غلامرضا زارع روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سالهای اخیر این دستگاهها به فور در باغهای سیب شهرستان مورد بهرهبرداری قرار گرفته اما سطح پوشش، زمان و دفعههای استفاده از آنها استاندارد نبوده و همین موضوع موجب فرار ابرهای بارانزا از منطقه شده است.
وی به کاهش آبهای سطحی در نتیجه فرار ابرهای بارانزا از منطقه نیز اشاره و تاکید کرد: در چنین شرایطی کشاورزان با گسترش سطح زیرکشت باغها و افزایش بیبرنامه و خارج از ظرفیت مصرف آب، به برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی روی آوردهاند و همین موضوع به از بین رفتن و خشک شدن چشمهها و چاههای منطقه منجر شده است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه تغییرات اقلیمی در سطح جهانی و منطقهای یک دغدغه عمومی محسوب میشود، اضافه کرد: این تغییرات در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، افت سطح آبهای زیرزمینی، کاهش روان آبها، پوشش مراتع، رانش زمین، فروچالهها و فرسایش خاک خودش را نشان میدهد.
زارع خاطرنشان کرد: در منطقه آذربایجان نیز به علت خشک شدن آب دریاچه ارومیه و کاهش رطوبت عمومی جو، تغییر آب و هوایی مشهود بوده و همین موضوع تاثیر مهمی در کاهش بارندگی منطقه داشته است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش بارش بارف در کوهها و دامنههای سهند، بیان کرد: با بارش برف در دامنه کوه سهند امید به تغذیه آبهای زیرزمینی روزافزون شده و سفیدپوش شدن سهند کاهش دما، جبران کمآبی و تقویت رویش گیاهان را باعث میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه بیان کرد: بارش برف در دامنههای کوه سهند علاوه بر تامین آب منطقه موجب از بین رفتن آفتها و محدود شدن بهرهبرداری احشام از مراتع و استراحتگاه موقت و ممانعت از یخزدگی مزارع میشود.
به گفته «زارع» مدیریت بهرهبرداری از طبیعت، استفاده بهینه از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، کشاورزی مکانیزه و مطابق با توانمندیهای منطقه از مسئولان اجرایی شهرستان مورد انتظار است.
به گزارش ایرنا طی روزهای اخیر دامنههای روبه قبله سهند بار دیگر رخت سفیدی از برف پاییزی بر تن کرد و بارشهای متاخر آن، لبخند تلخ و شیرینی بر لبان ریشسفیدان و دوستداران محیط زیست در جنوب آذربایجانشرقی نشاند اما از مدیران شهرستان و استان انتظار میرود تا در زمینه جلوگیری از استفاده بیرویه و غیراستاندارد از دستگاههای ضد تگرگ در دامنههای سهند اهتمام ویژه داشته باشند.
نظر شما