بلاروس اقدامات تلافی جویانه علیه اروپا و آمریکا اتخاذ می کند

تهران – ایرنا –در پی فشارها و تهدیدهای اروپا و آمریکا علیه بلاروس، دولت مینسک اعلام کرد که علیه شماری از کالاهای وارداتی از غرب و شرکت های هواپیمایی انگلیس و اتحادیه اروپا، تحریم هایی اعمال می کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ ‌ این تحریم ها به تلافی محدودیت های ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا و انگلیس علیه شرکت های بلاروس و سازمان ها و مقام های این کشور شرق اروپا، اعمال می شود. هنوز فهرست کالاهای وارداتی تحریم شده انتشار نیافته است.

وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد که تحریم بر واردات کالاهای غربی در واکنش به تحریم های غیرقانونی و فشارهای خارجی به منظور تضعیف حق حاکمیت این کشور و کاهش رفاه شهروندانش است.  

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس روز دوشنبه گفت که این تحریمهای، هیچ گونه آسیب و زیان محسوسی به وجود نیاورده، هر چند هیچ جنبه مثبتی در آن دیده نمی شود و کشورش موفق به ادامه رشد اقتصادی شده است. بر اساس ارزیابی بانک جهانی، انتظار می رود رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری (۲۰۲۱) تا ۱.۲ درصد برسد.

لندن، هشت شهروند بلاروس را به اتهام سرکوب و نقض حقوق انسانی، تحریم و اتحادیه اروپا دارایی های ۱۷ شهروند بلاروس شامل مقام های بلندپایه ارتش و نیروی مرزبانی، قاضیان و دیگران را مسدود و ممنوعیت مسافرتی برای شهروندان این کشور به اجرا گذاشته است. تحریم های اتحادیه اروپا شامل شرکت هواپیمایی بلاویا و همچنین گروه های مسافرتی متهم به کمک به انتقال مهاجران به بلاروس به منظور کمک به آنان برای ورود به محدوده کشورهای عضو این نهاد، می شود.  

سه کشور غربی و اتحادیه اروپا، دولت بلاروس را به تشویق سفر هزاران مهاجر به این کشور با وعده کمک برای ورود به اروپای غربی به منظور ایجاد بی ثباتی در ۲۷ کشو عضو این نهاد، متهم می کنند.  

به گفته منابع آمریکایی و روس، بحران اوکراین در صدر مسائل مورد علاقه ولادیمیر پوتین و جو بایدن رئیسان جمهوری روسیه و آمریکا در تماس ویدئو کنفرانس امروز است. منابع غربی براساس مواضع واشنگتن گفته اند که بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به همتای روس خود هشدار خواهد داد که در صورت حمله به اوکراین، روسیه با تحریم‌های شدید اقتصادی مواجه خواهد شد.

مقام‌های آگاه پیش تر به رسانه‌های آمریکایی خبر داده بودند که تحریم شخصیت‌های نزدیک به پوتین، بانک‌ها و شرکت‌های انرژی و قطع دسترسی این کشور به شبکه مالی جهانی سوییفت از جمله تدابیری است که در صورت حمله احتمالی به اوکراین اعمال خواهد شد.

بحران اخیر پناهجویان و کشیده شدن پای بلاروس به آن، موجب شده تا به گفته منابع غربی، سوءاستفاده مینسک از پناهجویان خاورمیانه‌ای و تشویق و گسیل آنها به مرزهای اروپا درزمینهٔ موضوع‌هایی باشد که بایدن با همتای روس خود در میان می‌گذارد به‌خصوص که روسیه در حمایت از همسایه غربی‌اش جنگنده‌هایی با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای برای حفاظت از حریم هوایی بلاروس به پرواز درآورده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha