معاون وزیر علوم: از هر ۱۷۰ هزار مقاله دانشگاهی یکی به اشتغال می‌انجامد

شاهرود- ایرنا - معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تحقق نوآوری و اشتغال از هر ۱۷۰ هزار مقاله در دانشگاه‌های کشور وضعیت مطلوبی نیست و بهبود این شرایط سرلوحه مدیریت علمی دانشگاه‌ها قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، علی خطیبی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه صنعتی شاهرود، با بیان اینکه در دانشگاه‌های  آمریکا با این مدل پیشرفت، از هر ۵۰۰ مقاله یکی تبدیل به نوآوری، کسب و کار جدید و اشتغال آفرینی می شود، ادامه داد: در دانشگاه های ایران از هر ۱۷۰ هزار مقاله یکی تبدیل به نوآوری و ایجاد اشتغال می شود که این امر یک زنگ خطر بزرگ است.

وی بیان کرد: با بررسی های به عمل آمده، بسیاری از دانشگاه های بزرگ دنیا  از بودجه عمومی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمی کنند، کسب درآمد آنها از محل فروش حاصل از تحقیقات و پژوهش ها است و از این راه ثروت آفرینی می کنند.

وی تاکید کرد: راه برون‌رفت از وابستگی به بودجه‌های عمومی کشور ایجاد منابع درآمد پایدار و در نتیجه تحقق استقلال دانشگاه‌ها است.

خطیبی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود منابع درآمد اختصاصی بسیار خوبی دارد اما باید توسعه پیدا کند، ابراز داشت: باید تحقیقات دانشگاه ها به سمت کاربردی شدن پیش برود و تولید ثروت کند تا با کسب درآمد ایجاد توسعه و در نهایت استقلال پیدا کند.

دانشگاه ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی به جامعه بدهکار هستند

وی با بیان اینکه دانشگاه ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی به جامعه بدهکار هستند، اظهار داشت: دانشگاه های کشور امروز در حوزه تولید علم خوب درخشیدند، اما جامعه از پژوهشگران، استادان، نخبگان و دانشمندان توقع می رود در کنار فعالیت های مرسوم آموزشی و پژوهشی، نگاهی به حل مسایل محیط پیرامونی داشته باشند.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: چرخه نوآوری اطراف دانشگاه های بزرگ کشور را دربرگرفته اما در داخل دانشگاه ها نفوذ پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: فشار فزاینده بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی، بهره وری پایین بنگاه های اقتصادی و از طرف دیگر رشد سرسام آور هزینه های تولید، قبل از اینکه بحران اقتصادی باشد نشان دهنده این است که دانشگاه ها به رسالتی که داشتند خوب عمل نکردند.

خطیبی با بیان اینکه برای تحقیقات هیچ مرزی وجود ندارد، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی شاهرود می تواند در سطح دنیا درخشان تر ظاهر شود به شرط آن که در این مسیر قرار گیرد.

افزایش بهره وری مهمترین وظیفه دانشگاه است

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وظیفه اصلی دانشگاه ها افزایش بهره وری در جامعه است، ابراز داشت: مسایلی مانند بهره‌وری پایین حوزه باغداری و کشاورزی یا مشکل سقط جنین دام‌ها باید با استفاده از دانش دانشگاهیان مرتفع شود.

خطیبی با بیان اینکه باید درِ دانشگاه ها به روی مردم و مسوولان شهر باز شود، افزود: در دوره جدید مدیریتی، دانشگاه صنعتی باید نسبت به مسوولیت اجتماعی خود بیشتر ایفای نقش کند.

وی با بیان اینکه باید ضریب نفوذ مصرف علم در کشور بالا برود، گفت: تولید علم اکنون در دانشگاه ها محقق شد اما برای مصرف آن گفتمان سازی انجام نشد، باید پل ارتباطی بین دانشگاهیان و باغدارها، کشاورزان، کسب و کارهای خرد و دامداران برقرار شود تا به سمت گفتمان سازی علمی پیش رفت.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاهی در تراز انقلاب است که از روش های سنتی و آموزش مطلق بیرون آید، اظهار داشت: دانشگاهی که دغدغه معیشت مردم دارد و ایجاد شغل می کند در مسیر تحول قرار می گیرد و در دوره جدید وزارت علوم با تاسیس معاونت نوآوری و فناوری و اهتمام روسای دانشگاه ها این امر محقق می شود.

خطیبی با بیان اینکه رشد دانشگاه صنعتی شاهرود در چند سال اخیر چشمگیر است، تصریح کرد: سه رکن اساسی دانشگاه اعضای هیات علمی، یاوران علمی و دانشجویان، باید در مدیریت دانشگاه همراه باشند و اگر این هم افزایی وجود داشته باشد، دسترسی به اهداف آسان تر می شود.

در این آیین از زحمات هشت ساله محمد مهدی فاتح قدردانی و مرتضی ایزدی فر به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی شاهرود معرفی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha