جواد وقاری روز چهارشنبه در دیدار با فرماندار تکاب افزود: امسال همچنین ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی نیز جهت رونق فرش دستباف به قالیبافان آذربایجانغربی پرداخت شدهاست.
وی با بیان اینکه توسعه بیمه قالیبافی از مهمترین برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی است ادامه داد: با هماهنگی که با مرکز ملی فرش انجام شده بهزودی خدمات بیمه سلامت برای قالیبافان استان برقرار میشود که پوشش خدمات درمانی و سنوات شغلی نیز بهشمار میرود.
مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی اظهار داشت: همچنین سامانه اینترنتی فروش فرش دستباف آذربایجانغربی راهاندازی شده که هر فروشنده میتواند برای عرضه فرش دستباف خود در آن ثبتنام کند و خریداران نیز از این طریق محصول مورد نظر خود را تهیه نمایند که گام مهمی در رونق بازار فرش دستباف در دوران شیوع ویروس کرونا محسوب میشود.
وقاری بیان کرد: ثبت جهانی نشان فرش دستباف تکاب پس از هشت سال اتفاق مهمی در معرفی و ارتقای این هنرصنعت کهن منطقه است.
ثبت جهانی فرش دستباف تکاب رویداد بزرگی است
فرماندار تکاب نیز در این دیدار با اشاره به ثبت جهانی نشان فرش دستباف افشار گفت: فرش دستباف افشار تکاب یکی از ویژگیهای هویتی این شهرستان است از اینرو مراسم رونمایی از سند ثبت جهانی فرش افشار تکاب رویداد بزرگی به شمار میرود.
امیر ستودهفر با ابراز امیدواری از اینکه ثبت جهانی موجب رونق دوباره فرش دستباف افشار تکاب خواهد شد بیان کرد: با ثبت جهانی فرش دستباف افشار تکاب فرصتهای جدید شغلی در این زمینه ایجاد میشود.
فرماندار تکاب با بیان اینکه هنر- صنعت فرش دستباف از صنعت گردشگری این شهرستان جدا نیست بلکه مکمل زنجیره گردشگری به شمار میرود، اظهار داشت: تکاب شهری با محور گردشگری است و فرش دستباف می تواند برای رونق این بخش نیز موثر واقع شود.
۷۲ هزار نفر در بخش تولید فرش دستباف در آذربایجانغربی از جمله هشت هزار نفر در تکاب فعالیت می کنند و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار متر مربع انواع فرش دستباف در این استان تولید میشود.
فرش ریزماهی خوی در شمال آذربایجانغربی در سالهای گذشته به ثبت جهانی رسیده بود و اکنون نیز نشان فرش دستباف افشار تکاب موفق به دریافت گواهی ثبت جهانی براساس معاهده لیسبون شدهاست.
نظر شما