استاندار فارس: فرآیند واگذاری زمین در شهرک صنعتی شیراز اصلاح شود

شیراز-ایرنا- استاندار فارس بر لزوم اصلاح فرآیند واگذاری زمین در شهرک صنعتی شیراز تأکید کرد و گفت:فراتر از مدیریت باید تدابیری لحاظ شود تا واگذاری‌ها قبل از صدور پروانه بهره‌برداری ممنوع شود و این به ضعف قوانین مرتبط است.

محمدهادی ایمانیه در بازدید از ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز، اظهار کرد: فعالیت‌ها و اقدامات انجام گرفته مدیران و صنعتگران قابل تقدیر است و ما مکلف به برطرف کردن مشکلاتی که در شهرک صنعتی شیراز وجود دارد، هستیم و باید در زمینه رفع موانع تولید کمک کنیم. 

استاندار فارس ادامه داد: در شهرک‌های صنعتی به ویژه شهرک صنعتی بزرگ شیراز امکان اشتغالزایی بیشتری وجود دارد و بر اساس اطلاعات دریافتی حدود ۱۲۰۰ پروانه بهره‌برداری در این شهرک وجود دارد که ۹۰۰ مورد آن فعالیت تولیدی دارند و به نوعی آمار ۴۰ درصدی ظرفیت فعال و اشتغال بکارگیری شدن بالغ بر ۲۷۰۰۰ نفر در این شهرک را نشان می‌دهد که لازم است به افزایش این آمار و این مهم توجه جدی شود.

وی اضافه کرد: محصولات تولیدی شهرک صنعتی شیراز باید تبدیل به یک برند و محصول با کیفیت شود. باید کار علمی انجام و لازم است ارتباط صنعت با دانشگاه تقویت شود و مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها از افراد در حال تحصیل با انتشار فراخوان یا افراد فارغ‌التحصیل کمک بگیرند و صنعت را همراهی کنند.

ایمانیه با اشاره به اهمیت موضوعات زیست‌محیطی و استفاده از پساب صنعتی گفت: با توجه به مشکلات منابع انرژی، شهرک صنعتی شیراز بایستی هم در زمینه بکارگیری منابع آبی تصفیه شده برای فضای سبز و همچنین استفاده از سیستم پنل‌های خورشیدی در پشت بام واحدهای تولیدی اقدام مناسبی داشته باشند.

استاندار فارس ضمن اشاره به اهمیت سیاستگذاری دستگاه‌ها مبنی بر خرید اقلام مورد نیاز خود از واحدهای تولیدی این استان و شهرک صنعتی شیراز به اهمیت سالم بودن این شهرک، اظهار داشت: در موضوع خدمات‌رسانی به این شهرک در زمینه‌های درمانی و بهداشتی، فضاهای ورزشی، فرهنگی و همچنین مذهبی و همچنین رفاهی نظیر بهره‌گیری از سیستم حمل و نقل عمومی و یا ساخت مسکن ویژه کارکنان این شهرک در اطراف این منطقه بایستی توجه ویژه داشته باشیم.

ایمانیه با تأکید بر اینکه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، مسائل بایستی توسط بانک‌ها، سازمان صمت، اداره امور مالیات و دیگر دستگاه‌های اجرایی برطرف شود، افزود: با توجه به اینکه تنها ۲۵ درصد از پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده در بخش تولید فعال هستند و امکان اشتغالزایی ۸ برابری اشتغال موجود شهرک صنعتی شیراز وجود دارد، بایستی برای فعال کردن این ظرفیت‌ها تلاش کنیم.

تأمین منابع انسانی متخصص و ماهر از نیازهای اساسی بخش صنعت است

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم با تأکید بر اینکه یکی از نیازهای اساسی بخش صنعت تامین منابع انسانی متخصص و ماهر است، بیان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌ریزی‌های مشترک با مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی تلاش داریم تا بتوانیم به منظور تأمین نیازهای صنعت و حل مشکلات آن‌ها، ارتباط صنعت با دانشگاه‌ها، سازمان فنی و حرفه‌ای و همچنین مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان را تقویت کنیم.

ایزدی گفت: در تلاشیم برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های دستگاه‌های اجرایی، واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین مراکز علمی را همسو کنیم.

او افزود: ارتباط موثر بین این دستگاه‌ها نیازمند راهبردهای مشخص و واقع‌گرایانه است تا امکان بهره‌وری تمامی مولفه‌های لازم در ارتباط با صنعت به ویژه تربیت منابع انسانی متخصص و جوان فراهم شود.

رئیس سازمان صمت استان فارس با هدف توجه به موضوع رفاهی کارکنان این شهرک با ظرفیت حدود ۳۰ هزار نفر تنها افراد شاغل در منطقه، بیان داشت: تلاش داریم تا بتوانیم در تسهیل ارتباط شهرداری و شهرک‌ صنعتی ارتباطی هدفمند به جهت ایجاد حمل و نقل عمومی گامی مؤثر برداریم.

شهرک صنعتی استان فارس با کمبود اعتبار مواجه است

احد فتوحی، مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان فارس هم ضمن تشریح خدمات و گزارش عملکرد این مجموعه گفت: در بین ۶۱ مجموعه شهرک و ناحیه صنعتی در استان فارس، شهرک صنعتی بزرگ شیراز به عنوان سومین شهرک بزرگ کشور محسوب می‌شود.

فتوحی اظهار داشت: در شهرک صنعتی بزرگ شیراز ما حدود ۱۲۰۰ هکتار زمین قابل واگذاری داریم که تاکنون حدود ۹۰ درصد آن واگذار شده است و ۱۰ درصد باقی‌مانده آن که شامل یک فاز می‌شود هم در حال واگذار نمودن آن به فعالان بخش صنعت هستیم.

وی بیان داشت: حدود ۷۰ درصد  از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان فارس در شهرک صنعتی بزرگ شیراز مستقر هستند.

او افزود: بیش از ۴۶۰۰ قرارداد در شهرک صنعتی شیراز منعقد و ۲۳۰۰ واحد تولیدی -صنعتی -صنفی و کارگاهی در این شهرک صنعتی مشغول به فعالیت هستند که  این موضوع بیانگر اهمیت راهبردی این شهرک صنعتی است، بنابراین باید با تخصیص اعتبارات استانی و ملی برای توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها، بهترین خدمات به صنعتگران ارائه شود.

فتوحی با بیان اینکه تاکنون قراردادها و تفاهم‌نامه‌های مختلفی توسط این شهرک با دیگر مجموعه‌های مرتبط به امضاء و مرحله اجرا رسیده است، گفت: در موضوع عارضه‌یابی واحدهای صنعتی ما مشکلات حدود ۸۱۸ واحد تولیدی را شناسایی کردیم و تاکنون مشکل ۱۱۵ مورد از آن‌ها را به نتیجه رساندیم و تلاش داریم تا پایان سال هم مسائل تعداد دیگری از آن‌ها را برطرف کنیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس با اشاره به کمبود اعتبارات تخصیص یافته به این مجموعه، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل کمبود اعتبارات نتوانستیم در زمینه‌های مختلف نظیر تصفیه‌خانه و روکش آسفالت زیرساخت مناسبی را این شهرک فراهم کنیم.

شرایط مطلوبی برای خریداری زمین توسط سرمایه‌گذاران فراهم شود

علی کیانی از فعالان بخش صنعت و فعال در شهرک‌های صنعتی با گلایه از اینکه سرمایه‌گذاران و متخصصان باید زمین را از دلالان خریداری کنند به بیان اهم مشکلات در این زمینه پرداخت و گفت: نزدیک به ۵۲۰۰ واگذاری زمین در شهرک صنعتی بزرگ شیراز انجام شده است که حدود ۱۲۶۰ مورد آن‌ها با ظرفیت تقریبی ۳۵ درصد فعالیت دارند و متأسفانه شرایطی فراهم شده که متقاضیان صنعتگر باید زمین را با واسطه و توسط دلالان خریداری کنند.

وی در تشریح مشکلات عدیده بخش صنعت در شهرک صنعتی بزرگ شیراز، گفت: تعریض جاده دسترسی ورودی به این شهرک، هماهنگی شهرداری در سیستم حمل و نقل عمومی، عدم نظارت جدی در عملیات عمرانی، عدم تناسب قیمت بهره‌برداری از فیبر نوری این شهرک با دیگر مکان‌ها، استقرار مراکز فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌ها جهت تربیت نیروی انسانی، اصلاح قانون کار با لحاظ نمودن نظام درجه‌بندی و بر اساس توانایی نیروها، عدم پرداخت حق شارژ توسط شهرک‌های صنعتی به شرکت خدماتی، عدم پرداخت سهم یک درصدی ارزش افزوده شهرداری به این شهرک، عدم توزیع ناعادلانه آب، ضرورت تکمیل پروژه‌های ورزشی، اختصاص ندادن نمایشگاه دائمی و فروشگاه مجازی، عدم تشکیل کارگروه بانک و صنعتگران و همچنین ضرورت پیگیری صورت‌جلسات و مصوبات تا اجرای کامل آن ها از موارد مهم و مطرح شهرک‌ صنعتی بزرگ شیراز محسوب می‌شود.

شهرک صنعتی بزرگ شیراز در شرق کلانشهر شیراز واقع شده‌ و به عنوان بزرگترین و مهمترین شهرک صنعتی استان فارس است، این شهرک با وسعت تقریبی ۱۴۰۰ هکتار ۹۵۹ هکتار فاز عملیاتی و ۶۱۱ هکتار فاز صنعتی یکی از بزرگترین و مهمترین شهرک‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha