به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عباس علیآبادی» امروز (چهارشنبه) در مراسم امضای قرارداد ساخت هفت واحد نیروگاهی مقیاسمتوسط با شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران در محل این شرکت افزود: توانستهایم انواع ماشینهای دوار را از نوع مقیاس کوچک تا بزرگ را با کمک دانش و تخصص جوانان ایرانی بسازیم و امروز اعلام میکنیم که در این بخش کشورمان تحریمپذیر نیست.
وی ادامهداد: همه قطعههای این نوع ماشین در داخل ساخته میشود و هیچ نیازی به خارج از کشور ندارد.
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا در ادامه بر افزایش بهرهوری چه در سمت تقاضای برق و چه در سمت تولیدآن تاکید و خاطرنشانکرد: بهرهوری در این دو بخش بیش از پیش باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد که در این زمینه تنوع دادن به ماشینهای مورد نیاز میتواند به افزایش بهرهوری بیانجامد.
علیآبادی ادامهداد: پراکندگی نیروگاههای مقایس متوسط و کوچک در سطح کشور، علاوه بر آنکه بهرهوری را افزایش خواهد داد به تامین بهتر برق پایدار خواهد انجامید.
وی افزود: نیروگاههای مقیاس متوسطی که امروز قرارداد ساخت آنها با شرکت برق حرارتی به امضا رسید دو ویژگی مهم تنوع در مصرف سوخت و قابلیت عملکرد خوب در هر نوع شرایط آب و هوایی را دارند که در زمینه تنوع سوخت فقط نیاز به تغییر جزئی دارند تا بتوانند هر نوع سوختی را مصرف کنند.
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا گفت: نخستین واحد این نیروگاهها هشت ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و بقیه آنها در بازه زمانی ۲۴ ماهه به بهرهبرداری میرسند.
علیآبادی ادامهداد: در چند روز گذشته تعدادی توربو کمپرسور به وزارت نفت تحویل داده شد که سبب افزایش ۱۵ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور میشود.
وی افزود: واحدهای نیروگاهی مقایس متوسط که امروز به امضای قرارداد رسیدند، واحدهایی هستند که تحریمپذیر نیستند و از مقاومت بالایی برای کار در هر شرایطی برخوردارند.
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا، مزیت این واحدها را بی نیازی به احداث خطوط انتقال دانست و خاطرنشانکرد: برق تولیدی این نیروگاهها در همان محل نیز مصرف میشود و خیلی زود نیز به مدار بهرهبرداری میرسد.
علیآبادی گفت: وجود این نیروگاهها در شبکه برق کشور کمک خواهد کرد وضعیت بهرهوری در این بخش بهبود یابد.
وی، تاکید و تمرکز بر افزایش بهرهوری را بهترین راهکار برای تداوم تامین برق پایدار دانست و اظهار داشت: در این زمینه پیشنهادهایی آماده شده است که بهزودی اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیرعامل مپنا افزود: استفاده از هیدروژن برای تامین سوخت از مباحثی است که مورد توجه جهان است و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور ضرورت رفتن به این سمت را بیشتر کرده است، البته از نظر زمانی و مکانی اینها ممکن است با هم منطبق نباشند که در این باره میتوان از ذخیرهسازها کمک گرفت.
علی آبادی از تلاش برای هیدروژن سوز کردن برخی واحدهای نیروگاهی خبر داد.
وی درباره برقی کردن خودروها نیز خاطرنشانکرد: حرکت از سوخت فسیلی به الکتریکی یک ضرورت است، به همین دلیل استفاده از انرژی تجدیدپذیر افزایش مییابد. در برقیسازی حمل و نقل میتوانیم در زمان غیر پیک انرژی تولید شده را ذخیره کنیم و حتی این خودروها میتوانند به شبکه کمک کنند و در ساعتهای اوج بار نیاز خانوار و شبکه را تامین کنند.
نظر شما