مانایی معتادان متجاهر بهبودیافته در خراسان شمالی ۱۰ درصد است

بجنورد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: مانایی معتادان متجاهر استان بهبود یافته بسیار پایین است به گونه ای که براساس برآوردها، تنها ۱۰ درصد این افراد بازگشتی به سوی اعتیاد ندارند.

سعید آیتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین در خوش بینانه ترین حالت، تنها ۱۵ درصد افراد بهبودیافته از اعتیاد مانایی دارند و در بدبینانه ترین حالت نیز تنها ۲ درصد معتادان متجاهر بهبودیافته استان به سوی اعتیاد نمی روند.

وی با بیان اینکه هم اینک ۱۴۵ معتاد متجاهر خراسان شمالی در مراکز نگهداری ماده ۱۶ تحت مراقبت درمانی قرار دارند، گفت: جدای از طرح هایی که از ابتدای سال و یا همزمان با آغاز سال تحصیلی برای جمع آوری معتادان متجاهر اجرایی می شود، روند جمع آوری این افراد به صورت مستمر در حال انجام به گونه ای که در روزهای اخیر هفت معتاد متجاهر دیگر نیز به مراکز ماده ۱۶ استان تحویل داده شد.

مراکز بازپروری ماده ۱۶ برای افرادی است که به تهاجر رسیدند و فاقد سرپناه هستند و در این مراکز شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در هر استان پیگیر موضوعات نگه داری از معتادان متجاهر و ترک اعتباد آنها به صورت رایگان هستند

آیتی افزود: به طور میانگین حدود ۴۰۰ معتاد متجاهر در استان وجود دارد که این افراد در یک دور باطلی بعد از ترک اعتیاد و ترخیص از مراکز ماده ۱۶ دوباره بعد از جمع آوری معتادان متجاهر توسط دستگاه های قانونی به این مراکز بر می گردند که لازمه جلوگیری از این امر نیازمند اتصال بهبودیافتگان به بازار کار و اشتغال است.

وی اضافه کرد: در واقع ایجاد اشتغال و حمایت های اجتماعی از افراد بهبودیافته امر مهمی است که با اجرایی کردن آن دیگر کمتر شاهد بازگشت بهبودیافتگان به سمت اعتیاد خواهیم بود.

ارائه «طرح ملی حاتم» به دفتر ریاست جمهوری

آیتی با اشاره به ارائه طرح ملی حاتم به دفتر ریاست جمهوری، گفت: این طرح یا به عبارتی حرفه آموزی، اشتغال و توانمندسازی معتادان از طرح های خوبی است که برای تجدید نظر در حوزه درمان اعتیاد با همکاری دستگاه های اجرایی استان تهیه و اخیرا نسخه ای از این طرح نیز به دفتر ریاست جمهوری ارسال شده است.

مانایی معتادان متجاهر بهبودیافته در خراسان شمالی ۱۰ درصد است

وی افزود: در این طرح به چگونگی توانمندسازی معتادان بعد از بهبودیافتن و حمایت های اجتماعی از آن با ذکر وظایف هر یک از دستگاه ها با محوریت سازمان های صمت، اداره کل فنی و حرفه ای و اداره کار، رفاه و امور اجتماعی پرداخته شده است.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: حتی در این طرح،  چگونگی ارایه تسهیلات به معتادان بهبودیافته توانمند و یا بسته های تشویقی که کارفرمایان در ازای بکارگیری این افراد دریافت می کنند، پیش بینی شده است.

میزان شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می دهند.

جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha