دکتر علی سلاجقه روز دوشنبه در آیینی که به مناسبت روز دانشجو به همت بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، با اشاره به ضرورت مصرف مازوت در برخی مواقع سال، افزود: هرچند قطعی برق در فصل سرما ممکن است مشکلساز شود خود مردم هم رضایت میدهند که درصدی از آلایندگی را برای مدتی موقت تحمل کنند، اما دستگاهها نباید این نگاه را بهانهای برای فرار از قانون و انجام ندادن تکالیف خود تلقی کنند.
وی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست و دولت سیزدهم در این زمینه از ابتدای استقرار با جدیت ورود کرده و حتما روند به این سمت و سو خواهد رفت که یا سولفورزدایی از مازوت به نحو مطلوب انجام شود یا در غیر این صورت مجوز مازوتسوزی صادر نشود.
سلاجقه گفت: این نیروگاه ها نیز تا زمانیکه سولفورزدایی از سوخت مازوت نکنند پلمب خواهند بود مگر در مواقع اضطرار که شورای عالی امنیت ملی تصمیم بگیرد .
وی با اشاره به اینکه پسماند سوخت مازوت گچی است، بیان داشت: پالایشگاه شازند اراک سهم زیادی در تولید مواد پالایشی در کشور دارد که اکنون جزو پالایشگاه هایی است که سولفور زدایی خیلی خوبی انجام داده است.
وضع آلودگی هوای کرج از تهران جدی تر است
معاون رییس جمهوری به وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرها اشاره کرد و ادامه داد: آلایندگی هوا دارای پیشینه طولانی در جهان است که ریشه در فعالیت های صنعتی کشورهای پیشرفته دنیا دارد و اکنون از کشورهای در حال توسعه می خواهند هوا را پاک کنند.
وی با بیان اینکه شرایط آلودگی هوا در کلانشهر کرج نسبت به تهران وضعیت خیلی بدتری دارد، اضافه کرد: عامل ۸۰ درصد آلایندگی هوای تهران و ۹ کلانشهر کشور ناشی از منابع متحرک است و ۲۰ درصد سهم منابع ساکن مثل صنایع و نیروگاه ها است.
سلاجقه با اشاره به این فرموده مقام معظم رهبری که «مساله محیط زیست کشور مساله این دولت و آن دولت نیست بلکه وظیفه همگان است» گفت: شهر تهران ۴.۵ میلیون موتورسیکلت دارد که آلودگی هر کدام از آن ها به اندازه یک دستگاه پراید است.
برقی شدن موتورسیکلت ها
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه امروزه تعدادی زیادی از مردم به واسطه ۴.۵ میلیون موتورسیکلت در کشور ارتزاق می کنند، افزود: دولت برای رفع معضل آلودگی این موتورسیکلت ها به سمت برقی کردن آن ها می رود ضمن اینکه برنامه برقی کردن اتوبوس های حمل و نقل عمومی درون شهری تهران و دیگر کلانشهرها نیز برای استفاده کمتر از بنزین و گازوییل یکی از اولویت های دولت است.
وی یکی دیگر از علل آلودگی هوای کلانشهرها به خصوص در غرب تهران و کرج را ساخت و سازهای بیش از حد دانست و اظهار داشت: برای انجام این ساخت و سازها و برج سازی ها برای انتقال مصالح کامیون های زیادی تردد می کنند که پایش های انجام شده در محدوده این ترددها نشان از افزایش آلاینده ها دارد.
تغییر تنوع زیستی در کشور مناسب نیست
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به وضعیت دیپلماسی محیط زیست در داخل و خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در دیپلماسی داخلی محیط زیست کشور مشکل دارد زیرا حوضه های آبخیز کشور چالش برانگیز شده است.
وی افزود: در دیپلماسی داخلی کشور به شرایطی رسیده ایم که اعلام کردیم آب نیست و این در حالی است که دولت مکلف است که منابع آب را برای کشاورزی، شرب و صنایع تامین کند.
وی اظهار داشت: در داخل کشور برای کوتاه مدت کارهای خوبی در استان ها انجام شد و باید گفت بحث های زودگذر درمانش انجام می شود به طوریکه در اصفهان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان برنامه های خوبی به صورت زودگذر درحال اتفاق است.
سلاجقه به جایگاه محیط زیست در بعد بین المللی نیز اشاره کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور بعد از وزارت خارجه دستگاهی است که بیشترین مراودات بین المللی را دارد.
وی بیان داشت: تا پیش از دولت سیزدهم محیط زیست کشور جایگاه مناسبی در دیپلماسی بین المللی نداشت به طوریکه به پرداخت بخشی از هزینه ها و تعهدات عمل نکرده بود که موجب شده بود از بسیاری از کنوانسیون ها خارج شود.
سلاجقه به موضوع تحول در بحث ساختاری محیط زیست با استفاده از ظرفیت نخبگان در یک اتاق فکر اشاره کرد و افزود: تبعات بحث های تغییر اقلیم تغییر تنوع زیستی است که در حال اتفاق است و دولت را هوشیار می کنیم که این تغییر تنوع زیستی خوب نیست.
عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار داشت: کشورهای همسایه تغییر اقلیم دارند که ما هنوز جدی در آن قرار نگرفته ایم.
وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی محیط زیست در این دولت جایگاه ویژه ای خواهد داشت، تصریح کرد: جایگاه محیط زیست بایستی با استفاده از ظرفیت هایی همچون تشکل های زیست محیطی ارتقا یافته و مطالبات داشته باشد.
سلاجقه گفت: در حدود یک هزار و ۲۱ تشکل مردم نهاد زیست محیطی در کشور ثبت شده اند که بعضی از آن ها تخصصی نیستند.
دشمن در محیط زیست نفوذ زیادی می کند
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه محیط زیست کشور ما در نقطه ای است که دشمن در آن نفوذ زیادی می کند، افزود: دیگر اجازه نخواهیم داد سازمان حفاظت محیط زیست کشور دستخوش بعضی از بی مدیریت ها شود و باید به تراز خودش برسد و قدرتمندترین سازمان کشور شود.
وی تصریح کرد: محیط زیست کشور از این به بعد به سراغ دستگاه ها می رود و نمی نشیند تا تالاب ها خشک شود و اتفاقات بیافتد بعد به سمت دستگاه ها برود.
وی گفت: سازمان محیط زیست کشور خودش را عرضه خواهد کرد و محیط زیست کشور مبتنی بر اصول علمی خواهد بود و رویکردها باید عوض شود.
ستاد ملی تالاب های کشور به زودی تشکیل می شود
معاون رییس جمهوری با اشاره به خشک شدن تعدادی از تالاب های کشور، افزود: دیگر اجازه نمی دهیم تالاب های کشور به سرنوشت دریاچه ارومیه گرفتار شوند.
وی بیان داشت: طبیعت کشور دیگر تحمل رویکرد سخت را ندارد و به باید به دنبال رویکرد نرم باشد که باید بسیج سازندگی استان ها وارد کار شوند.
وی گفت: تخصیص آب باید به محیط زیست واگذار شود وای فعلا این وضعیت وجود ندارد.
سلاجقه با اشاره به اینکه سند واگذاری تالاب انزلی باطل و به حالت قبل بازگشت، افزود: به زودی ستاد ملی تالاب های کشور با حضور معاون اول رییس جمهور تشکیل می شود و حق آبه ها مشخص می شود.
هر جا جوانان در میدان بودند کشور به اوج رسید
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به فرارسیدن روز دانشجو، گفت: روز دانشجو یادآور روزهای تدبیر، تفکر، جوانی و عقل و خصوصیاتی که مطالبه گری در اوج است و در عین حال آینده ای درخشان است.
وی افزود: روز دانشجو یادآور روزی است که شهدای دانشجو به دست مزدوران رژیم پهلوی در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند و تبیین راه آینده را برای ما داشتند.
وی اظهار داشت: روحیه و اندیشه و مطالبات جوانی که در بستر عقل است مطالباتی رهگشا است و جوان و به خصوص دانشجو، جویندگی و مطالبه گری کارش است و به دنبال آینده است.
سلاجقه گفت: هر جا جوانان در میدان بوده اند کشور به اوج و تعالی رسیده و هر جا نادیده گرفته شدند دچار مشکل شدیم.
وی افزود: سمت و سوی این دولت انقلابی انتظارات بالایی است و کارهای نشده فوق العاده پایین است و انتظارات جامعه و راه طولانی است.
وی تصریح کرد: اکنون مسوولیت در دولت سیزدهم فوق العاده سنگین است ولی تعهد می دهم به عنوان یک دانشجوی دانشگاه که مطمئن باشید آینده رو به وضعیتی مناسب و رو به جلو است.
سازمان بهداشت جهانی در کنترل کووید ۱۹ از ایران قدردانی کرد
معاون رییس جمهوری یکی از اقدامات شایسته دولت سیزدهم را در کنترل بیماری کووید ۱۹ عنوان کرد و گفت: در شرایطی که سازمان بهداشت جهانی نامه تشکرآمیز برای ایران نوشت و نوشته بود که کشوری که از لحاظ واکسن رده بسیار پایینی بود اکنون در رده بهداشتی به رده بسیار بالایی رسیده است.
سلاجقه با بیان اینکه با تمام گرفتاری ها به این تراز رسیده ایم که روند بسیار عالی است، افزود: از طرفی در دستور کار دولت بحث معیشت مردم است زیرا سفره مردم کوچک شده و هر جا مراجعه می شود ولی نعمتان نظام در تنگنای مسایل زندگی هستند.
وی تصریح کرد: امروز خانواده شهدا، رزمندگان، مردم و جوانان که آینده نظام در دست آن ها است همه در بحث معیشت و اشتغال در تنگنا هستند.
معیشت پایدار مردم در دستور کار دولت
سلاجقه یکی از رویکردها و برنامه های اصلی دولت سیزدهم را معیشت پایدار و گستردگی سفره خانوار ها عنوان کرد و افزود: دولت یک بسته تحولی با همکاری قوه قضاییه آماده کرده است.
وی ادامه داد: اکنون از این دولت انتظار می رود همه ی راه های نرفته را در یک بازه چهار ساله بپیماید زیرا انتظار می رود دولتی که برآمده از مردم است این کار را انجام دهد و دولت با تمام قوا در خدمت مردم است و این بسته تحولی مبتنی بر این انتظارات است.
معاون رییس جمهوری گفت: بودجه در کشور ریخت و پاش شده و ۹ هزار ردیف مالی در کشور به ۹۰۰ ردیف مالی جمع بندی می شود که کار سنگینی است که دستگاه ها موضع خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: در بودجه توجه جدی به اقشار آسیب چذیر است و بحث عدالت مبنا قرار گرفته و خط فقر زیر ۱۰ میلیون تومان است ولی شرایط کشور به گونه ای است که باید این درآمدها ارتقا یابد و این ۱۰ میلیون وضعیت مناسبی برای کشور ندارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد که حقوق های نجومی در تمام سطوح مدیریت می شود تا در سفره مردم اتفاق خوبی بیافتد ضمن اینکه بحث بعدی که دولت انجام می دهد گشایش های خوبی در بحث های اقتصادی، ارزی، است که سفره مردم به شان مردم برگردد.
وی فاز بعدی را بحث اشتغال عنوان کرد و گفت: این جوانان نخبه و اندیشمند باید در میدان کار قرار بگیرند و باید از ظرفیت جوانان در کشور استفاده شود زیرا مدیریت کشور بدون مدیریت جوانان معنی ندارد.
سلاجقه تاکید کرد: تحول در دولت و کشور با استفاده از نیروی جوانان اتفاق خاهد افتاد که شعار نیست ولی در عمل هم اتفاق خاصی تاکنون نیافتاده ولی به زودی ظرفیت های خوبی ایجاد می شود و رویکرد مناسبی است.
این همایش روز دانشجو با پرسش و پاسخ دانشجویان و اساتید دانشگاهی از معاون رییس جمهوری همراه شد.
نظر شما