به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای پولیتیکو نوشت: دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا هشدار داده اگر این اتحادیه سرمایه گذاری در بخش نوآوری های نظامی را افزایش ندهد، اهمیت گذشته خود را از دست خواهد داد.
بورل روز سه شنبه در کنفرانس سالانه دفاعی هشدار داد: اتحادیه اروپا باید سرمایه گذاری هنگفتی در بخش نوآوری های دفاعی کند یا از نظر دفاعی دیگر به اندازه گذشته اهمیت نخواهد داشت.
این دیپلمات اروپایی به گزارش جدیدی درباره آمار بودجه نظامی اشاره و خاطرنشان کرد که آمریکا هفت برابر بیشتر از کل کشورهای اتحادیه اروپا صرف تحقیقات و توسعه فناوری های نوین نظامی کرده است.
وی در کنفرانسی که آژانس دفاعی اروپا به عنوان مسئول هماهنگی و توسعه نظامی این اتحادیه برگزار کرده بود، اظهار داشت: در زمینه سرمایه گذاری در بخش نوآوری دفاعی ما در مقایسه با دیگر کشورهای رقیب بسیار عقب هستیم و این شکاف روز به روز افزایش می یابد.
اظهارات بورل در واکنش به سند جدید اتحادیه اروپا منتشر شده که ترسیم راهبرد نظامی قدرتمند تری را هدف قرار می دهد.
بورل ماه گذشته پیش نویس این سند را تحت عنوان «قطب نمای امنیتی» ارائه داد. این پیش نویس همزمان با تقویت قوای نظامی روسیه و آزمایش موشک هسته ای چین ارائه شده است.
این سند شامل طرح پیشنهادی اعزام فوری نیروها متشکل از ۵ هزار نفر از سوی اتحادیه اروپا به مناطق درگیر است که از سال ۲۰۲۵ آغاز می شود. سران اتحادیه اروپا هفته آینده در نشستی درباره این پیشنهاد مذاکره می کنند.
انتظار می رود راهبرد جدید اتحادیه اروپا در مارس آینده و همزمان با ریاست فرانسه بر شورای اروپا تصویب شود.
تازه ترین آمار آژانس دفاعی اروپا نشان می دهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ میلادی به رغم همه گیری کرونا، ۱۹۸ میلیارد یورو صرف بودجه دفاعی کرده اند. اما فقط ۲.۵ میلیارد یورو صرف تحقیقات و فناوری های جدید دفاعی شده است.
همان طوری که بورل گفته این بودجه فقط یک درصد از کل بودجه اختصاص یافته است و انتظار می رود در دو سال آینده از آن کاسته شود.
بورل گفت آمریکا حدود دو درصد از بودجه دفاعی خود را صرف تحقیقات و توسعه دفاعی کرده است.
پولیتیکو نوشت: سران اتحادیه اروپا از چنین طرح هایی استقبال نمی کنند و برخی از دیپلمات ها اشاره می کنند که بسیاری از سران این اتحادیه نگران آن هستند که افزایش بودجه نظامی باعث شکست آنها در انتخابات شود.
جان پای رئیس انجمن صنایع دفاعی و فضاهوای اروپا که یک گروه بانفوذ صنعتی محسوب می شود در کنفرانس اخیر گفت بخشی از این مشکل به دلیل بخش خصوصی است. بسیاری از بانک ها و صندوق های مالی تمایلی ندارند به شرکت های دفاعی پول بدهند زیرا درباره ملاک های آینده اتحادیه اروپا در زمینه کمک های مالی پایدار احتیاط می کنند.
نظر شما