شهردار مشهد: هیچ پروژه‌ای نباید بدون پیوست معلولان اجرا شود

مشهد- ایرنا- شهردار مشهد گفت: هیچ پروژه‌ای در این شهر نباید مجوز اجرا بگیرد مگر اینکه پیوست معلولان داشته باشد.

سیدعبدالله ارجائی روز جمعه در مراسم‌ بهره‌برداری و رونمایی از فضای تفریحی، ورزشی، کتب و ناوگان اتوبوسرانی ویژه معلولان در مشهد افزود: منابع انسانی یک کشور قدرت آن کشور است، چطور می‌توانیم از ۱۰ تا ۱۵ درصد قدرتمان چشم پوشی کنیم، توانیابان وضعیت ویژه‌ای دارند و ثابت کرده‌اند در سیاست، هنر، کارآفرینی و ورزش چیزی از دیگران کم ندارند و تعداد مدال‌های پارالمپیک ما بیشتر از المپیک است.
وی ادامه داد: شهر باید خودش را برای استفاده از توانمندی این قشر آماده کند، شبکه معابر متصل شهری، قدمی مثبت برای همه بویژه توانیابان است.
شهردار مشهد گفت: هشت بوستان در نقاط مختلف شهر برای کودکان دارای نیازهای ویژه مناسب‌سازی شده و از امروز در اختیار آنان قرار می‌گیرد که وسایل آنها را شرکت‌های دانش بنیان مشهدی طی ۲ ماه طراحی و ساخته‌اند.
وی افزود: مناسب سازی این بوستان ها شامل زمین های ورزشی، وسایل بدنسازی، آبخوری ها، وسایل بازی کودکان و مناسب سازی ورودی و احداث رمپ است که با هزینه ۷۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
ارجائی ادامه داد: همچنین ۲۵ اتوبوس مناسب سازی شده توسط شهرداری مشهد خریداری شده است که تاکنون چهار دستگاه تحویل شده و ۲۱ دستگاه دیگر تا پایان دی ماه به ناوگان اتوبوسرانی شهر افزوده می‌شود. 
وی گفت: با توجه به درخواست افراد دارای معلولیت، کتاب های بریل شامل کتب ادعیه همچون زیارت امین الله و قرآن مجید چاپ می‌شود که چاپ اولین سری این کتاب ها ۱۱ آذر ماه آغاز شد و برای اولین بار در کشور کتاب های حافظ و سعدی نیز به صورت بریل با حمایت شهرداری مشهد چاپ خواهد شد.
مشاور شهردار در امور افراد دارای معلولیت نیز در این مراسم گفت: یکی از شاخصه‌های دوره ششم مدیریت شهری، داشتن شهر مهربان و دسترس پذیر برای همه افراد در همه نقاط شهر است. 
جواد شکوری طرقی افزود: هیچ تفکیکی برای شهروندان قائل نیستیم و همه باید در کنار یکدیگر از ظرفیت‌های شهر استفاده کنند.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی برای مناسب سازی معابر انجام شده اما کامل نیست که با ایده شهردار قرار است شبکه معابر به یکدیگر متصل شوند تا افراد نابینا بتوانند به تنهایی به حرم مطهر رضوی مشرف شوند.
مدیرعامل موسسه انجمن سندرم داون استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: افراد دارای سندرم داون همواره باید به همراه شخص دیگری در جامعه حضور پیدا کنند. 
سعید ابراهیمی‌مقدم افزود: یکی از اقدامات ضروری برای این قشر از جامعه، فرهنگسازی است و می‌توان از ظرفیت بیلبوردها برای این کار استفاده کرد. 
وی ادامه داد: این افراد به دلیل مشکلات تیروئیدی نیازمند ورزش هستند اما امکان استفاده از امکانات ورزشی عمومی را ندارند، همچنین استفاده از فرهنگسراهای شهرداری و رفتن بر روی صحنه تئاتر می‌تواند برای این افراد مفید باشد.
۱۳۰ هزار پرونده برای افراد دارای معلولیت در بهزیستی خراسان رضوی تشکیل شده و این استان پس از تهران، دارای بیشترین پرونده در این حوزه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha