«فرزاد مخلصالائمه» در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کمآبی استان مرکزی، افزود: پژوهشکدهها حلقه ارتباط هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه هستند و حضور این افراد در کارگروههای استان مرکزی ارتقای علمی و پختگی تصمیمات اجرایی را موجب میشود.
وی ادامه داد: به منظور صرفه جویی آب باید فراخوانی توسط شرکت آب منطقهای استان مرکزی داده شود تا افرادی که طرحهای جامع و قابل اجرا در این راستا دارند امکان مشارکت در تصمیمات بهینه را بیابند و مورد راستی آزمایی قرار گیرند.
استاندار مرکزی گفت: نیاز است گزارشی از بازچرخانی آب تولیدی در تصفیهخانهها و میزان هدر رفت آب آشامیدنی در استان تهیه شود و در نشست آینده این کارگروه به بحث و نظر گذاشته شود.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: بحران آب مسئله در سطح ملی است و ۳۱ استان کشور در فرآیند حل این معضل مشترک هستند و همه در یک کشتی نشستهایم و به تنهایی نمی توان گره از مشکلات گشود.
وی افزود: بحران آب با معضلات مدیریتی در این حوزه تنیدگی عمیقی دارد و برای حل معضل باید با تدبیر و اجرای برنامههای سازگاری با کمآبی این بحران را مهار کرد.
استاندار مرکزی گفت: تفاوت ما با همسایگان جنوبی کشور در این است که آنان با پدیده بیآبی و آب شیرین کردن روبه رو هستند و ما با کمآبی و صرفه جویی در آب مواجه هستیم.
مخلصالائمه افزود: بازبینی جدی توسط دولت جدید در زمینه حکمرانی آب در کشور انجام شده و بخش آب به محیط زیست ملحق شود و با پیوند بخش برق به وزارت نفت، دولت در پی ایجاد وزارت انرژی است تا مشکل آب و برق در کشور حل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: برنامه سازگاری با کم بی این استان به تصویب رسیده و برای اجرا ابلاغ شدهاست.
«مهدی زندیهوکیلی» افزود: گزارش ۶ ماه برنامههای سازگاری با کمآبی استان مرکزی به ستاد ملی ارایه شده است و این برنامهها توسط ستاد ملی مناسب ارزیابی شد.
وی ادامه داد: خط انتقال و تصفیهخانه آب آشامیدنی سد کمال صالح سالهای گذشته ایجاد شده و آب این سد به یکی از مناطق شهر اراک تزریق شدهبود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: آب سد کمال صالح با هدف افزایش کیفیت آب آشامیدنی شهر اراک به این کلانشهر منتقل شده و اکنون عملیات اجرایی انتقال آب این سد به رینگ جنوبی شهر در حال انجام است.
زندیهوکیلی گفت: طرح خط انتقال آب سد کمال صالح به رینگ شمالی شهر اراک نیز پارسال به بهرهبرداری رسیدهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: میزان بارندگی استان پاییزامسال تاکنون ۷۷ میلیمتر بود که نسبت به بلند مدت وضعیت مناسبی داشته است.
«عزتاله آمره» افزود: ۴۸ میلیون متر مکعب آب اکنون در سد کمال صالح و ۱۱۰ میلیون متر مکعب در سد ساوه وجود دارد که نسبت به پارسال ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: حجم آب سد کمال صالح در مدت مشابه سال گذشته ۷۵ میلیون متر مکعب و سد کمال صالح ۱۹۴ میلیون متر مکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی با یادآوری اجرای برنامه سازگاری با کمآبی در کشور، گفت: این طرح با هدف مدیریت منابع آب سفرههای زیر زمینی اجرا میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: نصب کنتورهای حجمی، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه و اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاههای مجاز از جمله محورهای اجرای این برنامه بوده و براساس تا پایان برنامه هفتم بر روی پنج هزار و ۸۵۰ چاه باید کنتور نصب شود.
آمره گفت: نصب کنتورهای حجمی، صرفهجویی ۹۰ میلیون متر مکعبی آب سفرههای زیر زمینی را در این مدت به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: یکهزار و ۲۷ چاه غیر مجاز در استان وجود دارد که ۵۰۰ چاه آن تاکنون پر شده و ۵۰۰ چاه نیز باید تعیین و تکلیف شود.
آمره ادامه داد:کاهش برداشت 690 میلیون متر مکعب آب تا پایان برنامه هفتم با اجرای این برنامهها از منابع آب سفرههای زیر زمینی استان مرکزی هدفگذاری شده است.
وی یادآور شد: سه هزار و ۴۱۴ چاه فعال و نیمه فعال غیر مجاز از سال ۸۴ تاکنون در استان مرکزی پر شده و ۹۸۰ دستگاه خفاری غیرمجاز توقیف شدهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: یکهزار و ۵۸۰ کنتور حجمی نیز بر روی چاههای کشاورزی استان نصب شدهاست.
آمره افزود: ۲۵۰ حلقه چاه غیرمجاز امسال باید در استان مرکزی پر شود که تاکنون ۱۲۶ حلقه چاه پر شده و تعیین تکلیف این چاهها صرفهجویی چهار میلیون مترمکعبی آب سفرههای زیرزمینی را به همراه دارد.
وی اظهار داشت: نصب کنتور حجمی بر روی ۷۰۰ چاه کشاورزی امسال برای این شرکت تعهد شده که تاکنون برای ۳۷۱ حلقه چاه کنتور نصب شدهاست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۸۶۰ روستا معادل ۹۰ درصد جمعیت روستایی این استان زیر پوشش این شرکت قرار دارد.
«یوسف عرفانینسب» افزود: ۳۰ روستا با جمعیت بالای ۱۰۰ خانوار در استان مرکزی وجود دارد که با پوشش این روستاها جمعیت تحت پوشش این شرکت به ۹۵ درصد افزایش می یابد.
وی ادامه داد: ۱۵۰ روستا امسال بهصورت سیار آبرسانی شد که شمار این روستاها پارسال ۶۰ روستا بوده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در با قابلیت اجرای سامانه آبیاری نوین در این استان وجود دارد که ۷۱ هزار هکتار این اراضی به انواع سامانه آبیاری نوین تجهیز شدهاست.
«علی صفری» افزود: اجرای طرح سامانه آبیاری نوین در این اراضی صرفهجویی ۳۲۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: ۱۰ طرح در حوزه آب و خاک و تولیدات گل و گیاه در راستای اجرای طرح سازگاری با کمآبی در استان مرکزی توسط سازمان جهاد کشاورزی تعریف شدهاست.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
نظر شما