۱۶ آذر ۱۴۰۰، ۱۳:۰۳
کد خبرنگار: 1062
کد خبر: 84568548
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کارکرد اجتماعی هنر خوشنویسی در تکریم جانفشانی‌های پرستاران

تهران- ایرنا- پژوهشگر عرصه خوشنویسی در تشریح تازه‌ترین مجموعه نمایشگاهی خود با عنوان «سپیدبالان پرستار»، گفت: در استقبال از روز پرستار و با هدف تکریم جایگاه بلند سفیران سلامت که در مقابله با ویروس کرونا جانفشانی کردند، آثار خوشنویسی به تحریر درآوردم که بر کارکرد و رسالت اجتماعی خوشنویسی تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا کاوه تیموری هنرمند و پژوهشگر عرصه خوشنویسی به خبرنگار ایرنا، گفت: با وارد شدن ویروس منحوس کرونا به کشور، پرستاران در خط مقدم مقابله با این بیماری جانفشانی کردند. این نمایشگاه با عنوان سلام بر سپیدبالان پرستار حاصل فعالیت های یک سال اخیر من است که بر کارکرد و رسالت اجتماعی خوشنویسی تاکید دارد و تجربه ای هنری در ثبت این رخداد است.

این هنرمند پیشکسوت گفت: این نمایشگاه، شامل ۲۶ اثر خوشنویسی در قالب نستعلیق است که تمامی آن ها با مضمون اشعاری در وصف فداکاری ها، جانفشانی ها، مهرورزی ها و حماسه آفرینی های عاشقانه این فرشتگان سپید جامه و مدافعان سلامت و تجلیل و بزرگداشت مقام شامخ پرستاران کشور به رشته تحریر درآمده است.

کارکرد اجتماعی هنر خوشنویسی در تکریم جانفشانی‌های پرستاران

وی با اشاره به کمبود اشعار در این زمینه گفت: شعرهای بسیار کمی مرتبط با مقام پرستار سروده شده است و گویی در یک کویر هستیم که ار اشعار ناب خبری نیست. به همین دلیل با برخی از شعرا وارد گفتگو شدیم تا اشعاری برای این رویداد بسرایند. ۶ قطعه از اشعار را خودم سرودم. که حجم عظیمی از این اشعار، برای اولین بار به تحریر درآمده است.

تیموری با اشاره به تلاش های شعرا در خلق آثار این نمایشگاه گفت: منتخبی از اشعار سروده شده از شاعران طراز اول همچون افشین علاء،عباس براتی پور، رضا اسماعیلی، زنده یاد محمدحسین بهجتی، زنده یاد دکتر قاسم رسا، سعید بیابانکی، مصطفی محدثی، بابک نیک طلب، مهدی الماسی و مرتضی مرادپور است کع در قالب قطعات خط به رشته تحریر درآوردم.

وی آثار خوشنویسی نمایشگاه را تلاشی عاشقانه عنوان کرد که به مدد حضرت زهرا علیه السلام برای تکریم و درود به روح پرستاران شکل گرفته است و افزود: تمامی این آثار در دل شب به تحریر درآمده است. چون در آرامش شب امکان برقراری ارتباط عاطفی و معنوی برقرار می شد و نتیجه ای که بر دیوار رفته است محصول آنچه هست که توانستیم؛ نه آنچه می خواستیم. این نمایشگاه همزمان با میلاد حضرت زینب کبری (ع) اسوه صبر و پرستار بزرگ کربلا، و با همکاری سازمان نظام پرستاری کشور برگزار می شود. 

به گزارش ایرنا، ارائه این آثار به شکلی بدیع و چشم نواز و به کارگیری تذهیب خیال انگیز هنرمندان تذهیب کار مثال زدنی است که عصر ۴ شنبه ۱۷ آذر  ساعت ۱۵ در نگارخانه خیال گشایش می یابد.

کارکرد اجتماعی هنر خوشنویسی در تکریم جانفشانی‌های پرستاران

کاوه تیموری، دانش آموخته جامعه شناسی فرهنگ و از خوشنویسان بنام بیش از ۳۵ سال است که بصورت جدی در این عرصه، حضور دارد. برگزاری پانزده نمایشگاه در داخل و خارج از کشور، تدریس، پژوهش و نگارش مقالات تخصصی مرتبط با موضوع خوشنویسی و جامعه شناسی هنر نمونه ای از تلاش های اوست.

 آسیب شناسی، اقتصاد هنری، و راه ها و شیوه های جهانی شدن این هنر اصیل ملی، تالیف و انتشار کتبی در شناساندن و معرفی خوشنویسان برجسته و صاحب نام ایرانی و تدوین آثار آنان، از جمله فعالیت های هنری او در سالیان گذشته بوده است.

تیموری داوری در جشنواره هنری وزارت آموزش و پرورش، داوری در جشنواره هنری پروین وزارت علوم و داوری در جشنواره سیمرغ وزارت بهداشت را در کارنامه خود دارد.
یادآور می شود همزمان با نمایشگاه از آلبوم نفیس آثار به نمایش درآمده که با همت معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری به طبع رسیده، رونمایی خواهد شد.

این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۱ آذرماه در موسسه فرهنگی هنری صبا به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به خیابان طالقانی، فرهنگستان هنر برپا می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha