنشان کرد: ۲۲.۸  درصد از جمعیت استان کمتر از ۱۵ سال، ۲۳.۵ درصد ۱۵ تا ۲۹ سال و ۴۶.۴ درصد از جمعیت ۶۴ - ۳۰ دارند  و ۷.۲ درصد بالاتر از ۶۴ سال دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha