به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، ارزیابی آتی این نهاد بینالمللی در مورد رشد اقتصاد جهان به دلیل گسترش اومیکرون کرونا نسبت به گزارش های قبلی همراه با اشاره به آسیب به رشد جهانی اقتصاد خواهد بود.
سویه اومیکرون که چند روز پیش ابتدا در آفریقای جنوبی کشف شد، تاکنون حداقل در ۴۰ کشور جهان شناسایی شده به همین دلیل دولتها قوانین مسافرتی را با هدف تلاش برای مهار گسترش آن تشدید کرده اند.
در همین حال "کریستالینا گئورگوا" مدیر اجرایی صندوق بینالمللی پول خاطر نشان کرد: گونه جدید کرونا که ممکن است به سرعت در جهان گسترش یابد، می تواند به مبحث اعتماد به وضعیت اقتصادی آسیب وارد کند و در این زمینه احتمالا شاهد تنزل رشد اقتصادی جهان در پیشبینیها خواهیم بود.
اظهارات این مقام ارشد صندوق بین المللی پول در حالی مطرح شده است که دانشمندان همچنان مسائل زیادی را در مورد ماهیت گونه جدید کرونا کشف نکرده اند. این در حالی است که بخش هایی از اروپا و آمریکا اخیرا با موج جدید ابتلا به کرونا حتی پس از واکسیناسیون مواجه شده اند و گسترش اومیکرون می تواند شرایط را پیچیده تر کند.
کارشناسان بر این باورند که گونه جدید کرونا می تواند بیش از پیش در شرایط اقتصاد جهان بی ثباتی ایجاد کند این در حالی است که دولتها امیدوار بودند با گسترش واکسینایون و بازگشت به خالت عادی، اقتصاد کشورها در مسیر بهبودی قرار بگیرند.
ماریا ون کرخوف، یک مقام در سازمان جهانی بهداشت نیز طی یک کنفرانس خبری گفت که این سازمان شاهد "میزان رشد فزاینده" و افزایش شناسایی مورد ابتلا به سویه اومیکرون بوده است.
وی افزود: گفته میشود که میزان سرایت این سویه افزایش یافته است، آنچه ما باید بدانیم این است که آیا در مقایسه با سویه دلتا سرایت پذیری بیشتری دارد یا خیر. کرخوف همچنین اشاره کرد که سویه دلتای ویروس کرونا همچنان سویه غالب در سراسر جهان است.
با شیوع سریع اومیکرون در نقاط مختلف جهان، اقدامات محدود کننده در برابر این نوع جدید کرونا توسط دولتمردان کشورها آغاز شد و ترس از موج مرگبار دیگری از عفونتها را عمیقتر کرد و نشان داد که نبرد تقریباً دو ساله علیه این بیماری تمام نشده است.
در حالیکه برخی دولتهای اروپایی به سرعت اقدامات سختی از جمله استفاده اجباری از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را مجدداً اعمال کردهاند، سویه جدید کرونا در حالی در جنوب آفریقا شیوع پیدا کرده است که تنها هفت درصد از جمعیت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیونی قاره آفریقا واکسینه شدهاند.
نظر شما