ستاد انرژی در استانداری خراسان رضوی تشکیل شد

مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: ستاد انرژی با رویکرد شناسایی ظرفیتها و نیازهای موجود در حوزه های مختلف انرژی استان در استانداری تشکیل شده است تا بتوان این بخش را توسعه داد و نیاز برق استان را تامین کرد.

جواد خدایی روز دوشنبه در بازدید از بخشهای مختلف شرکت برق منطقه ای خراسان با اشاره به برنامه های مختلف این ستاد برای تامین برق پایدار و استفاده مطلوب از ظرفیتهای موجود به ویژه در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر افزود: نمی توان مساله مدیریت انرژی را به صورت تک ساحتی دنبال کرد لذا استانداری خراسان رضوی در دوره جدید مدیریتی خود به دنبال این است که به مساله انرژی به صورتی کاملا یکپارچه و واحد بپردازد.

وی با اشاره به برنامه‌های استانداری خراسان رضوی در توسعه زیرساخت‌های تولید و انتقال برق در استان ادامه داد: باید توجه داشت بر هم کنش حوزه‌های مختلف انرژی، موضوعی محسوس است و از همین رو نمی‌توان به مساله انرژی نگاه تک‌بعدی داشت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر لزوم استفاده از انرژی‌های پاک برای تولید برق در استان گفت: متاسفانه خراسان رضوی در زمینه تولید برق از محل انرژیهای پاک کمی تاخیر داشته لذا امید است که ظرف چند سال آینده بتوان زمینه بهره‌برداری از این نوع انرژی‌ها را در استان فراهم کرد.

خدایی افزود:برخی از خطوط انتقال برق هم به بهسازی و بازسازی نیاز دارند که البته تاکنون در این زمینه فعالیتهای ارزشمندی نیز انجام گرفته است. 

وی ابراز امیدواری کرد که ظرف ۲ تا سه سال آینده بتوان با گذر از دوره اوجگیری کنونی و با تراز شدن عرضه و تقاضای برق شرایط را به نحوی پیش برد که در عرضه برق فاصله ای منطقه ای با بخش تقاضا شکل گیرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: باید توجه داشت بروز خاموشی در بخش خانگی یک سری آسیب‌هایی را در پی داشته  است و امنیت روانی شهروندان را تحت‌ الشعاع قرار می دهد، از دیگر سو اعمال خاموشی در حوزه تولید نیز چالش ایجاد کرده و این مساله از منظر مدیریت اقتصادی کشور قابل قبول نیست.

خدایی افزود: عقب افتادگی های بخش تولید به دلیل کمبود برق یا قطعی آن در تابستان گذشته باید به نحوی جبران شود.

خراسان رضوی در کنار استانهای کرمان و یزد با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال، جزء بهترین نقاط در کشور برای تولید انرژی خورشیدی به شمار می‌رود و طبق پژوهشها و مطالعات انجام شده، قسمتهای شمالی خراسان رضوی جزء مناطق برخوردار از ظرفیت کمتر ولی مناطق جنوبی استان دارای مساحت قابل توجه و شرایط مناسب برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است.

شهرستانهای فردوس در خراسان جنوبی و بردسکن و گناباد در خراسان رضوی دارای مناسبترین و وسیع ترین منطقه برای احداث نیروگاه خورشیدی است اما شهرهای درگز، قوچان و مشهد در شمال خراسان رضوی سهم کمتری را در این زمینه به خود اختصاص داده‌اند.

تاکنون هشت تونل بادی هم در شهرستانهای سبزوار، بینالود، خواف، بجنورد، نهبندان و فردوس در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی شناسایی شده است. 

تونل بادی نشتیفان خواف در خراسان رضوی با برخورداری از ظرفیت تولید برق به میزان بیش از پنج هزار مگاوات در روز یکی از بزرگترین و مستعدترین تونلهای جهان و ایران شناخته شده است، ضریب تولید این تونل بادی ۶۰ درصد و حدود ۲  برابر نیروگاههای بادی دنیاست و سرعت باد در این منطقه بین ۱۰ تا ۱۲ متر در ثانیه است.

از دیگر نیروگاه‌های بادی مهم خراسان رضوی، نیروگاه بینالود نیشابور است که هم اکنون روزانه ۳۰ مگاوات برق تولید می‌کند.

تعداد مشترکان برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی یک میلیون و ۲۷۰ هزار مشترک و طول شبکه‌های فشار متوسط و فشار ضعیف این شرکت ۴۲ هزار کیلومتر است. تعداد مشترکان شرکت توزیع برق مشهد نیز یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر در مشهد و شهرهای طرقبه و شاندیز و طول شبکه آن نیز حدود ۱۷ هزار کیلومتر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha