به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه اسپانیایی ال موندو، پس از آنکه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا هفته گذشته، ناظران اروپایی را به جاسوسی برای «لکه دار» کردن انتخابات این کشور متهم کرد، مقامات ونزوئلا تصمیم بر عدم تمدید روادید چند نفر از اعضای هیأت ناظران انتخاباتی اتحادیه اروپا گرفتند.
ال موندو در گزارش خود نوشت: در ماجرای خروج ناظران اروپایی از کاراکاس، آنطور که رسانه ها منتشر کرده اند، اخراجی در کار نبوده است، زیرا زمان اقامت رسمی هیأت ناظران اروپایی نیز روز یکشنبه (۵ دسامبر) به پایان می رسد. با این وجود، زمانی که یکی از اعضای این نهاد تصمیم گرفت این زمان را تا یک هفته بعد (تا ۱۳ دسامبر) تمدید کند، موفق به کسب موافقت مقامات نشد.
رئیس جمهوری ونزوئلا هفته گذشته در واکنش به گزارش مغرضانه هیأت ناظران اروپایی تاکید کرد که هیأت اعزامی اتحادیه اروپا نه برای نظارت بر انتخابات منطقه ای ونزوئلا، بلکه طبق شواهد موجود، با مقاصد جاسوسی و به منظور بی اعتبار کردن نظام انتخاباتی این کشور وارد کاراکاس شده بود.
هیأت ناظران اروپایی در این گزارش ادعا کرد که روند انتخاباتی ونزوئلا از «تداوم کاستی های زیرساختی» حکایت دارد؛ اگرچه شرایط انتخابات در مقایسه با فرآیند انتخاباتی گذشته بهبود یافته است.
از سوی دیگر، مادورو ادعاهای مطرح شده را در راستای تشدید همان «حملات سلطه طلبانه سالهای اخیر برای به تعویق انداختن، تعلیق یا تغییر تاریخ انتخابات» دنبال شده از سوی آمریکا و متحدانش در کاراکاس توصیف کرد.
رئیس جمهوری ونزوئلا تاکید کرد که انتخابات ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) تصویری روشن از پیروزی نظام انتخاباتی و قانون اساسی این کشور بود. برخی کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا به دنبال بی اعتبار کردن انتخابات ونزوئلا هستند؛ اما کاراکاس این توهین ها را به عنوان دستاویزی برای تهاجم علیه این کشور آمریکای جنوبی قاطعانه رد می کند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا نیز پیشتر، ضمن رد اظهارات مداخله جویانه مقامات انگلیس و اسپانیا مبنی بر غیردموکراتیک خواندن انتخابات محلی و منطقه ای این کشور تاکید کرد که این ادعاها با وجود نظارت بیش از ۳۰۰ ناظر بین المللی در ادامه همان سیاست خصمانه تهاجم علیه کاراکاس صورت میگیرد.
انتخابات ونزوئلا یکشنبه (۲۱ نوامبر/۳۰ آبان) با حضور بیش از ۳۰۰ ناظر بین المللی از جمله هیأت های نظارتی اتحادیه اروپا، سازمان ملل، مرکز کارتر آمریکا و شورای کارشناسان انتخاباتی آمریکای لاتین (سیلا) برگزار شد.
در این انتخابات، حزب متحد سوسیالیست طبقه حاکم ونزوئلا (PSUV) در ۲۰ منطقه از ۲۳ منطقه کشور پیروز شد و حزب مخالفان تنها در سه ایالت برنده انتخابات بود. همین موضوع عاملی برای اجرای سناریوی نخ نمای مداخله جویی های ناظران اروپایی شد.
نظر شما