بهره‌مندی ۵۴۹ روستا از آب سالم و پایدار

تهران- ایرنا- گزارش وزارت نیرو نشان می‌دهد، تا شروع دولت سیزدهم جمعیت تحت پوشش آب روستایی به ۸۲ درصد رسیده بود و در سه ماه نخست فعالیت این دولت نیز آبرسانی سالم و پایدار به ۵۴۹ روستا با جمعیت ۳۵۴ هزار و ۹۷۷ نفر به مجموعه قبلی اضافه شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اقدام برای رفع کامل تنش آبی یکی از برنامه‌های مورد تاکید «علی اکبر محرابیان» به عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم است.

وی پیشتر درباره این برنامه اعلام کرده بود: برای رفع کامل تنش آب شرب در شرایط مشابه سال آبی جاری(در حال حاضر ۳۰۰ شهر در معرض تنش آبی قرار دارند و به هشت هزار روستا به طور آبرسانی سیار خدمات ارائه می‌شود) از طریق افزایش ظرفیت تامین و تولید آب به میزان ۷۰۰ میلیون متر مکعب در سال با تکمیل و بهره برداری از ۲۹ طرح آبرسانی و تصفیه خانه‌های آب و حفر و تجهیز چاه‌ها و سامانه‌های ذیربط اقدام خواهد شد.

اکنون و با گذشت بیش از یکصد روز از آغاز به کار دولت سیزدهم، گزارش تازه وزارت نیرو نشان می‌دهد، تا شروع دولت سیزدهم جمعیت تحت پوشش آب روستایی به ۸۲ درصد رسیده بود که در این سه ماه نیز آبرسانی سالم و پایدار به ۴۵۹ روستا با جمعیت ۳۵۴ هزار و ۹۷۷ نفر به مجموعه قبلی اضافه شد.

براین اساس، وزارت نیرو برای عملیاتی‌کردن برنامه محرابیان وزیر نیرو از ابتدای دولت سیزدهم با بررسی چالش‌ها و آسیب‌شناسی دقیق، فعالیت گسترده‌ای در صنعت آب و برق انجام داده و توانسته با اقدام‌های جدی خود در این حوزه، عملکرد مناسبی را در ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت به ثبت برساند.  

آبرسانی به روستاهای کشور 

در این ۱۰۰ روز همچنین در حفاظت از منابع آب موضوع مطالعه، ساماندهی و اجرای مهندسی رودخانه مورد توجه قرار گرفته و یک هزار و ۴۸۰ کیلومتر مطالعه و ساماندهی شده است.

از دیگر برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت در این بخش طی سال‌های آتی، امکان استفاده از تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی در تأمین منابع مالی موردنیاز طرح‌های اولویت‌دار بخش‌ آب کشور از جمله اختصاص تسهیلات برای نصب کنتورهای حجمی هوشمند، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه تولید کنتور هوشمند، همکاری با وزارت صمت برای رفع موانع تولید و تامین کنتور هوشمند از جمله تأمین منابع ارزی و مواد اولیه موردنیاز، تداوم احکام قانونی مورد نیاز از جمله بندهای «ﻫ» و «و» تبصره ۸ در قوانین بودجه سال‌های بعد، استفاده از ظرفیت تهاتر فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی و تخصیص یک درصد درآمد حاصل از فروش نفت برای هزینه‌کرد در طرح‌های بخش آب استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان است.
 
احداث و بهبود ۱۴۰ هکتار شبکه‌ آبیاری و زهکشی در مدت ۳ ماه 

در موضوع سدهای ملی، وضعیت در زمان استقرار دولت به تعداد ۱۹۵ سد بوده که پس از حضور وزیر نیرو، بر مبحث کنترل و نظارت بر پیشرفت فیزیکی اجرای پروژه‌ها برای رعایت زمان‌بندی افتتاح پروژه تاکید شد. همچنین احداث و بهبود شبکه‌های آبیاری و زهکشی در زمان استقرار دولت به رقم ۲  هزار ۴۶۱ هکتار رسید که ۱۴۰ هکتار در این مدت سه ماه به آن اضافه شده است.

حفاظت از منابع آب 

بر این اساس، ۸۲.۵ هزار فقره کنتورهای هوشمند برای چاه‌های کشاورزی در زمان استقرار دولت نصب شده بود که در مدت ۱۰۰ روز تعداد یک هزار و ۶۰۴ حلقه چاه کشاورزی نیز به این کنتورها مجهز شدند.

تحقق منابع مالی پیش‌بینی شده در بند «ط» تبصره‌های ۲ و ۱۵ قانون بودجه موضوع فروش اموال و دارایی‌ها و تداوم آن در قوانین بودجه سال‌های آتی، جلب مشارکت خیرین و گروه‌های جهادی در اجرای طرح‌های بخش آب (به‌ویژه در مناطق محروم و استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان) و همکاری شبکه بانکی در قبول عاملیت تأمین مالی طرح‌ها از جمله برنامه‌های این وزارتخانه برای سال‌های آتی است.

به گزارش ایرنا، چندی پیش وزیر نیرو گفت: با شروع دولت جدید تلاش کردیم در شهرها دارای تنش آبی، طرح‌هایی برای تامین آب شرب ایجاد کنیم و تا حدودی این اقدام انجام شده است و به زودی در سایر شهرها طرح تامین آب شرب فعال می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha