حیدر احسانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مسافران در بدو ورود به کشور در گذرگاه دوغارون توسط ۱۰ نفر از کادر درمان و تیم های داوطلب جمعیت هلال احمر تایباد مورد آزمایش سریع (رپید) کرونا و تب سنجی قرار می گیرند که از ابتدای امسال بیش از ۷۶ هزار نفر در مرز زمینی دوغارون غربالگری کرونایی شده اند.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از آزمایش های انجام شده در هر روز بر روی مردان و ۳۰ درصد بر روی زنان انجام می شود، ادامه داد: علاوه بر نمونه گیری در معبر زمینی دوغارون، پایش و آزمایش کنترل بیماریهای واگیردار نیز در این مرز زمینی برای مسافران ورودی از افغانستان در حال انجام است.
وی به شناسایی بیش از ۵۱۱ نفر مبتلا به بیماری کووید ۱۹ از ابتدای امسال از بین مسافران ورودی از افغانستان اشاره کرد و گفت: مسافرانی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت شود تا ۲۱ روز اجازه ورود به ایران را نداشته و به کشور خود بازگردانده می شوند و مسافرانی که در کشور افغانستان از سه مرکز معتبر درمانی این کشور مدارک معتبر مبنی بر منفی بودن نتیجه آزمایش های مربوط به کرونا داشته باشند می توانند وارد ایران شوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد گفت: سالانه افزون بر یک میلیون مسافر از طریق مرز زمینی دوغارون بین ۲ کشور ایران و افغانستان رفت و آمد می کنند
احسانی به تزریق واکسن کرونا به مادران باردار این شهرستان اشاره کرد و گفت: تاکنون افزون بر ۹۰ درصد مادران باردار این شهرستان نوبت اول و ۵۰ درصد نوبت دوم تزریق واکسن کرونای خود را انجام داده اند که این پوشش در بین جامعه هدف دانش آموزان این شهرستان به ترتیب به ۸۲ درصد و ۵۴ درصد می رسد.
وی افزود: تاکنون ۸۷ هزار و ۶۵۷ نفر در این شهرستان دُز اول و ۶۸ هزار و ۲۲۱ نفر دز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند.
وی از راه اندازی مرکز خدمات جامع سلامت در روستای "استای" از توابع بخش میان ولایت شهرستان با همت یک نیکوکار خبر داد و افزود: از ابتدای امسال خیران شیعه و اهل سنت این شهرستان بیش از ۱۵ میلیارد ریال به حوزه بهداشت و درمان شهرستان کمک نقدی و غیرنقدی داشته اند.
گذرگاه زمینی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد و شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما